Aleksandar1985
Slavan
- Učlanjen(a)
- 21.06.2008
- Poena
- 304
A Palm Treo?
Vezano za drugi paragraf gore - kad nemas BIS, jedina stvar sto ne radi je corporate push email servis, tj ne mozes da primas email poruke (ali samo one koje idu preko BIS servera. Email kao sto je gmail, yahoo, hotmail, msn, itd. radi normalno). Mi u porodici imamo tri blackbarry telefona, Bold, Pearl i Curve. Na Bold-u imam BIS servis a za druga dva imam najobicniji data plan. I sa data plan, web, i ostale aplikacije koje smo skinuli sa Web-a rade sasvim normalno.
I biloo koji drugi PDA telefon ukljucujuci iPhone je beskoristan (za data i internet) bez Data servisa. Da ponovim, na BB ti NE TREBA BIS ili BES za internet pristup. BIS je samo za pristup kompanijskim mrezama za dobijanje email-a...
Za streaming ti ne treba BIS or BES. Ja cu bas da provjerim kod mene kuci jel te aplikacije sto pominjes rade samo na WIFI pa cu ti javiti. ALi pazi jos jednu stvar kad si kuci vidi jel WIFI ikonica u gornjem desnom uglu bele boje ili je onako, siva...desi se cesto (ne znam zasto) da se telefon ne nakaci automatski na tvoju kucnu mrezu iako pokazuje ime mreze u vrhu ekrana. U ovom slucaju WIFI ikona je siva sto znaci da telefon "vidi" WIFI mrezu ali nije aktivna. U tom slucaju tvoje aplikacije naravno nece raditi jer nemas internet pristup. Kad vidim to kod mene, ja samo iskljucim/ukljucim WIFI i odmah proradi. Meni se cini da je to bug...
Ja bih voleo da znam da li postoji negde neki forum za aplikacije, dodatke, pitanja ili slicno vezano za Bold...
Kupio sam telefon mnogo je zaj****... toliko stvari moras da podesavas, i toliko programa su NEkompatabilni da neznam sta da radim...
5 sati sam utrosio sam da ga povezem na svoj WiFi kuci, podesavanja rutera, nedodeljivanje IP-a mislim haos!
Sad kad konacno radi WiFi, nemogu Nimbuzz da pokrenem. Testing your connection... ERROR!
Nemam nikakav program za navigaciju, instalirao sam google maps kaze nemoze da koristis bez data plana (necu da placam, zasto imam wifi?), Nimbuzz nemoze da nadje konekciju. Hvala bogu Opera i BB Browser rade savrseno.
"Bradavica" je super, stvarno je nesto sto su trebali jos ranije da ugrade! Slika filmova mogu i u HD i FENOMENALNA je!
Zvuk fantastican, samo je kamera malo njesra...
Kazem ti imam 10 aplikacija skinutih sa neta i nijedan nece preko wi-fi. Youtube mi na nekim mrezama hoce da streamuje na nekim nece... verovatno je neko podesavanje kod rutera.
Ni obicna Facebook aplikacija nece da se nakaci na net, jer kaze da nije ukljucen data service plan. Pa mislim....
Imao sam E66 i na njemu je SVE sljakalo bez problema! Koj program koristis za GPS?
Ja sam probao Storm, 8800, Perl, Bold i jos neke koji ce tek doci u Srbiju, veruj mi da znam o cemu pricam. Takodje sam u rukama uvek imao modele koji ce tek da se pojave na trzistu ili su jos uvek u test fazi
Moras da shvatis da Blackberry nije samo telefon, to je paket koji se sastoji od servisa (push mail na primer) i uredjaja. Ti imas uredjaj ali nemas servis. Samim tim, dobar deo tog telefona je beskoristan jer zahteva servis - bilo BIS ili nesto drugo.
Vip, Telenor - kod njih mozes naci cene za BIS. To sto ti/mi zivimo u Srbiji nema apsolutno nikakve veze sa ovom pricom. Bez obzira na to sto zivis u Srbiji, model poslovanja RIM-a je isti. Hacka nema, taj telefon je napravljen i namenjen samo jednoj ciljnoj grupi i to je to.
Elem, postoji nacin da manuelno setujes GPRS ako to vec nisi uradio - u TCP podesavanjima nacices 3 polja koja se ticu toga (apn, user, pass). Kad to popunis, stvari ce se malo srediti ali ti, recimo, interni browser nece raditi (zahtevace BIS) dok Opera hoce. Probaj tako pa javi sta si uspeo da uradis (ja sam ovako, na primer, uspeo da ozivim moj Blackberry Pearl koji sam imao dok Vip jos nije bio u Srbiji niti je iko znao na nasem trzistu sta je to BB i sta je to BIS).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari