Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

mirza82 je napisao(la):
Zbog memorije je veca potrosnja.

Ozbiljno il se zezas? :trust:
Pa znam da je zbog memorije ali poenta je da dok kopas btc mozes spustici clock a za ltc ti treba clock memorije, ne smes da ustines memoriju vise od toga. Dosta ljudi drzi i prilicno vece klokove memorije, zamisli tu tek razliku u potrosnji. Ovaj mesec sam kopao LTC dosta i vidim po struji koliko mi se potrosnja povecala, imao sam preko 100KW vise u crvenoj tarifi. Zarada mora biti bar 20% veca da bi se isplatilo da kopamo ltc. To je podatak koji vecina ne zna a mislim da bi trebali znati.

Pa znam da je zbog memorije ali poenta je da dok kopas btc mozes spustici clock a za ltc ti treba clock memorije, ne smes da ustines memoriju vise od toga. Dosta ljudi drzi i prilicno vece klokove memorije, zamisli tu tek razliku u potrosnji. Ovaj mesec sam kopao LTC dosta i vidim po struji koliko mi se potrosnja povecala, imao sam preko 100KW vise u crvenoj tarifi. Zarada mora biti bar 20% veca da bi se isplatilo da kopamo ltc. To je podatak koji vecina ne zna a mislim da bi trebali znati.

Samo sam potvrdio tvoju tezu. :)

E izvinjavam se, ovo mi je promaklo, video sam ovaj post ali sam se prebacio kada je napisao da se i tada ne moze spustiti jos napon.

Eh kakvo je neko ludo vreme doslo. Nekada sam trimere lemio po grafikama nebi li im dizao napon u cilju boljeg OC-a a sada muku mucimo da spustimo napon :d

I to je nesto, jer su bas zeznuli karte tim zakljucanim naponom i boost-om.

Ja ne znam sta kukaju na ove msi 7950 boost. Ova moja radi ko blesava. Nema problem sa kontrolom obrtaja. Na deff kloku daje 570-580 khasha u ltc-u. Tolko ne mogu da dobiju kad nasviraju sve druge 7950

Poslednja izmena:
Hehe def klok ti je 1.25v. ;)

Uflešovao sam bios, jako je prosto kao što reće Va_Miloš, i sada je napon na 1090.

Idemo dalje, kopaće ona meni, nema lenčarenja. :)

@[SAJ]ber Kurajber: Peca će da nas se odrekne. :D

Hehe def klok ti je 1.25v. ;)

Kako Mirza?

Moj primerak je malo sakatiji pa da podelim rezultate sa vama...

Klok 1000 klok memoriji 1350

Obe bacaju po 570kh.

Migetove 960/1250 i bacaju slicno.

Ima li neko ideju koji bi odnos mogli jos da probamo?

U AB je zakljucana voltaza pa ne znamo kolika je a posto se 4 dana jasemo oko gluposti nismo probali u trix-u jer smo malocas pustili karte i otisli na DORUCAK.

@Sajber hvala za ove odnose i potrosnje struje.

Ne znam da li ste videli, ali pre sat vremena je broj coin-ova na MtGOX bio cak 540.000, onda im je sajt otisao offline, a sada ima 216.000 coin-ova. Ma jok, sve je posteno, nikakvog namestanja trzista tu nema bwahahahaha... :)

Opet neke teorije zavera...

Siguran sam da ti MtGox nece reci kolika je suma BTCova na privatnim racunima njegovih korisnika.
Moze ti reci samo nivo obima trgovanja, a taj pad koji si nabrojao ima itekako smisla jer su posle onog pada trzista sa 260$, da bi podstakli trgovinu ukinuli njihove provizije na transakcije, cineci sve transakcije na MtGoxu "besplatnim".
To je trajalo upravo do vremena koje pominjes, do 02-03h iza ponoci sinoc, jer tu nakon toga su opet krenuli u naplatu provizija...

Poslednja izmena:
ipak nisam bio u pravu, a imenjak iz valjeva jeste.
moze relax flesh f43 i tu je nizi napon i manje grejanje.....

ipak nisam bio u pravu, a imenjak iz valjeva jeste.
moze relax flesh f43 i tu je nizi napon i manje grejanje.....

Evo da potvrdim, radila je celu noć na 1100 MHz i davala 570 Mh/s, temp 68 stepeni (nisam mogao da otvorim prozor inače bi bila niža) a ventilatori se vrte na 68%.

Mislim da to nije loše.

Evo da potvrdim, radila je celu noć na 1100 MHz i davala 570 Mh/s, temp 68 stepeni (nisam mogao da otvorim prozor inače bi bila niža) a ventilatori se vrte na 68%.

Mislim da to nije loše.

odlicna temp... a kakve su ostale temp? VRM i ovo ostalo sto pokazuje GPU-Z.
Ako moze fotka GPU-Z-a pod opterecenjem.

Sale koji miner koristis? meni diablo daje 580mh/s na 1100, a inace je drzim na 1070 i tako daje negde oko 563mh/s .

ako kopas cgminerom :

Pogledajte prilog 112364

znaci ovo zaokruzeno je U i oznacava prosecan broj datih sherova u minuti nakon 5-6 sati ces dobiti realnu vrednost koliko ti grafika baca sharova koji ti se ince i placaju kada radis u PPS sistemu raspodele.

sad diff ces podesiti tako da ti grafika daje sto veci broj serova i verujte da nije isto kad kopate sa d=8 ili d=2 a to zavisi od snage rudara i za rudare do 2Gh sam procitao vec negde da je preporuceni diff=2. sad veoma bitno je to ako imate vise od jednog racunara na istom nalogu (kod mene ih je trenutno 4) na svim cgminerima mora biti podesena ista jacina diffa!
uglavnom ja sam primetio i izracuna da mi vise serova masina od 1Gh/s baci sa d=2 nego sa d=8. sad neko ce da kaze : pa normalno da ce da baci vise kad je manji diff ali na kraju kad preracunas (pomnozis prosecan proj serova sa diffom, dobices isti broj serova) NIJE TACNO!!
uglavnom najoptimalniji ce ti biti onaj diff kojim ces dobiti najveci prosecan broj serova u minuti ( a po formuli U*d)
Kako u cgmineru podesavas d=2. Ne vidim nigde tu opciju

odlicna temp... a kakve su ostale temp? VRM i ovo ostalo sto pokazuje GPU-Z.
Ako moze fotka GPU-Z-a pod opterecenjem.

