Šta je novo?

Biznis ideja

Novatech

Cenjen
Učlanjen(a)
29.01.2016
Poena
125
Razmisljao sam o ideji za neku vrstu hobi posla a to je sklapanje ultra jeftinih konfiguracija. Recimo neke am2/3, ddr2 konfiguracije koje ne bi prelazile 50-tak e po kompletnom kucistu. Mana svega toga je sto bi zbog starosti delova cesto bile moguci kvarovi. Sta mislite?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

У суштини нема шта ту да се поквари иако су компоненте старе. Мени се до сад једино десило да онај мали вентилатор на графичкој изгуби снагу и споро окреће. И један диск Макстор ми је отказао пре много година. Са осталим компонентама никад нисам имао проблема.
Што се тиче твоје идеје мислим да нећеш моћи много да зарадиш од тога, сем ако ниси све те компоненте/конфигурације добио бесплатно. Такође ретко ко ће данас купити половну конфигурацију која не може да задовољи свакодневно коришћење рачунара.

То ти је доста посла за малу зараду. Треба да поручујеш компоненте, где је врло могуће да ћеш добити неке које не раде или су у лошем стању, треба да плаћаш поштарину, да склапаш и тестираш све то да би зарадио 1000 динара кад (ако) продаш конфигурацију. Мислим да се то не исплати а ти ако мислиш супротно свакако пробај.

msm da je bolja vatijanta da prodajes vec sklopljeno, tj da znas da nekome treba racunar, a nece da da puno para, pa da se ugradis 10-20e ... + sredjivanje sistema moze da se uzme oko 30e, a manje cimanja.
a brand name masine su jako kvalitetne.

recimo za 100-130e moze da se nadje i5 sandy, lagano :)

@Novatech

Iz EU se uvozi gomila polovnih brend konfiguracija novije generacije po veoma pristupacnim cenama.
Te tvoje konfiguracije ni po snazi ni po ceni ne bi mogle da pariraju ovima iz uvoza.

npr. komplet i3-2100,4GB DDR3,HDD 320GB,DVD-RW.... ako malo pratis oglase mozes da nadjes za 60€

Ма да, другар је нешто јурио по огласима и налазио брендиране i5 четврте генерације за стотку или мање.

Немој да губиш време, тога има колико хоћеш, можда би могло да прође пошто то није на изволте него мораш да се потрудиш али има ту још нешто. Данас су потребни све јачи компови само за обичан сурф а кад се додају и друштвене мреже са сталним саобраћајем и мултимедијалним захтевима, купци тих кршева би те звали после пар дана да им помажеш јер све једва ради. Знам неколико апсолутно незахтевних корисника који користе такве кршеве и свима не ваља.

Било је у прошлости неких покушаја, пар фирми је имало у понуди половњаке за мале паре али није дуго трајало.

Nazad
Vrh Dno