Šta je novo?

Black & White Again

Učlanjen(a)
30.09.2007
Poena
545
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam neki stari komp pa reko da ga povezem sa tv-om cisto za gledanje filmova pred spavanje. Elem, nikako da izvucem boju na tv-u. U pitanju je gf4 grafika koja ima composite izlaz. B&W dobijam kad povezem na nju onaj kablic (comp-4boje chinc) + scart koji na jednoj strani ima zuti chinc konektor. Odem lepo u podesavanja i stavim b/pal (neka tamo zemlja jer nase nema), i pritiskom na apply za trenutak dobijem boju ali odmah se zatim vrati na b&w. Imam cak i onaj adapter koji na sebi ima i svideo i chinceve ali preko njega uopste ne dobijam sliku, bilo preko scarta bilo preko svideo kabla. Ako ima neki drugi kabl samo recite, garant ga imam u nekoj kutiji.

Mislim da ima negde opcija force detection ili tako nesto pa samo to treba da zakacis. Imao sam i ja davno takvu grafu..:wave:

Promeni drajver za graficku. Sve ostalo si dobro uradio.

@Uruk
Ma stoji ono lepo na composite kad ja podesim ali mi pored pise da ne detektuje tv uredjaj.
@zlaja87
I sam sam pomislio na to, bas zbog toga sto posle pritiska na aplly za trenutak dobijem boju. A jel mislis da je problem u driverima ili onom nvidia control panelu?

Probaj da izmrdas malo slidere za kolor korekciiju na TV-out-u. Umeju ponekad da se zbune.

@yooyo
Probao sam i uopste ne reaguju, kao da je zabugovan nvidia panel.
@chupo92
nema jumpera, proverio sam.

Probao sam sa reinstalacijom drivera, u pitanju su poslednji za gf4 93.71, bez rezultata. Probacu da nadjem neke starije, moze i neki link.

..ovo si iscekirao sve?
Untitled-1.jpg

Thx svima koji su odvojili vreme za moj problem.
Problem resen sa starijim driverima, znaci 93.71 ne rade posao. Reseno je sa 66.93 za svega par sekundi jer sam i izprve radio sve kako treba ali na 93.71 izgleda ubugovan nvidia control panel.

Probaj da izmrdas malo slidere za kolor korekciiju na TV-out-u. Umeju ponekad da se zbune.

Da, ovo zaboravih da dodam, pre promene drajvera pomerite slajder za color, nekad vrati boju, ma da obicno se pri restartu PC-a opet vrate na staro i opet B&W.

Nazad
Vrh Dno