Šta je novo?

Blokira mi se komp u IE

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Dakle problem se manifestuje na sledeci nacin.Udjem u IE(bilo da sam online ili offline) i posle nekog vremena(nekad posle par sekundi nekad posle pola sata) zablokira mi komp.TJ.zamrzne se slika(kurzor se nepomera ne pomaze ctr/alt/delete) i posle nekih 2-3 sekunde se cuje "beep" (jednom) i tada mi nestane slika na ekranu,i monitor se iskljuci(iz graficke dakle stane signal).
Pomaze jedino restart na taster,win mi je na particiji koja je formatirana u FAT 32 tako da mi radi sacaning sistema,e sada u brzini nemogu da vidim koji fajlovi su problem,ali sam zapazio ie,temporary,kao i oko graficke kartice.

Ovo mi se desilo par puta pre leta,pa posle vise nije pa evo sada ponovo,reinstalirao sam windows kada mi se prvi put desavalo,ali nije pomoglo istog dana po reinstaliranju isti problem,ali je sam od sebe posle nestao

E sada u Operi mi se to nedesava

Brinem se da li je softwerski ili hardverski problem,nekako mi mirise na memoriju ili graficku
Sumnjam da je virus,posot redovno cistim komp od virusa Norton 2003 i spy programa sa Spy&Boot i AdAware,a i scaning sam radio vise puta od kada mi se to desava sa najnovijim updateovima

Win XP SP1,AMD 2100+,ASUS A7V8X,2X256 DDR(Samsung i neka no name),XELO GeForce 4 MX 440 mislim da je to dovoljno

Poslednja izmena:
ma reinstalirao sam windows,redovno radim kontrolu sa nortonom i ad aware-om,reinstalirao sam letos win(secas se da sam te zvao na mobilni da vidim da li ti mozes da mi reinstaliras),i to je bilo malo redje(1. u 10 dana) a sada ponovo stalno kad krenem sa IE

Nista drzi se podalje od IE - eto imas najbolji browser instaliran vec, sta ti vise treba. Ovako ces sigurno ostati cist.

offtopic,kako da prebacim spisak linkova iz IE u Operu

jos 2 pitanja:
1. kako da podesim operu da mi kada je ukljucim izadje onaj "dijalog" za konektovanje(da nemoram rucno da se konektujem sa start/connect to)

2.Na sajtu www.mobile.de evo dacu i konkretan link http://www.mobile.de/SIDtjXXbiRyzW5...da.pl?bereich=pkw&top=2&id=11111111144930364&

Dakle kada kliknem na sliku auta trebalo bi da se otvori novi prozor gde ce biti dodatne slike medjutim opera mi otvori neki cudan dijalog pa sta god da cekiram nece da otvori tu sliku.
Sta da radim taj sajt mi je jako bitan

Poslednja izmena:
Probaj da izvuces noname memoriju privremeno pa maltretiraj kom bez nje. Takodje, probaj da dobavis poslednje drajvere za grafiku i plocu pa opet maltretiranje, a mozes da probas i sa originalnim drajverima.

ja mislim isto da je hardverski problem,ovo sa driverima sam probao,sada jedino to sa memorijom ili da neko mi pozajmi grafiku

Ukliko si radio reinstal na clean particiji, pa imas ponovo isti problem, sigurno je hardware problem,no ukoliko si radio reinstal windows na postojeci OS,problem je definitvno isti koji si imao jer win to nece popraviti pri reinstalu.Prvo probaj da deinstaliras IE pa restartuj kompjuter, pa ponovo instaliraj. Ukoliko imas neki FW, probaj da ga iskljucis( takav problem hoce da napravi recimo Zona alarm). Graficka nece da pravi takve probleme osim ako nije OC preko svojih limita( ali je pitanje zasto samo IE glavi kad njemu graficka i ne treba u ne znam kakvim performansama). Isto mogu da ti kazem i za RAM. OK je da on pravi sr.nj. ali zasto samo na IE ( malo je neverovatno da se on zaludi samo kada kliknes na IE).

