Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Zato nije ni cudo sto je ovaj hobi toliko omiljen kod ljudi iz unutrasnjosti, jer tamo svako ima kucu sa podrumom/suterenom/supom i sl. i naravno, jelte, struju povoljnije :)

Ma da, mi iz unutrašnjosti živimo u pećinama i struju ne plaćamo uopšte i svi se kačimo na istu banderu. ;)

Batice, neki ljudi sa domaceg Bitcoin foruma imaju vece rudnike nego novopridosli "beogradjani" stanove, zato cuti :)
Uostalom, idi na domaci BTC forum i pogledaj slike "rudnika" po srbiji! :)

testthenext je napisao(la):
Za 20 dana ces u idealnoj varijanti da napravis 0.4 BTC sa 400MH/s, da rade 24/7

Nekada je bilo drugacije, sada vise ne! Dakle, to moze doneti oko 33.3 eura po danasnjem kursu BTC-a, sto je smesno u sustini, u odnosu na buku koju moras trpeti i struju ulozenu za skidanje temperature u prostoriji, ako "rudaris" sa svojom karticom, sto je besmisleno apsolutno!

Zato nije ni cudo sto je ovaj hobi toliko omiljen kod ljudi iz unutrasnjosti, jer tamo svako ima kucu sa podrumom/suterenom/supom i sl. i naravno, jelte, struju povoljnije :)
Sto je smesno da zaradi 50e mesecno? Sto da ne otplati svoju kartu? Nije to mala lova opste, to je 20% necije plate. U krajnjem slucaju moze da pusti klimu i hladi se za dz preko leta.
S obzirom koliko je ulaganje u tu kartu, zarada je extra.

Sta sta sad zelis da kazes? Zar ti mislis da ovde u beogradu nema stanova punih masinama? Naravno da nije niko lud da okaci sliku pa da ga plackaju. Ovde je sigurno lakse obiti stan u kom znas da nema nikoga neko iz nekog suterena na selu gde kucov lezi pred vratima :D

Poslednja izmena:
Kako imas struju povoljnije ako je u supi?
Verovatno imas i ti neku supu sa strujom ako vec znas kombinu ;)

S kakvim sve predrasudama ljudi žive to je strašno.

Nije mi jasno sta pricas? Ljudi sa kojima sam pricao prosle godine i koji imaju najozbiljnije "rudnike" su svi redom vlasnici kuca i u suterenima i podrumima drze masine!
Sta ti tu nije jasno? Mozda ces prosecan BG stan od 55m2 da napunis masinama bez hladjenja? Gde ces posle ziveti? Ko u BGD ima stan samo za "rudarenje"? Ili jos bolje da iznajmis neciji, pa da mu osusis drvenariju i namestaj? Da ne pricam koju buku prave kartice??? Kod mene se recimo nista ne cuje od rada fanova! Masivna drvena vrata u suterenu su se pokrivila od nedostatka vlage, iako imam i prirodnu vetilaciju i industrijski ventilator sa filterom koji 800m3 vazduha za sat provrti. I onda ce neko u sobi da rudati... Da, ako je mazohista! I nije 50 eura mesecno, nego 50€ - cena struje - cena klime koja trosi 1.2 kw/sat najmaje, pa ti vidi da li se isplati?!

Znas kako izgleda moj suteren posle samo pola godine rada (topliji deo jeseni i topliji deo sad ovog proleca)??? Ona mema koja se nekada osecala, vise ne postoji, svi zidovi suvi kao barut, vlaga, sta je to? E sad su poceli da se krune, jer stari malter vise nista ne vezuje. Doduse, veci deo je u plocicama, ali nema hidroizloacije, stara kuca!

Mogu misliti na sta bi licio stan sa iole vecom kolicinom ozbiljnih grafika!

testthenext je napisao(la):
Ko u BGD ima stan samo za "rudarenje"?
Ja.
Naravno da se isplati. Da se ne isplati nebi ovoliko ljudi radilo.
Tvoja vrata i suteren nisu unistile kartice vec dugogodisnja vlaga.
A meni kao i ostalima stvarno nije jasno o cemu ti pricas i sta si prsao odjednom.

Stvarno ne znam na sta bi mogao da lici stan. Pre neki dan sam bio u prostoriji u kojoj ima 32gh i lici na normalnu veliku sobu u kojoj je malo vrucina, nista vise... I da, ta prostorija trenutno donosi 4000€ neto profita mesecno !

Evo meni je drugar ponudio svoj suturen na periferiji u kuci u kojoj ne placa struju :). Samo jos da imam kintu da ga napunim... Ovako sam iskoristio kotlarnicu u firmi, za mojih bednih 6.6mhs mi se ne cima da idem do njega kad nesto zastane na trenutak, ili da ga zovem da mi resetuje masine. Inace evo koga interesuje (*** u Aleksincu je nije u BG ali sta cu), na mom spratu ima jedna kancelarija od 20kvm za izdavanje, struja je industrijska. Tu moze da se smesti veliki rudnik, a dozvoljena snaga nam je 78kw. Ja u najboljem slucaju u piku koristim nesto manje od 10KW, znaci ima dosta rezerve. Meni je ok i besplatna kotlarnica, i tako vec placam pola sprata, jos i za rudnik da placam zakup ne bi bilo fer :). Jedino sto sam morao da izbusim rupe na vratima zbog ventilacije, gazda se vec navikao, nista mi nije ni rekao... Samo je konstantovao da sam mu izbusio vrata od kotlarnice :D.

