Šta je novo?

Blogspot i google

• Začetnik teme Začetnik teme Ribo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ribo

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
319
Da li je moguce napraviti jedan blogspot site da bude nadjeno preko google search (a ne preko google blog search) i ako da kako?

Moze napravi se jos jedan deo uvodna stranica sa vestima iz neke oblasti, a na podstranici napravis mesto za blogove npr. www. ribo. ****/index je strana sa vestima, a www. ribo. ****/blog je mesto za blogove. Mada je G pametan i znam da je ovako nesto nekim sajtovima uspelo pre dva-tri meseca, a nekima nije neznam kakva je trenutno situacija.

Poslednja izmena:
a jel moze ovo:
-imam npr www.xxxxxx.co.sr, i stavio sam redirekciju na blog?
dal to pali??
i kako se uopste vrsi prijava na google search???

(dakle da mi izlista onu prvu adresu, sa www.xxxx.co.sr, a posle ide link ka blog stranici)

okmijun je napisao(la):
a jel moze ovo:
-imam npr www.xxxxxx.co.sr, i stavio sam redirekciju na blog?
Zavisi kakvu si redirekciju stavio... Ako je nešto poput "META http-equiv=refresh" Google to provereno registruje kao onu stranu na koju je urađen refresh, a onu sa koje je refresh urađen uopšte ne indeksira. E sad, da li će u slučaju Bloga reagovati kao da blog nije blog, ja zaista ne znam. Ali, dešava se ovo:

URL sa redirekcijom - sadržaj 1
URL na koji se vrši redirekcija - sadržaj 2

Google to u listingu prikaže ovako:

URL sa redirekcijom - sadržaj 2

Ako je refresh urađen u JavaScriptu (ili tako nekako) moguća su dva scenarija. Pošto GoogleBot ne pokreće JS on neće ni videti redirekciju. Ali, pošto proverava "cake" u kodu moguće je da protumači to kao pokušaj prevare (ljudi obično trpaju ghost strane sa zamumuljenim JS redirekcijama i zato se oni mnogo trude da to otkriju) i da odbije da indeksira sajt.

Ne postoji prijava na Google Search, tj. postoji ali je tu vica radi. Google indeksira strane za koje je našao linkove na drugim stranama, ako za tvoj sajt ne nađe linkove na stranama koje već indeksira on se neće naći u listingu pa sve i da ga prijaviš milion puta. Pretpostavljam da slično važi i za Google Sitemaps servis, ali nisam siguran.

Poslednja izmena:
Koji je onda lek ako naprimer ocu da mi se posle tih itih kljucnih reci pojavi i moja strana na Googlu?
Da menjam linkove sa nekim? Al kako da to radi sa recima za pretragu?

Nazad
Vrh Dno