Šta je novo?

Blokiranje 3D igara

• Začetnik teme Začetnik teme ubojan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ubojan

Čuven
Učlanjen(a)
27.03.2002
Poena
619
Kada pokrenem neku zahtevniju 3D igru HL2,... desava se da se igra zatvori i izbaci me u Windows (XP). Cudno je to sto kada pokrenem neku igru koja nije toliko zahtevna sve je OK. Mislio sam da je RAM - testirao sam je preko noci sa MemTest-om i sve je dobro. Procesor sam testirao 12 sati sa CPU Stability Test-om.
U pitanju je Athlon 2600+, 512 DDR Kingstone, Gigabyte nVidia 5700 128MB, Asus A7N8X-X (nForce 2), HDD WD 160 GB,... menjao sam drajvere za plocu i graficku - nove i stare - razne kombinacije i uvek ista prica. Ne znam vise sta da radim dal' da skidam neki 3D benchmark program da vidim da nije VGA karta?

Jel nesto klokano?
U svakom slucaju nije na odmet istestirati i nekim 3D markom (2003 ili 2005)!
Memoriju probaj da istestiras sa GoldMemory-jem, a "protandrci" koji sat i Prime95!

Nista nisam klokavao. 3dMark2003 je prosao bez problema i ima 3099 bodova

Proveri DX da li su mu sve komponente ispravne

Evo sad sam u Sandri 2005 Pro proverio DirectX information i sve je OK (i za DirectDraw, Direct3D itd.) nema nikakvih upozorenja - ne znam da li je to dovoljna provera? Posto mi je instaliran DirectX 9.0c da li da instaliram mozda verziju b i da li moze uopste starija verzija DirectX-a preko novije?

meni se to desavalo kad je graficka bila neispravna
pšroveri graficku
za svaki slucaj instaliraj neke drajvere za agp/plocu pre toga - mozda je do toga

pa vec sam rekao da sam instalirao nForce drivere i to raznorazne i uvek ista prica...

Run -> dxdiag
pa ce proci kroz sve komponente directX a ne samo graficke

Probao sam i Run -> dxdiag i sve je OK.
Na kraju sam ubacio umesto ove kartice Ati 9200SE i desava se potpuno ista stvar - blokiranje . Sa ovom mojom nVidia 5700 na drugom racunaru sve radi odlicno i bez blokiranja, tako da mislim da problem definitivno nije do graficke niti njenih drajvera.

OK, uz pomoc Prime95 sam video da je problem u procesoru koji ne moze da istera vise od 10 min testa na nominalnoj frekvenciji. "Downclock"-ovao sam magistralu sa 166 MHz na 133 MHz i tada je gurao Prime95 vise od 3 sata bez greske, takodje i nema vise blokiranja igara. Jedini bedak je sto sada imam Athlon na 2000+ jer moja ploca podrzava samo 100,133,166 i 200 Mhz magistralu. Hvala svima na odgovorima!

P.S. Je**m ti CPU Stability Test i Hot CPU Tester - ovi programi nisu registrovali gresku ni posle 12, to jest 6 sati testa...

Nazad
Vrh Dno