Šta je novo?

"Blue" screen...

• Začetnik teme Začetnik teme Teach
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Teach

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2003
Poena
619
Imam XP sp2 i u toku rada pojavi mi se plavi ekran (ne onaj na koji smo svi navikli 😛 ) i ispishe sledece:

A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

If this it the first time you've seen this error screen, restart your computer. If this screen appers again, follow these steps:

Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for drivers updates. Try changing video adappters.

Check with your hardware ventro for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as chaching or shadowing. If you need to use safe mod to remove or disable components restart your computer, press F8 to select Advance Startup Options, and then select SafeMod.

Tehnical information:
*** STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xE2D0FE5F, 0xF5197AF4, 0x00000000)

Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your system administrator or tehnical support group for further assistance.

Ne znam shta da radim i ne znam do chega moze da bude :-\ Ne ispacuje mi stalno sa vremena na vreme, a neki put pochne i cheshce. Kada mi izbaci ostaje mi samo da restartujem komp.

Imam:
abit nf7-s
xp2000+
512ddr 333mhz
GF 4200 ti abit

Znada nekok u chemu je problem ili da me posavetuje shta da radim and stuff?

Poslednja izmena:
Teach je napisao(la):
Check to be sure you have adequate disk space. If a driver is identified in the stop message, disable the driver or check with the manufacturer for drivers updates. Try changing video adappters.

Check with your hardware ventro for any BIOS updates. Disable BIOS memory options such as chaching or shadowing. If you need to use safe mod to remove or disable components restart your computer, press F8 to select Advance Startup Options, and then select SafeMod.

Lepo napisano

Teach je napisao(la):
Imam:
abit nf7-s
xp2000+
512ddr 333mhz
GF 4200 ti abit

I ništa više od kartica?

To u prevodu znaci s.j.e.b.a.o ti se komp samo nismo molgi da smislimo gluplju poruku da napisemo 😀
Meni se to desavalo usled virusa koji je unistavao sistemske fajlove na hard disku i onda je prijavljivao doticnu poruku. Onda sam pokusao da povratim sistem fajlove preko repair konzole ali sam se smorio pa sam jednostavno formatirao hard i resio problem

Heinz je napisao(la):
I ništa više od kartica?
Imam kable modem 😛
TV karticu PCTV Vision

Virus nemam... tako da nije do toga
imam 512ddr tako da ne verujem i da je do memorije

Mozda je do nekih drajvera ali stvarno ne bi znao shta bi moglo da bude zato shto iz chistamira se pojavi plavi ekran. Znachi ne ono startujem neshto pa posle toga se pojavi nego ovako odjenom ne znam do chega moze da bude. :wall:

Teach je napisao(la):
Imam kable modem 😛
TV karticu PCTV Vision

Virus nemam... tako da nije do toga
imam 512ddr tako da ne verujem i da je do memorije

Mozda je do nekih drajvera ali stvarno ne bi znao shta bi moglo da bude zato shto iz chistamira se pojavi plavi ekran. Znachi ne ono startujem neshto pa posle toga se pojavi nego ovako odjenom ne znam do chega moze da bude. :wall:

E tako je meni prskao Win sa XP SP2 final, a pre toga sa SP1 i beta verzijama nije. Uzrok je bio driver za ISDN karticu, koji naravno ne postoji noviji jer je čuvena firma Kung-Fu napravila isti. Rešio sam problem skidanjem SP2 i instalacijom SP2 RC2.

Meni se nešto slično dešavalo. Ne sećam se svih poruka koje sam dobijao preko ''plavog ekrana'', ali se radilo o 2-3 različite. Naime stari računar se sam od sebe po paljenjeu restartuje i posle toga još jedno 5-6 puta. Posle toga radi odlično i može da radi danima i da se nijednom ne restartuje. Ponekad mi je izbacivao pomenute ''plave ekrane'' sa raznim porukama koje su me dodatno zbunjivale. Formatirao sam HD i opet se isto dešavalo. Pretresao sam ceo hardver i opet ništa. Kada sam već digao ruke od svega počeo je rezač da me ''zeza'' (AOPEN 12x10x12), kao nareže disk a ono ništa. E od kada sam ga uklonio računar kao da je ''poleteo'', sada sam stavio i nov rezač i sve radi OK.
Ovo pišem jer su me sve te poruke u ''plavom ekranu'' samo skretale sa pravog problema. Moj ti je savet da proveriš hardver, isključuj šta možeš (jedno po jedno) i mislim da ćeš problem rešiti. Možeš da pokreneš i neki softver za testiranje hardvera, bilo je i o tome reči negde na forumu. Potraži malo.

Da li je overclockovana mashina, ako jeste napishi shta i kako?

Laza je napisao(la):
Ako imas webstar atlantis kablovski modem i ako ti prijavljuje da je problem izazvao sacm2xp.sys onda vidi sta je napisano u http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=55316
Ne prijavljuje mi tu greshku.

Nisam overklokovao komp

Stavio sam Last Known Good Configuration i radilo je neshto malo i opet mi pokazalo blue screen i odma posle tog skrina sam stavio opet Last Known Good Configuration i sada radi vec dosta dugo i nije mi pookazivalo plavi ekran (da chuknem u drvo 😛 ) Tako nadam se da ce ostati tako da radi.

To se i meni desavao instalirao sam programe za kontrolu protoka kroz mrezu ultra sniffer net probe i sl.Kad sam deinstalirao te programe koji automatski ubacuju svoje drajvere u LAN problem je resen.Napominjem da 64 bit arhitektura ne radi bas najbolje na sp2.RPC pa pljus komp na restart za 60 sec, a nema worma,Outpost-sp2-AMD 64 se gadjaju sa svim preporukama sa outpostovog sajta nisam uspio da izbegnem plavi ekran.
Moze biti softwerski problem i to veoma lako.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno