Ljanmi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.02.2006
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 7600
- Matična ploča
- Asus TUF B650M
- RAM
- 2x16 EXPO
- GPU
- Phoenix RTX 3080
- Storage
- 2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
- Zvuk
- Solo 6C
- PSU
- EVGA G3 1000W
- Kućište
- Lian Li Dan 3 Snow White
- Monitor
- LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
- Miš & tastatura
- DeathAdder V3 Pro Snow White
- Pristup internetu
- Optički internet
:type: Sa apsolutnom komercijalizacijom HD standarda vise zaista ne mogu da smislim divx niti xvid, mislim kako neko uopste moze da gleda divx u 2008. Isprane boje (kao da uopste postoje?), siromastvo detalja (nema ih), "tranzistorski zvuk"...itd. Salu na stranu, bio je dobar posle VHS pogotovu xvid DVDrip ali nista ne traje vecno, ni pomisao da imam preko 150 filmova na HDD-u dostupni samo duplim klikom i mojim raspolozenjem. Prestao sam i da gledam filmove(ne racunam gledanje jednog filma mesecno) sve do komercijalizacije HD standarda. HD je vratio slavu u punom sjaju umirucoj filmskoj industriji. Navucen na HD (bila je to ljubav na prvi pogled
) i nepopravljivo se vodim logikom - sto veci video fajl to bolje. Iskusio sam skorije i fantasticni BD 1080p 25.4GB cijim sam kvalitetom prosto odusevljen. Konkretno skidao sam Shrek-a 3 dva meseca i posle tolike muke ne znam kako da ga startujem? Guglao sam malo i nasao powerDVD Ultra 7.3 kao jedno od resenja (da bih kasnije saznao i da je to jedino resenje za reprodukciju BD-ova trenutno nazalost
) . Medjutim odmah je usledio problem jer taj (jedini) program nece da pusta Shreka
? Trazeci sam zakljucio da je problem u folderu. Jednostavno nece da pusta filmove iz foldera vec sam morao da napravim image i da ga ucitam u deamon. Odmah se startovao powerDVD po mountovanju image-a i proradio :wave: ! Yupi. Medjutim ne mogu da namestim prevod nikako. Rasturio sam se od guglanja i citanja stranih foruma sa bezuspesnim pokusajima ubacivanja externog titla. Bilo je price o vobSub-u, alternativnim player-ima koji jednostavno trenutno ne postoje i nista od toga zaista ne radi. Trenutno skidam jos 2 BD formata i ako nekoga interesuje ova tema i ima bilo kakva iskustva vezana za ovu temu dobrodosao je. ... Da se razumemo ovo je buducnost, bogatstvo detalja, ostrina, kontrast, boje... Samo je pitanje vremena kada ce ovaj problem da se resi i nece dugo proci do pojave gomile konkurentnih player-a sa mnostvom naprednih opcija. A do tada svaka pomoc je dobrodosla. PoZz
Poslednja izmena od urednika: