Šta je novo?

Blokiranje racunara uz pojavu sarenih crtica po ekranu

Air-max

Cenjen
Učlanjen(a)
08.12.2010
Poena
199
Pozdrav svima, danas mi se zabagovao racunar, odneo sam ga u servis i sutra bi trebalo da cujem uzrok, ali me zanima sta mislite da bi mogao da bude problem. Danas mi je za vreme gledanja serije pocela da treperi slika i da se pojavljuju sarene crtice po ekranu, a zatim se i racunar zaglavio. Nakon restarta problem se ponavljao, cackao sam prvo anti virus da vidim da nije tako nesto, pa pratio temperaturu cpu i mb, cpu je pokazivao temperature preko 70 stepeni. Rasklopio sam kompletnu masinu i detaljno je ocistio, ali je nakon restarta problem postao jos gori, brzo posle ukljucenja se skroz blokirao i poceo je nakon toga da treperi i u biosu. Serviser je rekao da bi mogla da bude memorija na grafickoj kartici. Sta vi mislite, da li je neko imao slican problem? Konf. je e5200, 2gb ddr2 kingston, msi 9800gt graficka. Hvala unapred!

Najverovatnije je graficka pocela da baca artefakte i polako se sprema da ode u vecna lovista. Secam se da je bilo dosta tih falicnih 9800gt koje su pekli u rerni i neke od njih uspesno opravljali. Nek mu neko baci neki link za tutorijal za pecenje u rerni, da ne trazim sad... :)

Najverovatnije je graficka pocela da baca artefakte i polako se sprema da ode u vecna lovista. Secam se da je bilo dosta tih falicnih 9800gt koje su pekli u rerni i neke od njih uspesno opravljali. Nek mu neko baci neki link za tutorijal za pecenje u rerni, da ne trazim sad... :)

Nije problem ako je to, svakako je dobro posluzila, skoro 4 cele godine njakanja, ali probacu i to pecenje ako moze da je spasi, sto da ne. :)

Idi kod usera cika pera da ti pogleda tu grafiku.

Vrh Dno