Šta je novo?

Blu Ray Regions

manve

Slavan
Učlanjen(a)
01.01.2006
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
7700X Corsair H150I Elite Capellix
Matična ploča
Asus ROG STRIX X670E- E GAMING
RAM
2x16GB G.SKILL F5 6000HZ CL30
GPU
6900 XT
Storage
Kingstone SKC3000 2TB
Zvuk
Bose QC 35 II
PSU
Seasonic Focus Gold 1000W
Kućište
Asus GT501
Monitor
Gigabyte M32U
Miš & tastatura
Corsair Vengeance K70 + Logitech G600
Pristup internetu
  1. Optički internet
Koristim Daemon Tools da mountujem ISO image-e full BR filmova. Ogromna vecina su region free, poneki je region1 (A). Naleteo sam na jedan koji pri pokretanju power DVD-i ispise poruku da ne moze da se startuje u Region A playeru jer je predvidjen za Region B i C.
Probao sam sledece:
-u tray-ju desni klik na daemon tools, pa drive, pa drive parameters pa promenio region sa 1 na 2. Ovo deluje da ne utice na bilo sta posto posle restarta windowsa tu i dalje stoji 1.
- u device manageru, Disk Management, nasao drive pa desni klik properties, pa tab DVD region. Tu kada sa default 1 promenim na region 2 mi trazi da ubacim u drive neki disk region2 da bi mi prihvatio promenu. Nece da prodje iako naravno imam isti ISO u drive-u zbog sam i krenuo u sve ovo. Beskrajni krug...

Ima li ko nekih ideja?

Ono sto mi takodje nije jasno je po kom osnovu Daemon Tools defaultuje region svog virtuelnog drive-a na 1. Probao sam deinstall pa da promenim u Windows region settings onu lokalizaciju na Srbiju pa instal Daemon ponovo i opet je defaultovao na region 1. Ne mogu da promenim niti u samom Daemon Toolu niti u device manageru sa regioin 1 nikako. Zakucano.

Tako to ide u zivotu posle 3 sata *******cije s ovim i dodatnog goooglanja resio sam slucajno. Sam Power DVD ima region podesenja i dok tamo nisam promenio, nista drugo nije pomagalo...

Vrh Dno