Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Videcemo jos sta ce od tih novih karti da bude. Mozda i budu ok. Ja mesecima pricam ljudima da se ne nadaju dzaba da ce kupiti 79xx jeftino. Sve dok budu zaradjivale pare niko ih nece prodavati tek tako.

Ce je bacimo pod vodu ako bude davala dobre rezultate :d

Upravo sam gledao rast BTC diff-a i isplativost rudarenja. Uzevsi u obzir da su ASIC mineri 40-45x efikasniji od GPU-ova kada je Mhs/Watu u pitanju, i da je trenutno LTC 550% isplatljiviji za grafike od BTC, kada diff za BTC dostigne 1300-1400 miliona tada ce ASIC mineri biti u istoj poziciji koa GPU mineri sada sa LTC. Ovim tempom rasta diff-a to ce dostici za 4 meseca, tj. za 11 "promena diff-a", a posto promena ide na svakih 10-11 dana i skace za 20-30% to je oko 4 meseca. Dakle tamo u februaru ce ASIC mineri raditi za ~ 2x racun za struju (gledajuci nasu cenu struje) i tu je onda ~ kraj. Nema dalje nekog velikog rasta diff-a. Naravno gurace ljudi to do aprila i rasce mreza ali ce neminovno gasiti i ASIC minere. Sve to ako cena BTC ostane ista. AKo ode na 200-250$ onda ce gurati nekako do juna.

Zamalo da kupim 4 x 7950 pre 15-tak dana, al sreca konsultovao sam se za rudarom(le.prestizom) i sad mi milina kad vidim da ovo propada :D

Upravo sam gledao rast BTC diff-a i isplativost rudarenja. Uzevsi u obzir da su ASIC mineri 40-45x efikasniji od GPU-ova kada je Mhs/Watu u pitanju, i da je trenutno LTC 550% isplatljiviji za grafike od BTC, kada diff za BTC dostigne 1300-1400 miliona tada ce ASIC mineri biti u istoj poziciji koa GPU mineri sada sa LTC. Ovim tempom rasta diff-a to ce dostici za 4 meseca, tj. za 11 "promena diff-a", a posto promena ide na svakih 10-11 dana i skace za 20-30% to je oko 4 meseca. Dakle tamo u februaru ce ASIC mineri raditi za ~ 2x racun za struju (gledajuci nasu cenu struje) i tu je onda ~ kraj. Nema dalje nekog velikog rasta diff-a. Naravno gurace ljudi to do aprila i rasce mreza ali ce neminovno gasiti i ASIC minere. Sve to ako cena BTC ostane ista. AKo ode na 200-250$ onda ce gurati nekako do juna.

Brojevi su zaista fascinantni. Bas sam proverio, u oktobru prosle godine kada sam poceo sa kopanjem, rig od dve 7950 mi je donosio oko 0.28 BTC-a dnevno. Danas 60GH/s Asic donosi 0.16 BTC-a dnevno :) Ispadne da je 7950 pre godinu dana vredela koliko danas Asic od 60GH/s :)

@ExampleBabic
To preko noci moze da se okrene..... sam donosi odluke i snosi gubitak/zaradu

Ima tu istine ali bolje da se konsultujem sa vama koji ste u tom poslu mnogo duze nego ja, nego glavom kroz zid...

Tesko je doneti pravu odluku zapravo, recim ja da sam krenuo sa 6-7 g karti u oktobru kao sto sad imam, nesto tj dosta bih zaradio, ovako sam na pozitivnoj nuli u najboljem slucaju. Ali ono sto je prosle godine (od septembra) bilo sigurnije ipak je spor rast mreze za btc sa stabilnom cenom, a ovo sad je ludilo na sve strane i zaista izgleda a i jeste mnogo veci rizik.

Umesto da si prijavio moderatorima da mu editiju post pre nego sto neko vidi, ti tako... :)

Anyway,

Ko sada misli da ulaze i kupuje novi hardver, bolje neka to odlozi i pogleda kako ce se odvijati situacija narednih meseci.

A oni sto sad poseduju vise od par gh/s, bolje da nista ne prodaju nego da se strpe i oni sagledaju situaciju (ako im ne gori pod nogama za pare, normalno)u naredna 2-3 meseca. Vrlo lako moze doci do preokreta pa mozda odluce da ponovo kupe isti taj hardver koji su prodali. ;)

Do preokreta ce sigurno doci samo je pitanje kada... mislim da cemo morati da sacekamo novu godinu za nove eksplozije sa cenama do tada ce da talasa gore dole po par %. To je bar neko moje misljenje...

