Veoma dobro kućište. Istina je da zvuk malo "curi" kroz mesta predviđena za radijatore, ali u mom slučaju su komponente prilično tihe.
U kućištu kod mene ukupno rade 4x12 cm venta (dva na kućištu, jedan na procesoru i jedan na napajanju) kao i 2x10 cm venta na grafičkoj. Ne mogu ti lako preneti lični doživljaj tišine, ali je ovo svakako veoma tiho.
Pošto koristim SSD, najviše se primeti koliko je tiho kada pristupim nečemu na storage disku, pa kad zavrti HDD, odnosno, kada nakon nekog vremena isključi hard disk.
Što se tiče samog kućišta, kvalitet izrade je prilično dobar. Ima plastičnih delova, ali vizuelno se uopšte ne razlikuju od metalnih zbog specifične obrade i jednih i drugih. Kućište jeste crne boje, ali to nije obična crna, već kao da ima neki srebrni odsjaj pod određenim uglovima i osvetljenjem. Ništa negativno, sjajno izgleda.
Unutrašnjost je takođe dobro osmišljena, laka instalacija svih komponenti sa dovoljnom količinom prostora za sakrivanje kablova. Filteri se lako skidaju i koliko vidim, rade posao. Ne znam šta bih još mogao da ti kažem što i sam ne vidiš na netu.
Ukoliko bih morao da izdvojim nešto o čemu bi trebalo da vodiš računa, to bi bile 2 stvari:
- Vodi računa o plastici na dnu kućišta kada ga napuniš komponentama pa oteža, deluje krhko i nezgodno je za prenos jer zbog plastike ne možeš tako lako manipulisati njime.
- Kao druga i poslednja stvar, frontalni USB 3.0 konektor, odnosno sam konektor/kabl koji ubadaš na ploču, je izuzetno krut, težak i nesavitljiv tako da moraš voditi računa da prilikom savijanja i sakrivanja kablova ne oštetiš ploču.
Eto, to ovako što mi je prvo palo na pamet, u par rečenica. Ako te još nešto zanima, slobodno pitaj.