Trenutno nisam kući, ali to je ona zakucana verzija pa se u GPU-Z-u ne vidi sve. Okačiću i to kasnije.

@Rapture: Ja koristim cgminer, a setovan je po Bojanovim podešavanjima. Inače cgminer može da koristi diablo pa to i koristim.

@Apple: To je šifa na Bitparkingu, a ona određuje diff. Koliko staviš to će da ti računa.

^ Veruj mi da ne razumem ni jedno slovo sto si napisao
EDIT: nadjoh sam
Difficulty can be adjusted per userid by setting your password to "d=xxx" where "xxx" is an integer number. So to mine at difficulty level '32' use "d=32". All miners using the same userid must use the same difficulty setting. This combined with stratum support should allow large hashrate miners to mine efficiently at this pool.

Poslednja izmena:
^ Veruj mi da ne razumem ni jedno slovo sto si napisao
EDIT: nadjoh sam
Difficulty can be adjusted per userid by setting your password to "d=xxx" where "xxx" is an integer number. So to mine at difficulty level '32' use "d=32". All miners using the same userid must use the same difficulty setting. This combined with stratum support should allow large hashrate miners to mine efficiently at this pool.

Ako imaš nalog na Bitparkingu razumećeš. To je to što si citirao. :)

Da samo je trebalo procitati :p . Hvala za info ;)
Inace ako nekome nije jasno koliko kod sebe treba da podesi diff evo tabele sa 50BTC-a
Worker's speed Difficulty

<500 Mhash/s 1
500- 1000Mhash/s 2
1000-2000Mhash/s 4
2000-4000Mhash/s 8
4000-10000Mhash/s 16
10000-40000Mhash/s 32
>40000Mhash/s 64

Poslednja izmena:

Ovo uopste nije tacno, tj bilo bi samo u slucaju da ti 99% zarade dajes na struju.

Ja ne znam sta kukaju na ove msi 7950 boost. Ova moja radi ko blesava. Nema problem sa kontrolom obrtaja. Na deff kloku daje 570-580 khasha u ltc-u. Tolko ne mogu da dobiju kad nasviraju sve druge 7950

+1

Doduše, nisam probao ltc, ali btc radi bez problema - GPU1 sa slike:

msi.png

Evo novosti vezano za WF3 7950. Ko ima ovu karticu neka koristi Gigabyte OC GURU program.

Sa njegovim programom za OC dozvoljava da se klok memorije spušta što u drugim programima nije bilo moguće (klizač se pomera ali GPU-Z to ne registruje). Sad ću morati opet da se poigram s podešavanjima, evo na "prvu loptu" ovo radi stabilno i daje sasvim OK rezultat uz prihvatljivu temperaturu.

123.png

Ko je rekao da ne valja ova kartica? :p

Sve preko 50 % vent racunaj da ce karta pre ili kasnije posetiti servisera u garantnom roku jer se kopa 24/7.
Tvoja karta je u pitanju,radi kako mislis da treba al samo gledam iz mog ugla, moja karta kopa sa 30 % vent apsolutno necujno i stabilno na 1060 MHz.

Ja sam je i kupio da "kopa", za drugo mi i ne treba. Dok se to dogodi, da ode (i ako ode) na servis, ima 5 puta sebe da otplati. :)

Asus je ipak prvo mesto, međutim ni ovo nije za bacanje.

Opet neke teorije zavera...

Siguran sam da ti MtGox nece reci kolika je suma BTCova na privatnim racunima njegovih korisnika.
Moze ti reci samo nivo obima trgovanja, a taj pad koji si nabrojao ima itekako smisla jer su posle onog pada trzista sa 260$, da bi podstakli trgovinu ukinuli njihove provizije na transakcije, cineci sve transakcije na MtGoxu "besplatnim".
To je trajalo upravo do vremena koje pominjes, do 02-03h iza ponoci sinoc, jer tu nakon toga su opet krenuli u naplatu provizija...

hehe. ni ne ne mora da otkriva, pošto su svi novčanici open source, baš kao i transakcije. :d uzmimo za primer moju adresu dole iz potpisa. kada proveriš u lancu tu adresu, dobiješ trenutno stanje, sve transakcije, itd (https://blockchain.info/address/1CdXUUgWiuNxhTiDm5Ho1NatGTHVabkcfu?filter=1#)...

što se tiče "teorija zavera": obično se iza toga krije samo elementarno neznanje.

nego, raste fino LTC. :D

Poslednja izmena:
Sve preko 50 % vent racunaj da ce karta pre ili kasnije posetiti servisera u garantnom roku jer se kopa 24/7.
Tvoja karta je u pitanju,radi kako mislis da treba al samo gledam iz mog ugla, moja karta kopa sa 30 % vent apsolutno necujno i stabilno na 1060 MHz.

Na kom procentu asus ima 2000 rpm?

Malo price o prevari koja se desila pre par dana i uopsteno kako menjacnice rade.

Vrh Dno