Bravo Lazo, otkrio si toplu vodu :D La.Prestige cim namirises neku zaradu javljaj da iskljucujem klime i palim masine :D

Bilo je ovde saveta on nekih da umesto hardvera pre dva meseca treba kupovati LTC. Obzirom na drastican pad cene bas bi im se isplatilo xD. Ko je kupio hardware bar bi bio na nuli jer se cene grafika jos drze dobro a ispatili bi bar amortizaciju prodajuci LTC.

Jedino sto treba kupovati u ovo ludo vreme jeste ZLATO i nista vise.

Pa, imaš BTB i GLD. :D

Da li je ovo plafon cena na bitstampu od 127-128, vrti se vec duze vreme uz prognoze da ce opet dole, na goxu je 140,2,3 i to je max, svezeg novca nema , dif skace, a ceka se i istresanje kineza sa njhovim prASICima. Svi cekamo 150-200 ali tesko ove godine a mozda i nikad. Ovo potenciram jer puno ljudi hoce da kopa a ne zna u sta se upusta, pogotovu sto do ovih $ mogu da dodju samo preko konverzije LTC I FTC.

Ne znam da li je slucajno, ali poslednjih meseci paritet ltc/btc prati diff i jednog i drugog i ne dozvoljava ltc-u da bude preko 600% isplativiji od btc-a za kopanje. Da li je ovo slucajno ili nije videcemo, ali isplativost se stalno mota izmedju 500 i 600%. Ako se tako nastavi, ltc/btc ce padati stalno i jako dok ltc/usd nece toliko jer je btc/usd u stalnom blagom rastu. Ltc kontrolise manji broj ljudi nego btc, pa je i nestabilniji, odnosno skloniji manipulacijama. Btc je daleko sigurnija investicija od ltc-a, ali gde je manji rizik, manja je i potencijalna dobit.

Dobro si rekao manji potencijal dobiti, trenutno vise je moguc pad cene pa pump nego cist rast....

Narano oni koji su zagazili debelo u BTC rade sve da onemoguce LTC-u prodor, ali ja nevidim na duze staze da ce biti uspesni

nesto se btc razbukario, u trendu je rasta?a ja preso u ltc svim sredstvima :d

Ltc ne zna gde ce trenutno, moze i gore i dole. Moja predpostavka je pad u odnosu na BTC kad se promeni diff za btc

BTC izgleda ide gore zbog kineza njihova berza masovno raste, mada odavno nismo videli neki mega dump na BTC-u...

LTC jako spekulativna trgovina trenutno, ceka se trenutno sastanak dev tima koji slave 2 godine i odgovarat ce na reddit-u za nekih manje od sat vremena na pitanja:
http://www.reddit.com/r/litecoin/comments/1o3fdz/we_are_the_litecoin_dev_team_ama/

Znaci da se spremaju na veliko istresanje sto ce imati za posledicu posle njihovog pumpanja pad na 80, verovatno hoce da pokupe sta su pokupili i da ih sledeci dif koji ide na 2.5 nece toliko pogoditi

neznam, ko zna mozda i neko odluci opet da ga napumpa na 200+ :p

BTC-ja i nas 300 miliona! :D

Oce li mi reci neko ukratko ko daje te pare sto podizete? Kako se radjaju one :)
Shvatam mining i to sve ali mi nije jasno ko finansira sve to :)
Moze li sa procesorom da se efikasno kopa? intel IB.

Poslednja izmena:
Svi oni koji misle da su early adopters u piramidalnoj šemi i naravno oni koji ni toga nisu svesni.

Oce li mi reci neko ukratko ko daje te pare sto podizete? Kako se radjaju one :)
Shvatam mining i to sve ali mi nije jasno ko finansira sve to :)

Placaju oni sto trguju ovom valutom i imaju potrebe da je koriste, oni sto je kopaju nemaju interesa da je prodaju jeftino... piramidalna sema nikako nije jer se trosi dosta resursa u razvoju i proizvodnji iste..... takodje ima i upotrebnu vrednost ali su neki kratkovidi da to vide, sta ces komunisticka deca :p

I Don't Know je napisao(la):
Nemoj da razmisljas o kopanju bitcoina jer trenutno ne postoji isplativ uredjaj. Procesorom se kopa isto kao i kasicicom za kafu u Aleksinackim basenima ;)

Vrh Dno