Šta je novo?

Blokada WinXP

• Začetnik teme Začetnik teme DaPimp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Zanima me da li se nekako pouzdano moze proveriti do kog konflikta dolazi u sistemu kada se racunar zablokira. To mi se desava dosta cesto, jednom dnevno recimo pa me zanima kako mogu videti koji je uzrok toga ?

Thnx i n advance

Ako se to deshava samo u nekim aplikacijama, onda tu treba traziti problem. Ako se comp zaglavljuje kad mu se oche, onda je do nekog hardvera. Za pochetak, proveriti memoriju (ovo sve iz mog iskustva).

Ma blokira se kad hoce , sve se nesto tripujem da se tripuje zbog cable modema tj kad menja ip ili nesto slicno ali posto sam modem dobio 3 dana posto sam kupio komp , ne mogu se setiti da li se to i tada dogadjalo. Odradio sam reinstall win-a i sad je malo redje ali opet se blokira ponekad.
Konfa je asus k8n-e semp 2800+ @1880, 1 giga kingstona na 400 ,200 gb sata maxtor, i asus 9550 GE . Gde da trazim krivca ovde , kapiram da ostala periferija ne moze da utice, tipa tastatura mis zvucnici itd. Kako uopste da proverim do cega je?

Thnx in advance.

Pa ako se blokira tako bezveze, recimo u gledanju filmova, ili surf ili cak kada ga ne diras, ja bih prvo testirao memoriju bar sa dva razlicita programa.

Ako nije mem proverio bih temperature. Da li se restartuje ili mrzne?
Odreknes se modema nekoliko dana, pa vidis da li je do njega.
DaPimp je napisao(la):
Kako uopste da proverim do cega je?
Testiras jedno po jedno. 😉

Mrzne se i jedini lek je restart (rucni 😀 ) temp su od 27-31 C , a mem cu proveriti.... ali modema se ne odrichem 😀

DaPimp je napisao(la):
Mrzne se i jedini lek je restart (rucni 😀 ) temp su od 27-31 C , a mem cu proveriti.... ali modema se ne odrichem 😀

Nisam shvatio da li ti je cable modem prikljucen na USB ili na LAN. Ako je na USB, probaj da ga prebacis na LAN (ako imas mreznu karticu). Znam da je nekim ljudima cable modem preko USB-a pravio probleme.

Pozdrav

Bio je na usb, pa sam ga prebacio na LAN, ali opet isto... no testiracu mem , pa cu da vidim ....

Evo pustio sam memtest 3 sata i rezultat je da je posle 7 pass-ova 0 errors, sto recimo mogu da smatram da je ok , dok HCI memory test mi izbaci 4 errora , tipa ne moze da copy 343983489 to 0349039409 ili tako nesto slicno. e sad kome verovati 😀

Ja najvise verujem u Gold memory, probaj njega i ako nadje greske probaj da spustis frekvenciju ram-a, a ako ni to ne pomogne onda menjaj.

Ja sam na caletovoj konfi, koja je slicna, updejtovao bios ploce i tek onda je poceo da radi stabilno. Pre toga su bili slicni simptomi tvojim.

NikName koji si bios stavio, ako moze neki link.
THnx

DaPimp je napisao(la):
Gde da trazim krivca ovde , kapiram da ostala periferija ne moze da utice, tipa tastatura mis zvucnici itd. Kako uopste da proverim do cega je?

Thnx in advance.
Eeeeee, nisi u pravu. Meni je jednom tako pocheo da blokira comp posle sat, dva rada i ja isto tako kao i ti pomislim - nije sigurno do misha ili tastature. Odnesem comp (samo "kutiju") na posao kad ono sve radi. I sta je bilo na kraju? MIS je blokirao!!! ( i to posle sat, dva rada!)

DaPimp je napisao(la):
Ma blokira se kad hoce , sve se nesto tripujem da se tripuje zbog cable modema tj kad menja ip ili nesto slicno ali posto sam modem dobio 3 dana posto sam kupio komp , ne mogu se setiti da li se to i tada dogadjalo. Odradio sam reinstall win-a i sad je malo redje ali opet se blokira ponekad.
...
To ti je WinXP... 😉

Proveri memoriju, IDE konekcije, temperature, reinstalliraj Win jednom na 3 meseca, ispravnosta HD-a.

Memorija ti je ok i netreba ti nijedan drugi program osim ovog sto si vec istestirao.

