Šta je novo?

BlackBerryt 9800 Torch

• Začetnik teme Začetnik teme pilac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

pilac

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2008
Poena
405
Ne izgleda lose na prvi pogled....
I novi OS izgleda dosta brzi i bolji....

[YOUTUBE]L_tuAVpEXFg[/YOUTUBE]

Necu da ti kvarim, ali treba da vidish brzinu drugih mobilnih OSova 🙂

Necu da ti kvarim, ali treba da vidish brzinu drugih mobilnih OSova 🙂

Ma ok je, nemam ja problem sa tim.....
Meni je i Storm dobar, nego mi se svidja sto ovaj ima dodatnu klasicnu BB tastaturu koja je uvek bila mama 🙂
I btw, ne zelim da pravim novi rat ili billo sta, ipak je BB okrenut poslovnim korisnicima..
E sad, to sto hoce da ustinu deo trzista od i4, tu se ne mesam 🙂

Nije loshe, ali ne pokazuje nishta novo u odnosu na Android i iOS4... Rekao bih da je bolji od Symbiana definitivno, mada nisam probao najnoviji Symbian.

QWERTY tastatura je definitivno plus - iako je onscreen tastatura dobro realizovana u vecini top smartfonova, prava tastatura je ipak bolja (i jedini plus Nokije N97 koju posedujem 🙂)

Poslednja izmena:
Nije loshe, ali ne pokazuje nishta novo u odnosu na Android i iOS4... Rekao bih da je bolji od Symbiana definitivno, mada nisam probao najnoviji Symbian.

QWERTY tastatura je definitivno plus - iako je onscreen tastatura dobro realizovana u vecini top smartfonova, prava tastatura je ipak bolja (i jedini plus Nokije N97 koju posedujem 🙂)

Poenta na Stormu je sto ekran nije klasican touch, nego se ugiba pa kada kucas po ekranu imas pravi osecaj da kucas (to je razlika od svih touch telefona koje sam ja probao...)

Da li ja gresim, ili ovde na forumu nema nesto preterano mnogo korisnika BB-a?

Ne znam da li je stvar navike, davno nisam koristio fizichku tastaturu, na onscreen sam se navikao i nemam bash nikakve probleme, a zbog nje je ovaj telefon dosta deblji i nezgrapniji, teshko da se moze nositi u dzepu farmerki a da ne smeta.

A shto se tiche poslovnih korisnika, to je mozda vazilo pre 3 godine kada niko nije imao push, sada to svi imaju a RIM u svemu ostalom kaska za Androidom/iOS4.

A shto se tiche poslovnih korisnika, to je mozda vazilo pre 3 godine kada niko nije imao push, sada to svi imaju a RIM u svemu ostalom kaska za Androidom/iOS4.

Aha, zato proteruju RIM iz Indije i ostalih zemalja gde bi voleli da ti malo privire sta to ti piskaras 😉
A ako si poslovni korisnik...... to ti onda nije bitno, zar ne? :d

Meni se Blackberry ne svidja zato sto je vezan za BIS i sto telefon ne moze da funkcionise onako kako su njegovi tvorci zamislili bez toga i ostalih BB servisa sto je, kao sto Driver rece, bezveze jer danas svaki smart telefon ima manje vise ono sto ima i Blackberry pa i vise od toga
Imao sam prilike da probam Curve 8520 i sam RIM je fino odradjen sistem, vidi se da je akcenat na jednostavnosti upotrebe pre svega, takodje je i brz i responzivan, ali estetski izgleda kao telefoni iz 2004 godine :smoke:
Neka fala, otvorene platforme poput Androida ili Symbiana ^3 su buducnost 😉

Poslednja izmena:
RIM push mail servis je dobro zasticen.. mail koji prolazi kroz RIM server je u kriptovanom obliku, tako da ni oni ne mogu da znaju sadrzinu. Jedino ko moze da dekriptuje mail je telefon kod vlasnika. Iz tog razloga, pracenje email saobracaja nije moguce niti RIM zeli da to omoguci vladama pojedinih zemalja. Zato je CEO RIM-a izjavio.. neka vlade tih zamalja iskljuce Internet u tim zemljama.

Posto ovde nema mnogo korisnika BB-a, onda je i ova tema visak IMHO 🙂
Samo je steta sto se ne da prilika i nekim drugim sistemima (narocito sto ce i RIM da izbaci svoju verziju ipad-a (BlackPad, surprise, surprise :d ) koji se integrise sa BB aparatom.....
Ali to je ok, svako koristi sta mu treba....
Voleo bih samo da znam koliko ljudi ovde na forumu zna kako se ponasa BB storm ekran prilikom dodira?

Video sam glasine da spremaju svoj Pad uredjaj koji se uparuje sa BB telefonom. Zanimljiva ideja mada nisam siguran koliki ce baterije pojesti medjusobno uparivanje uredjaja.

Na koji nacin se proverava da li je resetovan timer prilikom kupovine novog (citaj polovnog telefona)? Koji kodovi se koriste za neke osnovne provere?
Hvala!

Jest da nemam nesto posebno pametno da kazem, ali moram da prokomentarisem ovaj telefon, posto sam ga prekljuce prvi put slucajno video uzivo.

Nemam reci kako mi se svideo, kako je neverovatno kvalitetno uradjen pa to je fantazija. Kakav sjajan dizajn, kakav kvalitet izrade, kakva lepota! Sad mi se place kad vidim najjace samsunge i HTC-e, ni iPhone ne moze da mu prismrdi.
Ekran je sjajan, sramota me bilo sa mojim DHD napolju pored njega, jos nisam video telefon kome se ekran bolje vidi na suncu.

Istina je, na njemu sve malcice zapinje, nije toliko brz kao najnovije zveri, ali ko da je to bitno vecini ljudi. Sve u svemu da neko neki Adnroid spakuje u ovakvo kuciste, to bi za mene bio najbolji telefon ikada 🙂

Nazad
Vrh Dno