Šta je novo?

Blokiranje igara

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Ajmo ovako, pricao sam vec o blokiranju igara koje mi se povremeno desava poslednjih mesec dana... znaci, blokira se slika a i zvuk pocne da tandrce!

Recite mi precizno sta bi trebalo da proverim i kako, ako se zna:

1. Da je WinXP svez i savrseno cist
2. Da nije do drajvera
3. Flesovao sam BIOS
4. Ocistio sam kontakte graficke i memorije
5. Temperatura procesora ok
6. Procesor i graficka malo o/c i stabilni, prolaze 3D Mark 2003 i 2005

To se nekada desi a nekada ne, desilo se u Condemned, HL2: Ep. 1 i taman sam mislio da sam sredio (nekako) kad' mi se malopre nesto slicno desilo u BF-u kojeg najvise igram i u kojem se to nikada ali bas nikada nije desilo, u BF-u igra krene da koci, kao da laguje, i zvuk se kvari, krece da tandrce, ali se "izvuce" i igra nastavi normalno da radi... to bi trebalo da znaci da definitivno nesto nije u redu. Nista nisam dirao.

Sta bi moglo da bude uzrok blokiranja igara, onako iz iskustva!?

Poslednja izmena:
Nisam ni zatezao.
Sve je default, cak radi i na nizoj frekvenciji jer procesor ne moze da radi na 200. Provericu. To je i meni prvo palo na pamet.

Вероватно грешим, али можда су ти подаци на диску много фрагментирани. Дефрагментирај га па види да ли рецка.

A da nije ipak pod 2?

Da nemaš možda ATI-a, TV kartu i slično?

Probaj negde da nađeš 3D Mark 2000, pa vidi hoće li ti izbaciti u pola testa.

Vrati procesor i grafičku na fabrički.

Poslednja izmena:
Koji tacno procesor i vga imas?

Процесор му је Barton 2500+@2GHz
Графа 6600GT@550/1000

Da, tacno to. Stvarno ne znam. Sve je to jako sumnjivo. BF2 se NIJE blokirao, igra je pocela da laguje ali to nije bio lag od veze, nego je kao pocela da se gusi, da secka, kao i zvuk ali je posle nekoliko sekundi nastavila normalno. Ove dve druge su se blokirale. Mnogo me nervira. Kapiram da graficka nije u redu da bi se to videlo i u svakodnevnom radu. Moracu da testiram memoriju.

Jel procesor box varijanta ili tray? to je jako bitno jer su nasi prostori jako obogaceni remark procesorima pogotovo socket A prednjaci u tome...i koja ploca i memorija su unutra?

BOX. Ploca je Gigabyte a memorija Kingmax DDR400 2x512. Reci vec jednom zasto me sve to pitas, na sta sumnjas? :)

U opustenom radu se ne moze nista primetiti. Procesor mi 2 godine radi ok (ako ne i 3, ne secam se kada sam ga kupio), memorija je stara godinu i po, graficka nesto vise od godinu dana. Napominjem jos jednom, od kada znam za sebe ovo mi se nikada nije desilo, ali bas bukvalno nikada. Kompjuter mi sjajno i stabilno radi sve ove godine. Kako sada odjednom moze da pocne to da se desava iz cista mira!?

Napajanje mi je 300W Chieftec, znam da je slabo ali gura sve ok. Valjda da je napajanje u pitanju komp bi se resetovao.

Na 30+C nesto mora da ti se pregreva, pipni kuler na northbridge-u, ako je nForce2 proveri i southbridge, mozda je i napajanje popustilo na ovoj vrucini.

btw. da nije Creative zvucna u masini?

У првом посту
Civil je napisao(la):
...
6. Procesor i graficka malo o/c i stabilni, prolaze 3D Mark 2003 i 2005
...

@Wulfgar Ti kao da si moj portparol. :D

Zvucna je Creative Audigy LS, instalirani drajveri sa diska ali to nije problem jer vec godinu dana radi bez problema. I vise od toga. Chipset je VIA KT600.

Ja bi isao ovim redom:

1. Testirao cpu i ram sa s&m
2. Cupao Audigy i njegov softver
3. Uperio sobni ventilator u otvoreno kuciste, pa onda probao BF

A da li je indikativno to sto se blokiranje desava samo u igrama, pod opterecenjem? Sta to govori? Kapiram da bi ono trebalo da se desava iovako, u nekom opustenom radu, da je nesto "veliko" u pitanju.

To ti tvoj komp govori da ne zeli da se igra sa tobom :) :)

Kada sam u podforumu "Igre" pisao da je BF2 blago receno "izbagovana" igra odgovorio si mi da se do sada nisi susretao ni sa jednim bagom.
"Stucanje" odnosno seckanje zvuka...smrzavanje slike na nekoliko sekundi...itd su karakteristicne pojave u BF2.Sta da ti kazem, divan engine jos bolji patchevi....:smash:
Probaj neku drugu igru...ako i dalje imas isti problem onda...pa videcemo sta dalje.

Definitivno mi trebaju djozluci.
Da li si iskljucio zvucnu u BIOS-u?Ako nisi i to moze da pravi probleme.

Poslednja izmena:
Odstampao sam taj tekst i to cu i da uradim, samo sto me uzasno mrzi jer mi za to treba bukvalno nekoliko dana da sve uradim kako treba. Imam problema sa podesavanjem S&M-a.

a kazes da ti Barton radi na 2Ghz na ploci sa KT600 cipsetom - znaci magistrala je 2000/11=181Mhz, s obzirom da na KT600 nema zakljucavanja AGP/PCI magistrale, sto znaci da je AGP/PCI koliko? mozda ti to pravi problem?

Magistrala je 182, da. To tako radi vec dve godine bez ikakvih problema. Nema vise ovde sta da se kaze, preostaje mi samo da testiram memoriju pa da se javim sa rezultatima...

ja bih ubo drugo napajanje...

Vrh Dno