Šta je novo?

BitComet - Bittorrent klijent sa prevodom na srpski

soulfly

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2002
Poena
619
Prevod je, zamislite, moje delo :type: .
Ja sam tek skoro u stvari shvatio celu stvar sa torrentima, i jako mi se dopala - koncept, laka dostupnost ne samo muzike nego i literature i hmm ostalog. Ne mogu da kažem da sam isprobao sve bittorrent klijente, ali ovaj program mi se baš sviđa i nisam do sada imao nikakvih problema sa njim - inače ne bih ni potrošio to neko vreme za prevod. Znam da je stvar oko prevođenja termina pipava, u stvari, preveo sam onako kako se meni dopada. Ako neko ima neke sugestije, slobodno.
http://www.bitcomet.com

I ja sam tek nedavno skontao kako sve funkcionise... Lep je prevod, nemam zamerki, drago mi je da si preskocio prevodjenje reci koje prosto nemogu da se prevedu a da imaju isto znacenje - najcesca greska kod prevodjenja a zna jako da iritira.

licno, preferiram Azureus koji takodje ima preveden interfejs na srpski. Ni BitTornado nije los...

Meni ABC odradjuje posao....

Ima li razlike BitComet u odnosu na ABC ??

Poslednja izmena:
Suštinski tu praktično nema šta da se dodaje. Postoji spisak torrent sajtova, možda malo više informacija o trackerima, pored globalnih i opcije za svaki download pojedinačno, chat... i BitComet je napisan u Cpp-u, a ABC u Pythonu ;) .

azureus u javi, zato je malo sporiji, ali je malo pregledniji i brze se ovladava njime...

ja koristi shareazu, jer pored edonkeya podrzava i druge mreze,i npr kad skinete torrent fajl i uchitate ga,on ga trazi i na drugim mrezama (gnutela etc) i skida ga sa vishe mesta

U Bittorrent protokolu se download svejedno obavlja po defaultu sa vise mesta, ukoliko su ti korisnici online...

svi torrenti rade na isti nacin bez obzira koji klijent se koristi...

Hm, ja sam kao skinuo bittorrent koji se negde instalirao, pojma nemam gde.

Sad mogu da skidam torrent fajlove, ali ide jaaako sporo.

Obzirom da imam Sat Link, jel zna neko kako i sta da podesim da primam preko SAT???

da li moze neko da mi pojasni malo stvari oko bittorrenta..
nisam sve razumeo, mada sam vec skinuo par mp3 albuma...

ok, postoje sajtovi na netu koji prate i objavljuju nove bittorrent linkove

ali ne kapiram pojmove "tracker" i "rss feeds", sta je jedno a sta drugo i kakve koristi ja imam od toga, tj mogu da imam?

dalje... posto inache koristim azureus, postoji li mogucnost kod bittorrent programa da se nekako prate prenose, vrsi pretrazivanje iz samog klijenta i odabir linkova za download.. kao u ostalim p2p programima, ili moram da se maltretiram po netu da bi skupio .torrent linkove????

tracker je server koji prati peer-ove, statistiku, ip-eve i sl. Na njega se BitTorrent klijent prvo kachi. Kad se nakachis na tracker, dobijes adrese seed-ova (to su racunari koji poseduju skinutu celu kopiju fajla ili kompleta fajlova i samo sheruju, a ne skidaju nista) i peer-ova (ili leechera, racunari koji nemaju cele kopije vec su i oni u procesu skidanja). Sto se tice pretrage, to ne radi Azureus, ali potrazi po netu, imas razne util-e, poput Torrent Search (ako se dobro secam) i slicnih koji rade tu pretragu torrenta.

BitComet recimo ima u sebi bas dosta linkova ka torrent sajtovima organizovanih kao Favourites.

Nazad
Vrh Dno