Šta je novo?

BitDefender 10 Free Edition

rida

Slavan
Učlanjen(a)
31.08.2007
Poruke
1,145
Poena
375
Moze li se BitDefender 10 Free Edition koristiti upredo sa jos jednim AV, s obzirom da neme Real Time Protection?
Nesto kao KAV S.O.S...kod mene ova kombinacija( KAV SOS + NOD 32 ) odlicno radi...
Poznato je da i BitDef ima odlicnu bazu virusa

Pozdrav
 
Moze da se koristi, ali imaj na umu da, iako je samo za on-demand scan, ima svoje procese u memoriji (~4 ili 5 procesa), tako da ce ti (malo) zauzimati memoriju (~40mb :p ). Kod mene je bilo primetno samo 100% zauzece CPUa kad se vrsi update. A zamerka ide i na slabije brisanje/dezinfikovanje infekcija koje su u arhivama (u 70% slucajeva nije mogao da obrise)- ovo nije neka zamerka, malware je neaktivan kad je u arhivi...
 
Poslednja izmena:
Ajd da ne otvaram novi thread, ima li neko preporuku za neki drugi on demand scanner? BitDefender sam škartirao iz nekoliko razloga. Treba mi da bih povremeno "pešaka" proveravao (kao "kontrolni" dodatak) AVG koji radi kao rezistentan. F-Prot za DOS neće da mi radi kako treba na XP-u.
 
Poslednja izmena:
@wiz011: Na primer Dr.Web CureIt!. Ako hoces da updateujes baze moras ponovo skidati celu instalaciju.

Isto tako imas AVPTool (mini Kaspersky) na ovom linku. Samo pogledaj da skines najsveziju verziju- pogledaj datum/reviziju u imenu instalacije. I za AVPTool isto vazi kao i za Dr.Web- ako hoces update moras ponovo sve skidati.


Ova dva su jedini vredni pomena (pored BitDefender-a).
 
Poslednja izmena:
Na primer Dr.Web CureIt! Nisam siguran, ali mislim da ako hoces da updateujes baze moras ponovo skidati celu instalaciju.
Njega sam probao i nervira me to što svagda moram da skidam sve iznova. Inače, AVG ga je proglasio za virus. Taj AVG postaje sve nesnosniji, naročito sa svojim Obfuskat.XYZ "virusima" za koje niko nije čuo, a oni se nisu udostojili da igde kažu šta je to "Obfuskat". A "obfuskat" su, kako je neko moje istraživanje pokazalo, programi pakovani manje uobičajenim EXE packerima, pa onda AVG svaki čas neki legitiman program proglasi za virus, pa onda posle update-a ne, pa onda ponekad opet itd. To je štos A-Squared skenera i ako AVG nastavi s tim glupostima ima da leti sa mog kompa.

Isto tako imas AVPTool (mini Kaspersky) Ova dva su jedini vredni pomena.
E, ovo zvuči vrlo zanimljivo.

Inače, da kažem zašto sam škartirao BitDefender. On instalira neverovatnu količinu servisa, rezidentnih modula itd. Za on demand scan to je suludo. Ja sam to poisključivao, kad sam hteo da skeniram uključio sam ali, avaj, on nije hteo da radi tvrdeći da je vreme za upotrebu free verzije isteklo (nigde nije blo rečeno da postoji vremensko ograničenje) i da moram da skinem novu verziju. Kad sam otišao da skinem novu ispostavilo se da više nema free verzije i da traže da platim. Posle su opet uveli neku free verziju. Neka, hvala lepo.
 
Da, AVG je poznat po tim cudnim detekcijama. I mene nervira to sto apsolutno legitiman fajl proglasi kao malware. AVG i neke sasvim ciste "lekice" proglasava malicioznim (a nisu, provereno sa 32 antivirusa :p)... sve u ocajnickom pokusaju da smanji pirateriju :D. Jadno za jednu AV kompaniju...

Sad sam pogledao na Dr.Web sajtu i nazalost CureIt! mora svaki put da se skida (editovao sam post :p). Davno sam ga koristio pa sam vec zaboravio :)

Sto se tice AVPTool-a on je jos u test fazi ali mozes ga bez straha koristiti. Verovatno ce (ako vec nije) biti postavljen na glavni Kaspersky sajt za skidanje... On je nesto slicno Kaspersky S.O.S (Second Opinion Solution) ali se ne placa ;)

Edit: zaboravih da napomenem da AVPTool ne ostavlja skoro ni jedan trag u Reg bazi nakon Uninstall-a
 
Poslednja izmena:
Da, AVG je poznat po tim cudnim detekcijama. I mene nervira to sto apsolutno legitiman fajl proglasi kao malware. AVG i neke sasvim ciste "lekice" proglasava malicioznim (a nisu, provereno sa 32 antivirusa :p)... sve u ocajnickom pokusaju da smanji pirateriju :D. Jadno za jednu AV kompaniju...
To im neko plaća, očigledno je to postao novi izvor zarade. Pojavi se kompanija XY i kaže "kol'ko para da sve crackove za moj program vaš AV proglasi za virus?" Oni time sasvim gube na ugledu kao AV kompanija jer zna se šta je posao AV programa. Borba protiv piraterije zasigurno nije.

Najveći problem nastaje zato što crackeri po pravilu koriste neke neobične packere, oni (AVG) posle pokupe deo headera takvog fajla u definicije i onda sve što je pakovano tim packerom postane "Obfuskat" (ili neki slično glupavo nazvani) "virus".

Hvala za vrlo iscrpna objašnjenja, pozabaviću se tim stvarima ovih dana.
 
Nazad
Vrh Dno