Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ja prizivam oluje svaki dan, jer je to najbolje vreme za trgovinu i tad je zarada najveća. :D

Of kors.. :)

Imam prijatelja koji samo od toga zivi,hebava se sa tim akcijama vec 20 god i pricajuci preko skypa danas o BTC kaze da su do petka vecina akcija imale blag porast i od petka od podneva sve pocele da padaju... i on je zainteresovan za BTC :)

Ako nisi alav slobodno prodaj jednom mesecno i na konju si, to je skroz ok razmisljanje. Sracunas sebi zaradu od 100$ mesecno i sve preko toga je samo plus.
Napisao sam ti tamo, uzmi Asus. Odlicno hladjenje, ventovi na manjim obrtajima = trajace dugo.

Video sam da si napisao.Dobio si konkretan odgovor ;)
Naravno da nisam alav.Hocu dobro i korisno da sastavim a trenutno nemam vremena za gaming i slicne stvari osim sto mi procesor renderuje,za to sto radim mi GPU ne treba.
Taman da uposlim grafiku pa nek otplacuje neke osnovne potrebe.
Ako mi se svidi mozda napravim zasebnu platformu ili mi ova postane primarna pa ubacim jos jednu na kojoj cu da se igram..Sta znam,razmisljam na glas..

Poslednja izmena:
to je tačno. hteo sam samo da kažem da mtgox nije nikakva bitcoin (centralna) banka, i da je moguće generisati/proveriti/promeniti stanje svake bitcoin adrese, tj. "računa" od kuće i za to nije potrebna nekakva institucija. samim time je apsolutno nebitno šta je i koliko je mtgox.

mtgox je bitan jedino zbog obima trgovine koji se tamo odvija, a to se može promeniti za 1 dan: kada bi mtgox prestao sa trgovinom (kao što je i prestajao), korisnici bi se prebacili na druge menjačnice/berze vrlo brzo. hajde promeni banku/državu/valutu koja je u stečaju. :D

Ne kapiram sta si bas hteo da kazes? Mislim da je mtgox prilicno bitan za celu pricu, kako bi se prebacili na druge berze? Kad je mtgox prestao sa radom niko nije mogao nista da uradi ni sa parama ni sa novcicima koje je imao kod njih, kao sto je sad situacija sa bitcoin-24 menjacnicom koja nije bas mala po prometu posebno u EU. Tu se izgleda poremetilo pravo stanje naloga i ko zna sta ce na kraju biti :( za mene su i dalje berze i menjacnice najveca pretnja za sam btc. Ako se btc24 ne odblokira sta ce biti za novcicima koji su tamo? To sto nema "centralne banke" u nekim slucajevima moze da bude ozbiljan problem. Recimo kako i kome sad ti mozes da dokazes svoje stanje na btc24?

Mogu novcici da se drze i offline, na hdd-u recimo ...

Ne kapiram sta si bas hteo da kazes? Mislim da je mtgox prilicno bitan za celu pricu, kako bi se prebacili na druge berze? Kad je mtgox prestao sa radom niko nije mogao nista da uradi ni sa parama ni sa novcicima koje je imao kod njih, kao sto je sad situacija sa bitcoin-24 menjacnicom koja nije bas mala po prometu posebno u EU. Tu se izgleda poremetilo pravo stanje naloga i ko zna sta ce na kraju biti :( za mene su i dalje berze i menjacnice najveca pretnja za sam btc. Ako se btc24 ne odblokira sta ce biti za novcicima koji su tamo? To sto nema "centralne banke" u nekim slucajevima moze da bude ozbiljan problem. Recimo kako i kome sad ti mozes da dokazes svoje stanje na btc24?

slažem se da su trenutno berze najslabija karika u celom tom ekosistemu. zato se i treba zaštiti na sve moguće načine.

ja recimo nikada ne držim velike količine novčića na online berzama, uvek u svom offline novčaniku.

ako imaš svoju bitcoin adresu sa btc24 berze, vrlo lako može da se u lancu proveri njeno stanje, bilans, transakcije, itd, na ovoj dole adresi. ne može se ništa tu "poremetiti": blockchain ne laže, i on predstavlja centralni autoritet, barem što se bitcoin-a tiče!

http://blockchain.info/

Poslednja izmena:
Ne radi se ovde o nacinu cuvanja, vec o mogucnostima za razne prevare... Recimo i da cuvas offline, kad pozelis nesto da odradis ako nemas kome direktno da prodas moras preko berze/menjacnice koja recimo bas tada moze da pukne. Sta se desava u tom slucaju sa novcicima? Da zanemarimo kes sada u ovoj prici, evo ja sad kad proverim svoju adresu na btc24 na http://blockchain.info/ Final Balance 0 BTC a to nije pravo stanje, sta se desilo sa novcicima? Da li to znaci da sada fali odredjena kolicina u celom sistemu?

