Šta je novo?

Bitlord, azureus ili neki drugi?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
trenutno imam bitlord ali nisam bas nesto prezadovoljan, a azureus mi se bas nesto i ne dopada, tj. kaspersky ga odmah "gasi" tj. portove... Neki drugi program?

Izvinjavam se ako je neko o ovome vec nesto pisao ali nisam nigde na forumu pronasao ovakvo pitanje....

Trebalo bi da ima na forumu, ali nisam siguran. Enivej, ja koristim uTorrent, jer je mali i ne instalira se, a radi kao zmaj.

Drugo, azureus mi nikako ne radi, ne znam zasto. Bitlord i bitcomet sam probao, i zadrzao sam se na uTorrentu, jednostavno je najbolji. Mnogi ga koriste. Probaj, pa vidi.

Sa druge strane svako ima svoj ukus, pa se nekom uTorr... ne svidja nikako, ti probaj par najpopularnijih pa sam odluci.

bit spirit - the one and only ;)

µTorrent ti je definitivno najbolji, najlaksi i pre svega, najmanji torrent klijent koji trenutno postoji.Jednostavno, u njemu imas sve sto treba da imas za skidanje torrenata sa trackera, a koristi jako malo RAM memorije.Iz iskustva pricam :).Azureus je radjen u javi i mnogo je trom, koristi dosta memorije i trosi CPU, barem po onome sto sam ja video kad je bio instaliran kod mene.Mozes probati i jos neke, ali nemoj zaobici µTorrent

Josh jedna preporuka za µTorrent !

vidi ovako utorrent 0% cpu, ostali 30-50% cpu... matematika je jasna...
ono sto commet i lord rade trackerima i seederima bi trebalo zabraniti (a i cesto jeste)

Preporuka za Azureus sa neogranicenim share ratio

koristim samo uTorrent i zadovoljan sam

µTorrent, nakon svih probanih. Ne instalira se, izuzetno malo resursa troši, vrlo stabilan...

Meni je instaliran i BitComet ali već dugo koristim samo uTorrent. Stvarno ne nalazim ni jedan razlog da pokušavam s nečim drugim.

Poslednja izmena:
µTorrent kao i većina.

Koristim BitLord jer sam naviko na njega

inace preporuka ide uTorrentu

Koristim BitComet, ali preporuka za µTorrent :D
Nikako da zavrsim sa svim DL, uvek se nesto skida preko BC, samo dodajem, nema praznog hoda pa zato ne pralazim jos uvek na µTorrent, ali prvom prilikom...

ne treba ti prazan hod..
uzmi torrente, ucitaj ih u utorrent, prvo skini ekstencije bc...
napravi recheck (usmeris dl na iste fajlove) i izubices 1-2% po fajlu...

Ne znam za ta dva procenta, ali kada prebacujes !.ut sa jednog na drugi komp, ili posle reinstalacije, sve radi savrseno bez gubitaka.
Torent je torent, nema veze koji klijent koristis [ne mislim na izgled ili bilo sta, vec na poentu].

Poslednja izmena:
ne treba ti prazan hod..
uzmi torrente, ucitaj ih u utorrent, prvo skini ekstencije bc...
napravi recheck (usmeris dl na iste fajlove) i izubices 1-2% po fajlu...

Uradio sam kao sto si rekao i rezultat je sledeci...

Skidam torrent od 8.18GB, BitComet 0.70 je skinuo 20.8% (1.78GB)
Posle "transfera" u uTorrent, smanjio mi se torrent na 14.3% (1.17GB). Dakle, izgubio sam oko 600MB na ovaj nacin, tj. celih 6.5%

Zauzece procesora koje sam imao sa BitComet-om je bilo 0-2 % (2% samo u peak-ovima), a zauzece memorije 40-60 MB. Posle prelaska na uTorrent, zauzece procesora je isto, dok je zauzece memorije 10-15 MB.

Zakljucak: bolje da sam sacekao sa prelaskom na uTorrent, ionako ovaj torrent nije isao bas najsjajnije. Sacekacu da se zavrse svi DL u BitCometu, pa cu sve nove dodavati u uTorrent - transfer mi se ne isplati.

U svakom slucaju, hvala na savetu, korisno je :wave:

ako tije tako malo zauzece cpu, znaci da imas jako malo konekcija... meni je commet normalno vukao 30% cpu...

ok, mozda sam ja malo priglup, sve sam podesio kako treba ali mi samo jedna stvar nije jasna, kako da "forwardujem" port koji hocu? svi linkovi za port forwarding mi izbacuju proizvodjace rutera a ja ruter ne koristim, nego serujem konekciju sa drugog kompa?

E pa pitanje cime sherujes konekciju...
ako je ICS u pitanju, onda ttrazi ICS Port Forwarding...

ako tije tako malo zauzece cpu, znaci da imas jako malo konekcija... meni je commet normalno vukao 30% cpu...

Skidam jedan torrent i dalje preko BitComet, u ovom trenutku ima 36 konekcija (20 seeds, 16 peers), link je 100% iskoriscen, a zauzece procesora je 0-3% (sa ponekim peak-om do 5%, jako retko). Jedino sto jede memoriju u odnosu na uTorrent (trenutno cak 66MB), inace ne vidim neku razliku izmedju ova dva.

Da tebi nije ukljucena enkripcija u BitCometu? Koliko torrenta skidas odjednom, koliko imas konekcija u sekundi kad ti je toliko zauzece?

Ja se isto tako ne sećam nikakvog velikog zauzeća CPU u BitComet-u, a dugo sma ga koristio. Ne bi ni trebalo, BitComet je native Win aplikacija pisana u C++. Uzgred, meni toliko nije zauzimao CPU ni Azureus (zapravo, uopšte nije mnogo zauzimao).

Ako je nekome vazno, kao meni, uTorrent ne podrzava socks proksije.

kolko ja vidim podrzava... no mozda sam blesav |>
mada mi se cini da mu je to novija opcija.. pogotovo p2p kroz proxy... (sad ste mi dali dobru ideju sta da probam danas na poslu |))

Kad sam probao pre par meseci, nije radilo. Kad sam probao da tunelujem portove kroz ProxyCap, uTorrent se blokirao skroz.
Trenutno koristim BitComet + YourFreedom

Nazad
Vrh Dno