Šta je novo?

Blackberry 8800 vs Nokia E61

hmm imas thread za nokiu e61, koristi search
mislim da je osnovna razlika ta, sto je e61 mnogo upotrebljivija od 8800 iz prostog razloga sto gomila funkcija kje postoje na blackberriju jednostavno nisu podrzane od naseg opareate ako ji cine srz tog telefona. Nokia je zaista extra poslovni telefon, sa ogromnim displejom, sasvim korektnom baterijom (3 dana, sa pojacanom upotrebom telefoniranje i koriscenje aplikacija). Kada koristis wi-fi, znaj da ce progutati bateriju za jedan dan, te ne bi bilo lose da imas neki car punjac ili tako nesto. Imam ovaj phone od marta i zaista nemam zamerke, jednostavno to je telefon koji ima SVE 🙂 Mozda sam subjektivan ali... Da, kuciste je od metala, tak oda je to jako dobra stvar u odnosu na plastikanere... 🙂

odluka je danas pala! Uzeo sam E61. Vizuelno mi se telefon extra svidja. Nego, posle mog bivseg WindowsMobile telefona, ovaj Simbian mi je skroz cudan. Totalno mi je nelogican i konfuzan. Windows Mobile je 90% isti kao kompjuterski windows (za jedan dan sam sve provalio) a ovaj simbian je za mene opasna nepoznanica).
----

Neka te lepo sluzi! A OS je stvar navike, za nedelju, dve ima da pohvatash sve cake 😉

Nista se ne sekiraj, svima je tesko da se naviknu na pocetku. Symbian se nekome ili jako svidja ili se uopste ne svidja.

Juce dok sam bio u Tempu, nakacio sam se na Net, skinuo Operu mini, instalirao i sve je lepo proradilo. Danas pokrenem Operu i prvo me pita:
"Allow aplication opera mini to use network and send or recive data YES/NO"
stisnem YES i posle par sekundi izbaci sledece:
"100 java.io.IOException:SymbianOS error=-5120: Internet Server not found"
Gde se nalaze podesavanja za GPRS (moze li mi neko napisati parametre za e61 koji treba da se ubace vezano za GPRS na 064 mrezi - naravno i kako da dodjem do tog menija)

Gde se menjaju Ring Tonovi😡 Kako se iskljucuje vibracija

Posle prvog odusevljenja, ovo postaje frustrirajuce😡
Moracu na Netu da nadjem neki Windows Mobile emulator😀
bemti simbian😡

Poslednja izmena:
Eto, potvrdjeno je ono sto sam rekao. Meni je recimo symbian super i nikada nisam imao nikakvih problema, a kolega se iznervirao za sekund... 🙂

E *** sto si kupovao sa francuskom tastaturom.:d
Mozes da zamenis samo flesom firmware-a,ali nemoj to da radis jer se razlikuje i raspored ostalih znakova,ne samo slova,tako da bice zurke 😛
Najbolje je da kupis qwerty tastaturu u alpha copy ili mobis,mislim da nije preko 800-900din

Poslednja izmena:
pazi ovo

Dovoljno je da ti kazem da E61 koristi izvrshni direktor Telenora za Srbiju, provereno, video sopstvenim ocima.

@hektor2:

Mozes da fleshujes E61 u kucnim uslovima.. Treba ti samo USB kabl, tel na punjacu i Nokia Software Updater. Pre toga promeni Product Code pomocu NSS-a u verziju koje tebi treba i zatim samo fleshni telefon. Ne zaboravi da promenis tastaturu... Detalji samog postupka vec postoje na forumu.. potrazi malo.

Sto se tice podesavanja za GPRS meni je Telenor automatski poslao config poruke kada sam prvi put ukljucio telefon i sve se lepo instaliralo i radi.

Konkretno:
Sta meni treba za promenu Francuske tastature u klasicnu QWERTY? (bez ikakvih Srpskih menija i nasih slova)

1. produkt kod ???
2. Update sotvera ???
3. Novi Firmware ???

Ako je procedura relativno laka/kratka uradio bi kod kuce samo da mi neko objasni sta kojim redosledom da odradim, i koji produkt kod da upisem.

Fala
Poz
---

Valjda covek zna sta valja 🙂

Pa dobro, ne znaci mnogo, ali mi je rekao da je to njemu jedan od najboljih smartfonova koje je imao. A eto, kod mene na poslu imaju sluzbene pa se zale kako im je spor softver, i kako baterija brzo ode.

Svaka chast! Jel si sam odradio update? Evo i moj brat i ja smo odradili juche update N95ice, prosto i gotovo za manje od 1h.

Svaka chast! Jel si sam odradio update? Evo i moj brat i ja smo odradili juche update N95ice, prosto i gotovo za manje od 1h.

Da, da stis'o sam zube i sacekao jedno 40ak min. Sve je proslo smooth 🙂

Nego sad mi nije jasno ovo:
Moj tel ima Engleski, Francuski i Netherland sa Product Code 0530144.
Na netu sam nasao P.C. 0529663 Euro-D Silver koji takodje ima te jezike ?!?!
a onda opet sam pronasao da je ovo moje 0530144 Euro-D ALS Silver ?!?!?
Kako sad dva razlicita P.C. za iste jezike ? i sta mu znaci ono ALS ?
----

To je verovatno product code neke mreze. Rekao bih da je u pitanju Nemachka. I kod mog brata je na N95 product code neki nemachki, ali smo pomocu ess-a promenili u Balkans kod i posle updatea softvera ima i srpski jezik 😉
Takvi specifichni kodovi obichno kasne sa verzijama softvera, mom bratu je pokazivao da nema novije verzije, nakon promene koda odmah se updateovao i fon radi super.

Nazad
Vrh Dno