Ili ja nesto ne gledam dobro 1sPETsMbAr38s8Ef2uTAmNhcsKzrkTR6c ? Ako ima jos neko ko je koristio btc24 neka pogleda svoje stanje?

Nisam do sada koristio novcanik, nisam ni imao neku kolicinu novcica, jel ima neki za preporuku? Na kom oni principu uopste rade?

http://kuttler.eu/post/what-happened-bitcoin24/

Poslednja izmena:
Jedno pitanjce....jel ok za grafike na duze staze vent drzati oko 48% i pri tome je temp ispod 60 stepeni? U pitnju su dve msi 7850 sa 1gb rama

sinda je napisao(la):
Jedno pitanjce....jel ok za grafike na duze staze vent drzati oko 48% i pri tome je temp ispod 60 stepeni? U pitnju su dve msi 7850 sa 1gb rama
Pa zarad ventilatora, spusti ima malo brzine. 60c je vise nego dobra temp i nema potrebe toliko da se vrte, sve ispod 70 je ok.

Deluje da će BTC da se stabilizuje na oko 100$.

Tako izgleda, ima dosta novcica u ponudi izmedju 100 i 200$, tu su svi oni koji su kupovali kad je bilo ispod 100$, ako izgube strpljenje nudice za nize od planirane i onda moze da krene vrednost malo na gore....onda ce kupovati oni koji zele da prodaju po 200 i preko :p..

Ne mogu vec dva dana da skinem cgminer, moze li neko da mi baci na mail maxxxbgd gmail.

Hvala

Mozda ste propustili... Pa ako ima neko neki predlog za neku probu i ti Mirza na sta si mislio...?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1365953931233.jpg
    uploadfromtaptalk1365953931233.jpg
    63.7 KB · Pregleda: 143
  • uploadfromtaptalk1365953953084.jpg
    uploadfromtaptalk1365953953084.jpg
    51.5 KB · Pregleda: 140
Ok,hvala! :wave:

Mozda ste propustili... Pa ako ima neko neki predlog za neku probu i ti Mirza na sta si mislio...?

Ne znam na šta misliš, ako imaš WF3 priča ide ovako:

Uflešovao sam bios, jako je prosto kao što reće Va_Miloš, i sada je napon na 1090.

Idemo dalje, kopaće ona meni, nema lenčarenja. :)

@[SAJ]ber Kurajber: Peca će da nas se odrekne. :D

Evo da potvrdim, radila je celu noć na 1100 MHz i davala 570 Mh/s, temp 68 stepeni (nisam mogao da otvorim prozor inače bi bila niža) a ventilatori se vrte na 68%.

Mislim da to nije loše.

Evo novosti vezano za WF3 7950. Ko ima ovu karticu neka koristi Gigabyte OC GURU program.

Sa njegovim programom za OC moguće je da se klok memorije spušta, što u drugim programima nije bilo moguće (klizač se pomera ali GPU-Z to ne registruje). Sad ću morati opet da se poigram s podešavanjima, evo na "prvu loptu" ovo radi stabilno i daje sasvim OK rezultat uz prihvatljivu temperaturu.

Pogledajte prilog 112439

Ko je rekao da ne valja ova kartica? :p

Na kom oni principu uopste rade?

Asimetrična kriptografija. Bezbedan si ako na to misliš, niko ne može da falsifikuje tvoj novčić, on je tvoj sve dok ga ne preneseš na nekog drugog, a tada mu se menjaju parametri (ključevi, digidalni potpis i heš vrednost) i tako u krug.

U pitanju je MSI 7950 TF3 boost.
Normalno moze da se menjaju oba kloka samo je voltaza zakljucana u AB...?

Ne radi se ovde o nacinu cuvanja, vec o mogucnostima za razne prevare... Recimo i da cuvas offline, kad pozelis nesto da odradis ako nemas kome direktno da prodas moras preko berze/menjacnice koja recimo bas tada moze da pukne. Sta se desava u tom slucaju sa novcicima? Da zanemarimo kes sada u ovoj prici, evo ja sad kad proverim svoju adresu na btc24 na http://blockchain.info/ Final Balance 0 BTC a to nije pravo stanje, sta se desilo sa novcicima? Da li to znaci da sada fali odredjena kolicina u celom sistemu?

Ili ja nesto ne gledam dobro 1sPETsMbAr38s8Ef2uTAmNhcsKzrkTR6c ? Ako ima jos neko ko je koristio btc24 neka pogleda svoje stanje?