Stefan1 je napisao(la):
jos 2 pitanja:
1. kako da podesim operu da mi kada je ukljucim izadje onaj "dijalog" za konektovanje(da nemoram rucno da se konektujem sa start/connect to)

2.Na sajtu www.mobile.de kada kliknem na sliku auta trebalo bi da se otvori novi prozor gde ce biti dodatne slike medjutim opera mi otvori neki cudan dijalog pa sta god da cekiram nece da otvori tu sliku.
Sta da radim taj sajt mi je jako bitan
1. mislim da ne moze
2. verovatno ih prepoznaje kao popup prozore pa ih blokira. probaj da na tastaturi pritisnes F12 pa izaberi open all popups i vidi da li je zbog toga. mada evo meni je izabrano da blokira unwanted i sve mi lepo radi na tom sajtu...

kvisko je napisao(la):
Ukliko si radio reinstal na clean particiji, pa imas ponovo isti problem, sigurno je hardware problem,no ukoliko si radio reinstal windows na postojeci OS,problem je definitvno isti koji si imao jer win to nece popraviti pri reinstalu.Prvo probaj da deinstaliras IE pa restartuj kompjuter, pa ponovo instaliraj. Ukoliko imas neki FW, probaj da ga iskljucis( takav problem hoce da napravi recimo Zona alarm). Graficka nece da pravi takve probleme osim ako nije OC preko svojih limita( ali je pitanje zasto samo IE glavi kad njemu graficka i ne treba u ne znam kakvim performansama). Isto mogu da ti kazem i za RAM. OK je da on pravi sr.nj. ali zasto samo na IE ( malo je neverovatno da se on zaludi samo kada kliknes na IE).

Da dodam to mi se tada letos desavalo i u nekim drugim programima tipa word,pp,Acrobat...i IE naravno

Sada mi je "zasada" samo na IE.
Kazem blokira ga ili odmah ili posle par minuta ili posle pola sata sat
Imam Norton FW,probao sam da ga iskljucim ali nista,ponovo blokada.
A da prvi put sam pomislio na grafiku,kada mi je iz cista mira izasao onaj dialog sa GF 440 eror...(tako nesto) i pisalo ono send/dont send...primecujem da mi i u igricama koci dosta ponekad(a ranije nije) mislim na stare igrice tipa Colin Mc Rae2.
Gotovo da sam siguran da mi je graficka blizu riknjavanja,ali nadam se da se ipak varam.

Poslednja izmena:
Ma to sto ti je izbacio poruku tipa GF4 eror itd ne MORA da znaci da je ona crkla ili pred crkavanjem moze da se desi da imas neki konflikt u sistemu sa recimo driverima, directX-om, konfigom winsys-a ili setup-om biosa, moze biti da ti je registri malo pokrljan. Ja sam i ranije napominjao da Asus i pored toga sto je dobar kao firma, ume da bude cudnovat narocito kad je AMD u pitanju(kao i Gigabyte) pa ti predlazem da ponovo podesis bios i setujes vrednosti memorije na malo nize. Takodje ako ti je GPU malo vise OC vrati ga na nominalne vrednosti.Proveri jos i temperaturu CPU-a, da se ne greje malo vise. Uradi flash biosa na noviji paket.No pre svega eliminisi pitanje drivera GPU, DirectX-a, drivera ploce, Zatim reinstaliraj IE i podesi ga, a ako ti i dalje bude pravio problem tek onda podji da preturas sve ovo drugo sto sam ti napisao.

da li IE moze da se reinstalira pomocu windowsovog instalacionog diska

Contol panel/add remove programs/ add remove windows components

ja sam nasao u controlpanelu,ali tamo gde su svi programi IE,pa sam ga odatle skinuo,pa reinstalirao sa instalacionog diska,pazi kada sam ga sada isprobao nije pukao.Da li ce i sledeci put biti stabilan saznacu veceras

Nazad
Vrh Dno