Šta je novo?

Bitlord, azureus ili neki drugi?

Kad sam probao pre par meseci, nije radilo. Kad sam probao da tunelujem portove kroz ProxyCap, uTorrent se blokirao skroz.
Trenutno koristim BitComet + YourFreedom

Ja Azureus+Your freedom

nema nikakvog zauzeca procesora

utorrent-u fali podrska za UDP trackere da bi bio ubedljivo najbolji. Dok ne bude imao podrsku za UDP, ostajem na BC. Azureus-a sam probao, nije los, ali zauzece memorije i resursa je neoprostivo.

Meni novije verzije BitCometa deluju sumanuto, sa svakim novim buildom ubace nešto bezveze a izbace nešto važno (ni ipfilter.dat više nije podržan). Držim neku 0.6x verziju, koja pre par dana nije htela ni da se podigne. Za sad ostaje uTorrent 1.6, uz svu skepsu (koja je ogromna u svakom pogledu) u budućnost ovog programa posla prodaje BitTorrent-u.

Torrent zajednica kao najizglednijeg naslednika uTorrenta proglašava Halite. Nisam ga probao, no evo ga ovde:

http://www.binarynotions.com/halite.php

Azureus...

Hmmmm.. bit comet svakako ne zahteva puno od CPU-a a ni memorije. program je savrseno jasan i ima podrsku i za srpski jezik (ako nekome treba). Opcija za podesavanje ima mali milion - bukvalno sve sto zelite mozete podesiti. ja sam skidao brzinama i od po 700KB/s sa ogromnim brojem konekcija i zauzece CPU ne prelazi 2-3 posto nikada. Memorija? Pa i neka je zauzece 20-40 MB (nikada 60). To je zaista zanemarljivo. Azureus je koliko se secam pisan u Javi a to mi odmah mirise na prilicno tezak program za Win.. kad se samo setim npr Britanike jeza me hvata...

Poslednja izmena:
FlashGet je u verziji 1.8 dobio podrsku za bittorrent protokol. Nisam isprobao i realno ne treba ocekivati Azureus u flashgetu ali moze da posluzi.

Koliko sam ja upoznat sa situacijum Bitlord je zabranjen na nekim trakerima. Mozda zbog nacina na koji je nastao. uTorrent sve hvale ali ja ne bih bas mogao posto mi se cesto zakucava dok mi je BitLord radio kako treba. Cim se docepam ADSL-a (ponovo) isprobacu Azureus koji bi trebalo da je dobar.

Koliko se secam i Bit comet je bio zabranjen na nekim sajtovima. To je sada naravno proslost.

Evo u firmi ponekad koristim utorrent koji radi kako treba(u firmi). Najbolja stvar mi je pravljenje rasporeda tako da moze automatski da se ukljuci ili iskljuci u odredjeno doba dana ili noci.

BitComet = cpu 0%, mem 60mb

Trebalo bi da ima na forumu, ali nisam siguran. Enivej, ja koristim uTorrent, jer je mali i ne instalira se, a radi kao zmaj.

Drugo, azureus mi nikako ne radi, ne znam zasto. Bitlord i bitcomet sam probao, i zadrzao sam se na uTorrentu, jednostavno je najbolji. Mnogi ga koriste. Probaj, pa vidi.

Sa druge strane svako ima svoj ukus, pa se nekom uTorr... ne svidja nikako, ti probaj par najpopularnijih pa sam odluci.

Eh, bilo nekada. Sada koristim Azuresus, i to iz jednog jedinog i to manje vise glupog razloga.
Jedan tracker ne vidi brzinu i promet uTorrenta [domaci prepoznacete koji ;)], pa sam morao da instaliram Azureus. Par dana sam koristio oba, ali sam video da to tako ne moze, pa sam uTorrent prestao da koristim.

Sada mi A radi sasvim kako treba, brzine su ok, ALI.
Nekako mi kolje ram, valjda zato sto je u javi, ali secam se da uT nije toliko koristio ram.
60MB trenutno, to mi je mnogo, ali navikao sam se na njega. A i ko mi je kriv kada mi je zao da dam pare za ram :D

Ajde kad smo vec kod toga... kako da objasnim Operi da je tu azureus za magnet link, a ne da mi kaze da trenutno nema aplikacije koja... bla bla, znate vec.
Kako?

Tools->Preferences->Advanced->Downloads
Iskljuci "Hide types opened with opera" da vids sve extenzije, pa izaberi sta ti treba i Edit

Nazad
Vrh Dno