Znas kako izgleda moj suteren posle samo pola godine rada (topliji deo jeseni i topliji deo sad ovog proleca)??? Ona mema koja se nekada osecala, vise ne postoji, svi zidovi suvi kao barut, vlaga, sta je to? E sad su poceli da se krune, jer stari malter vise nista ne vezuje. Doduse, veci deo je u plocicama, ali nema hidroizloacije, stara kuca!

Mogu misliti na sta bi licio stan sa iole vecom kolicinom ozbiljnih grafika!

Pazi to je dobra ideja. Znas li ti postoje je jedan dan susenja industrijskim susacem kada trebas da radis na zgradi a velika je vlaga pa moras da platis susenje? Ovako ubacis veliki rudnik koji je svakako jeftiniji od susaca, em struja dzabe, em jos i zaradis :). Moram to da predlozim kolegama dundjerima, samo sto oni ne veruju bas puno u naprednu tehniku. Sto rece moj drug dundjer ciji je otac takodje dundjer: "Pa bato ne trebas da budes pismen da bi zavrsio gradjevinski fakultet. Evo pogledaj moga oca." :).

S kakvim sve predrasudama ljudi žive to je strašno.

Nije mi jasno sta pricas?

Da li ti je sad jasno?

Ovča, Borča, Jainci, Batajnica, Surčin, Barajevo, Grocka, Rakovica, ... Sve su to urbana naselja sa velikim soliterima i zgradama.

A šta reći o tome da mi u unutrašnjosti imamo povoljniju "struju"?

Poslednja izmena:
Cekaj, jos 3 stranice i shvatice :)
Odoh da zovem one iz Pinosave, cuo sam da imaju povoljne grafike :D

Uzimam novu grafu i mogu da biram izmedju AMD Radeon 7970 Sapphire 3GB/DDR5,/HDMI/2xDVI/DP/384bit i AMD Radeon 7970 Powercolor 3GB/DDR5,/HDMI/DVI/DP/384bit/AX7970 3GBD5-2DHV3, koja je bolja što se tiče oc i hladjenja ?

Koji Saphire je konkretno u pitanju, ima ih vise?

Onda njega.

Hvala, porucicu jednu sad pa cu kasnije dodati jos jednu.

Da li ti je sad jasno?

Ovča, Borča, Jainci, Batajnica, Surčin, Barajevo, Grocka, Rakovica, ... Sve su to urbana naselja sa velikim soliterima i zgradama.

A šta reći o tome da mi u unutrašnjosti imamo povoljniju "struju"?

ma vi iz unutrasnjosti a mi na periferiji sto i ne placamo struju uopste :d, naprimer omiljeni nacin je: metalni kontejner odvucemo negde u sumu (naravno u blizini neke el. linije) napunimo ga masinama , onda gimnastika uz banderu i traaaaaaaaa masine rade za dz!!! naravno jedan mobilni sa 3G mrezom i sevaj ........

ventovi se vrte,
gigahesevi samo pljuste
bas me briga za struju
nece da me oljuste!!!!!:d

Poslednja izmena:
^ :d :d :d

Evo meni je drugar ponudio svoj suturen na periferiji u kuci u kojoj ne placa struju :). Samo jos da imam kintu da ga napunim... Ovako sam iskoristio kotlarnicu u firmi, za mojih bednih 6.6mhs mi se ne cima da idem do njega kad nesto zastane na trenutak, ili da ga zovem da mi resetuje masine. Inace evo koga interesuje (*** u Aleksincu je nije u BG ali sta cu), na mom spratu ima jedna kancelarija od 20kvm za izdavanje, struja je industrijska. Tu moze da se smesti veliki rudnik, a dozvoljena snaga nam je 78kw. Ja u najboljem slucaju u piku koristim nesto manje od 10KW, znaci ima dosta rezerve. Meni je ok i besplatna kotlarnica, i tako vec placam pola sprata, jos i za rudnik da placam zakup ne bi bilo fer :). Jedino sto sam morao da izbusim rupe na vratima zbog ventilacije, gazda se vec navikao, nista mi nije ni rekao... Samo je konstantovao da sam mu izbusio vrata od kotlarnice :D.

Jel konstatovao racun za struju ? :D

50btc ceo dan pada hash rate. Totalno nestabilno. Bukvalno na svim racunarima.

Prilozi

• uploadfromtaptalk1368372038420.jpg
    uploadfromtaptalk1368372038420.jpg
    37.6 KB · Pregleda: 102
  • uploadfromtaptalk1368372046055.jpg
    uploadfromtaptalk1368372046055.jpg
    39 KB · Pregleda: 107
Tako i meni dok nisam danas popizdeo, malo procesljao net i namestio pool.50btc.com:3333 umesto 8332.

Kao sto vidis, rock-stable
Untitled.jpg

Nazad
Vrh Dno