Probaj da stavis novi bios na plocu. Pa onda vidi. Ako i dalje nesto nije u redu, povadi sve nebitno iz kucista. I na ploci ostavi samo hdd memoriju i grafiku. Sve ostalo iskljuci pa probaj ako radi polako bodi jednu po jednu stvar pa vidi.

Mozda bi mogao da proveris i napajanje (mozda nema dovoljno snage za tvoj komp) a to ces najlakse da uradis tako sto ces povezati na njega samo plocu i hdd (i povadi sve usb kablove koje imas)pa pustis komp samo sa tim.

Umalo da zaboravim ako ti su ti mis ili tastatura vezani preko usb-a probaj da ih vezes normalno.

Meni se desava da ako imam previse povezanih usb-ova odjednom jednostavno nece da startuje, cim izvadim jedan sve je ok.

Pa stavio sam ovaj poslednji 0303.

Evo ga: 0303

U mom slucaju radilo se o Sempronu 64 2600+. Maticna ga nije pravilno prepoznavala.

Prijatelju da li imash neku kung fu napajanje kojim sluchajem ?
Posto ti je hardver uglavnom zderac struje nadam se da si stavio pravih 4oow chieftekovih ili slichnih.
1. Proveri sve drajvere da li su dobro instalirani.
2. Ako imash mogucnosti zameni grafiku na dan, dva chisto da i to proverish.
3. Ukoliko bude i dalje nekih nepravilnosti proveri STRUJU jel ako si u nekoj starijo zgradi ili kutji chesto se deshava da ti elektroenergetski sistem nije stabilan pa je to razlog otkaza racunara ( jedna moja musterija je odustala od kompa. Komp mu je stalno crkavao i kad je stavio ups tvog 170v ups je pishtao i nije teo da upali komp ) da te ne muchi neki slichan problem.
4. Posle ovih provera javi da li si reshio problem ili si i dalje na istom. Ako i dalje bude zezao onda idemo na sledeci deo provere.

Izdrzao je skoro ceo dan bez smrzavanja bez modema, i bash kad sam pomislio da je modem problem... opet smrz 😀 To znaci eleminisao sam dve stvari do kojih nije , memoriju i cable modem.

memorija
http://img356.imageshack.us/my.php?image=cachemem7eq.png

hard
http://img480.imageshack.us/my.php?image=hard7kj.png

CPU
http://img480.imageshack.us/my.php?image=cpuid7ea.png

temperature
http://img480.imageshack.us/my.php?image=clip8oq.jpg

oradio sam jos par testova i sve kool , nema greske nigde ....

@to3a
Prijatelju da li imash neku kung fu napajanje kojim sluchajem ?
Posto ti je hardver uglavnom zderac struje nadam se da si stavio pravih 4oow chieftekovih ili slichnih.
1. Proveri sve drajvere da li su dobro instalirani.
2. Ako imash mogucnosti zameni grafiku na dan, dva chisto da i to proverish.
3. Ukoliko bude i dalje nekih nepravilnosti proveri STRUJU jel ako si u nekoj starijo zgradi ili kutji chesto se deshava da ti elektroenergetski sistem nije stabilan pa je to razlog otkaza racunara ( jedna moja musterija je odustala od kompa. Komp mu je stalno crkavao i kad je stavio ups tvog 170v ups je pishtao i nije teo da upali komp ) da te ne muchi neki slichan problem.
4. Posle ovih provera javi da li si reshio problem ili si i dalje na istom. Ako i dalje bude zezao onda idemo na sledeci deo provere.

Stara zgrada jeste 😀 e sad napon ne znam da li je stabilan , a napajanje je ono koje je doshlo sa kucistem aurora .... kapiram da je kungfu 😀

Eto to je to 😀 jos samo ovaj novi bios da probam i ne mogu vishe 😀

jel tebi ili komshijama cesto crkava tehnika ako je odgovor da ondak struja nije valjana. A da proverish uzemljenje to ne bi trebalo da ti bude problem 🙂
Zamoli nekog ortaka da ti da jache napajanje na dan dva jel u auroru od kolko se setjam cca 28 eura ide bash slabo napajanje pa da probash sa tim.
E i ne govori ne mogu vishe ma mozesh ti kolko otjesh samo da komp prestane da kikotje 🙂

Imaš problem sa napajanjem 1000%.Ako možeš pozajmi od nekog pa probaj neko drugo.Aurora kućišta imaju frontier "400"W napajanja koja...Aj javi ako sam u pravu pa ću da završim.

Nazad
Vrh Dno