Pade mi na pamet "
IGI Subtitler"...
Ako baca prevod na satelitski overlay video, ne vidim zašto ne bi i na ostale...
Uostalom, probaj ga pa javi.
:type:Ti si genije, ja ne mogu da verujem!!!! Niko jos nije izvalio kako da nabaci subtitl na BD na bilo koji nacin, hehehehe :smash: . Neverovatno, revolucionarno, genijalno. Znam da nisi ti autor programa ali za svaku pohvalu je tvoje resenje (ujedno i jedino, guglajte malo pa cete da vidite da "svet" nema nikakvo resenje

) . Ipak posle svega ideja je ta koja se racuna. Ispada da sam te ishvalio ne znam kako ali istini u oci ja ne nadjoh ni jednostavnijeg ni elegantnijeg resenja. Ima onaj kinez Orbitlee nudi neko resenje, postavio sam link na pocetku teme ali njegov source trazi programiranje, pa cak i da se reprogramira opet za svaki film da bi se gledao sa nasim prevodom zahteva dooooosta posla. Hocu reci mnoooogo posla ni oko cega (niko te ne placa da radis prevode

a prevodjenje filmova mi nije bas neki hobi). Ne moze biti bolje od ovoga. U svakom slucaju BRAVO majstore!!! Nisam ocekivao da cu ovde naci resenje jer ga ni svet nema jos uvek ali ispada da ga mi imamo. Mozda i gresim, verovatno postoji jos slicnih programa koji rade apsolutno istu stvar ali ovaj je jednostavno savrsen, cak ga je napisao i nas covek. Apsolutno je upotrebljiv bas za ovaj problem i radi ExTrA ali mu nalazim samo jednu manu. IGI window koji sadrzi opaque box "hvata" neku notu wallpaper boje i postaje apsolutno crn tek kada naidje neki dijalog u medjuvremenu je boje wallpaper-a. Recimo ako ste imali wallpaper zute boje i pustite powerDVD, aktivirate IGI-a da odradi svoje (

) izmedju dijaloga subtitle prostor je zute boje, tek kada naidje neki dijalog on postaje crn sa fontom bele boje koje se naravno mogu namestiti iz programa kao i razne manipulacije sub-ovima :-devil-: . Koliko sam na brzinu uspeo da podesim - nisam nasao opciju koja bi mi resila problem pa sam kao resenje postavio crn wallpaper i tada sve radi savrseno :smoke: . Pokusao sam da skinem noviju verziju, ima opcija "check for updates" ali izgleda da ta lokacija vise ne postoji. Mozda je problem i do moje graficke i drivera mada ne verujem. Jos jednom, apsolutno sam zadovoljan ovim sto imam jer bolje nema a i ne treba bolje (mislim uvek moze bolje). Da ne duzim hvala jos jednom a program je za svaku preporuku. Ljudi ovo vam je za sada JEDINI nacin da odgledate full verziju nekog filma ako vam kojim slucajem 25,4GB BD padne pod sake. Mnogi ne shvataju koliko je vazno resenje koje je proizaslo iz ove polemike i nema to kao ne postoji razlika izmedju ripa x.264 od 12-13GB i 26GB BD-a mislim glooopo je da pricamo uopste o tome (autosugestija je cudo - naucno dokazana cinjenica, svi smo ucili u skoli slucaj coveka koji se na poslu zakljucao u hladnjacu slucajno koja nije bila ukljucena i skoncao od hladnoce). Ako imam prilike uvek cu pre da odgledam 26GB BD nego 12-13GB film da se ne lazemo rip je rip i to je jasno kao dan. Moze biti da nije losh i da je razlika "skoro" neprimetna ali ko hoce potpuni kvalitet bez bilo kakvih kompromisa jasno je sta je bolje i tu nema nikakve diskusije a pogotovo ako imas LCD TV velike dijagonale, tek onda vidis. Mislim nekom je i divx dobar ali to nije danas ovde tema. Jedno je sigurno, sto je vece - to je bolje i filmovi ce biti sve veci i veci, naravno do odredjene granice ali to sigurno nije granica od 25,4GB. Ide se na jos bolji kvalitet i na jos veci prostor koji ce filmovi zauzimati i to moze da se nekom svidja a nekom da se ne svidja ali je to u sustini put kojim se sigurno ide napred. Tehnologija je skupa ali je sve pristupacnija i pristupacnija, kvalitet je definitivno buducnost. Verovatno cemo na "ulici" u skorijoj buducnosti kupovati BD filmove za 300-400 RSD-a. Kada nema dobar je i 720p 4.3GB koji izbegavam i gledam bas ako mi se neki film mnogo gleda a ne mogu da cekam. Nema potrebe da pominjem da divx i xvid UOPSTE ne gledam. Eto covek je resio problem pa ako se nadjete u situaciji:banana: znate sta vam je ciniti :-devil-: .