Nisam do sada koristio novcanik, nisam ni imao neku kolicinu novcica, jel ima neki za preporuku? Na kom oni principu uopste rade?

http://kuttler.eu/post/what-happened-bitcoin24/

meni stima stanje coina ali sta je evrima? to nigde ne pise...

@Joka

na tvojoj adresi nema novčića. ako je verovati onome što sam pročitao u drugom linku, izgleda da je ovima što drže menjačnicu pukla ili je bila zabagovana baza. uporedi transakcije koje su registrovane na blockchain-u sa transakcijama koje si ti odradio na berzi: ako ima nekih nedoslednosti, tj. neka transakcija nije zabaležena, onda je sigurno do njih.

bitcoin novčići su praktično neuništivi. jedini način da oni nestanu jeste da se pošalju na neku X adresu, a onda ključevi obriše.

što se tiče novčanika, najbolji je armory. https://bitcoinarmory.com/.

svaki novčanik funkcioniše tako što nakon download-a i instalacije on mora da se apdejtuje, tj. da praktično skine ceo blockchain. nakon toga izgenerišeš adresu (ili adrese) i to je to: možeš tamo da pošalješ novčiće. za svaki slučaj možeš i da bekapuješ wallet.dat fajl u kojem se nalaze ključevi.

to je tačno. hteo sam samo da kažem da mtgox nije nikakva bitcoin (centralna) banka, i da je moguće generisati/proveriti/promeniti stanje svake bitcoin adrese, tj. "računa" od kuće i za to nije potrebna nekakva institucija. samim time je apsolutno nebitno šta je i koliko je mtgox.
mtgox je bitan jedino zbog obima trgovine koji se tamo odvija, a to se može promeniti za 1 dan: kada bi mtgox prestao sa trgovinom (kao što je i prestajao), korisnici bi se prebacili na druge menjačnice/berze vrlo brzo. hajde promeni banku/državu/valutu koja je u stečaju. :D

To to... Upravo tako, volume je bitan.
Na sam MtGox se mogu u par sati prebaciti stotine hiljada BTCova i isto tako skloniti odande, a da nema ni jedne transakcije.

Pozabavicu se malo novcanikom u svakom slucaju. Definitnivno nema nekih transakcija, a i neke su mi cudne. Sto ce reci da ako je ovde stanje 0 to tesko moze da se promeni i povrati? Ali opet i da tu vidim novcice nista sa njima ne bih mogao da uradim dok ovi ne osposobe menjacnicu bitcoin-24, zar ne? Sto se tice kesa tu je kapiram skroz druga prica koja nema nikakve veze sa novcicima, videcemo sta ce biti ostalo mi je oko 200e i 2 novcica kod njih...

ne mora da znači da su novčići izgubljeni. možda će ih nadoknaditi, jer su realno oni krivi za takve propuste. čak i da skontaju šta je problem sa bazom, nema povraćaja na staro stanje, jer kad se novčići pošalju/transakcije obave - to ti je to.

neka ovo bude škola svima, hebi ga. sve menjačnice su još uvek u beta fazi, uključujući i mtgox. bitcoin tek sada uzima zamaha, do skora su samo geekovi i hakeri se time bavili. sad kad su počeli ozbiljni novci da se vrte, u priču će, verujem, ući profi igrači i kuće.

moj je savet da ukoliko želite da prodajete novčiće da to radite preko proverenih menjačnica.

Poslednja izmena:
..moj je savet da ukoliko želite da prodajete novčiće da to radite preko proverenih menjačnica.

A to su? Takodje me interesuje i koji su sad putevi od bitcoin-a do nasih bankovnih racuna? I koji je najbolje devizni racun da koristim, Intesa, Raiffeisen ili Komercijalna, posto njih imam.

Pa jedino gox ima neki kredibilitet i zbog toga je trziste toliko osetljivo na to sto se desava oko njega. Posle ovoga sto se deslio sa Bitcoin24 ovaj BTC-e mi isto ne uliva ni malo poverenja. Zato je odlicno sto ce vrlo uskoro gox da podrzi ltc i nmc. A za pravu konkurenciju goxu bojim se da cemo morati da cekamo godinama

Gledajuci ovaj grafikon koji je kacen ranije

trend.gif

i poredeci sa ovim npr.

BTC grafikon.jpg

pitam se, da li je "Bull Trap" bio na 90+Evra i da sada idemo dole do 25-30. Nadam se da ne. Naravno pitanje je koliko je ovaj prvi grafikon u potpunosti primenjiv na cenu BTC-a od sad pa nadalje, ali svakako je skolski primer do max cene od 200evra i dan-dva posle..

Nazad
Vrh Dno