Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ako kopas cgminerom :

Pogledajte prilog 112364

znaci ovo zaokruzeno je U i oznacava prosecan broj datih sherova u minuti nakon 5-6 sati ces dobiti realnu vrednost koliko ti grafika baca sharova koji ti se ince i placaju kada radis u PPS sistemu raspodele.

sad diff ces podesiti tako da ti grafika daje sto veci broj serova i verujte da nije isto kad kopate sa d=8 ili d=2 a to zavisi od snage rudara i za rudare do 2Gh sam procitao vec negde da je preporuceni diff=2. sad veoma bitno je to ako imate vise od jednog racunara na istom nalogu (kod mene ih je trenutno 4) na svim cgminerima mora biti podesena ista jacina diffa!
uglavnom ja sam primetio i izracuna da mi vise serova masina od 1Gh/s baci sa d=2 nego sa d=8. sad neko ce da kaze : pa normalno da ce da baci vise kad je manji diff ali na kraju kad preracunas (pomnozis prosecan proj serova sa diffom, dobices isti broj serova) NIJE TACNO!!
uglavnom najoptimalniji ce ti biti onaj diff kojim ces dobiti najveci prosecan broj serova u minuti ( a po formuli U*d)

To je već odgovor. :)

Ja sam "napipao" da mi je najbolje kada mi je d=2.

To zavisi gde kopate . Ako ste na bitparkingu onda vam je dif oko 8-ice ako se ne varam .

Kolko racuna ? :D shala mala ;)

To si u pravu . Probacu i ja da podesim na 2 . Toliko sam drzao i na 50 BTC

momci prosecan broj sharova vam je U*d
tako da je lako izracunati koja vam karta koliko sharova baca u minuti pod kojim diffom i naravno izabracete diff gde imate najveci broj sharova, ponovo napominjem da svi racunari na jednom akauntu moraju da imaju isti diff..

u principu fora sa povecanjem diffa se koristi kod uredjaja koji bacaju veliki broj sherova da nebi doslo do zakrcenja mreze npr. ASIC.

@ apple
na bitparkingu je po defaultu namesteno na 8 ali ti mozes da promenis kako ti odgovara ..

Poslednja izmena:
Mislim da nije loše, podigao sam samo malo klok na 1100 i kartica je počela da puca share ko luda. :)

Bitparking je poludeo. :D

123.png

Sad ću da doteram malo mem. klok, međutim biće ovo teško ohladiti, sad je vent na 80%. Tri godine garancije nije malo ali vidim probleme na vidiku.

Moraću klimu da uperim u nju. :D

U igram "ladna" ko špricer. Lara i WOT na full-u ne prelazi preko 56 stepeni.

Poslednja izmena:
Ja sam se malo poigrao s potrosnjom posto je cena takva da treba maximalno kalkulisati.
Ne mrdam vise s def napona i 1050MHz. I karte to daljeko lakse podnose nego 1100MHz s dizanjem napona. Skoro 20% veca potrosnja tako.

Ma meni je napon zakucan na 1250, zaboravio si izgleda. Mogu još da je kloknem i da ne brinem. :p

Spustio sam mem. klok na 600, e sad dal je to stvarno ili Trixx i AB lažu, ne znam. Čak i ovaj GPU Shark ne umem da protumačim.

125.png

GPU-Z prikazuje drugačije. Koji je ovo bios?

124.png

Ja sam se malo poigrao s potrosnjom posto je cena takva da treba maximalno kalkulisati.
Ne mrdam vise s def napona i 1050MHz. I karte to daljeko lakse podnose nego 1100MHz s dizanjem napona. Skoro 20% veca potrosnja tako.
+1
samo do deff napona i bez podizanja power limita ako moze ....

+1

Ja sam na tom rezimu od pocetka ;)

Sale,batalio si LTC?

Mislim da nije loše, podigao sam samo malo klok na 1100 i kartica je počela da puca share ko luda. :)

Bitparking je poludeo. :D

Pogledajte prilog 112407

Sad ću da doteram malo mem. klok, međutim biće ovo teško ohladiti, sad je vent na 80%. Tri godine garancije nije malo ali vidim probleme na vidiku.

Moraću klimu da uperim u nju. :D

U igram "ladna" ko špricer. Lara i WOT na full-u ne prelazi preko 56 stepeni.

a sto ne spusatis taj napon na trix-u dole,ja drzim za 1150mhz 1156v i imam 59c vent na 45 %
i memoriju spustis na 325mhz

Upravo instalirao 13.3 beta da vidimo sta radi jer me nervirase artifakti na 13.2.... artifakti nestadose ali grafa toplija 5 stepeni...

Dual core celeron, CM Silent pro gold 1000W i 3x7950 u rigu:
1.09V 900/625 545W
1.09V 1050/625 608W
1.15V 1100/625 710W

Potrosnja je merena iz uticnice tako da znate koliko masina vise trosi s dizanjem napona. Srazmerno time i toplota se povecava i drndaju se ventovi. Sa ovim setovanjima opusteno cekam leto.

Sale ti ne mozes nikako da spustis napon? Karta ti trosi sigurno 70W vise nego sto je potrebno.

Poslednja izmena:
@sajber
aj ako ti nije tesko izmeri sa istim tim klokovima samo pusti LTC da radi ???
da imamo uvid kolko je veca potrosnja za LTC ????

a sto ne spusatis taj napon na trix-u dole,ja drzim za 1150mhz 1156v i imam 59c vent na 45 %
i memoriju spustis na 325mhz

Koliko sam razumeo raniju diskusiju mora da se uflešuje dugi bios, što nije problem jer ima svič na kartici za dva biosa.

Jesi li flešovao bios ili si samo gurnuo klizač?

EDIT: Sad vidim, ti imaš Sapphire, nije isto. ;)

@Mile: Danas je dan za testiranje. "Kopaću" oba najvervatnije.

@[SAJ]ber Kurajber: Moraću da uflešujem onaj drugi bios, samo to ne mogu noćas da radim.

Poslednja izmena:
Koliko sam razumeo raniju diskusiju mora da se uflešuje dugi bios, što nije problem jer ima svič na kartici za dva biosa.

Jesi li flešovao bios ili si samo gurnuo klizač?

@Mile: Danas je dan za testiranje. "Kopaću" oba najvervatnije.
pomerio klizac,ako mozes da pomeris klizac i voltaza se menja,testirao sam tako sato sam preko watmetra pratio potrosnju i preko trixa temp,skidanje voltaze smanjuje se i potrosnja za preko 50w,temperatura za 4-5-6 c zavisi od kloka,probao sam recimo da na 1150mhz smanjim voltazu na 1140v i odma se pojavljuju artifakti po ekranu-tako sam zakljucio da slajeder koji pomeram radi posao,cak bi rekao i da je to prava voltaza jer sam procitao da modeli koji su zakljucani 7950 su zakljucani na 1250v sto je veoma visoka voltaza,moje setovanje je 1150mhz na 1156v i radi bez problema

Opet MtGox u raspadu.

Imaju lag od preko 40min, i sad su zatvorili kupoprodaju sa obrazlozenjem "Trade engine cooldown (lag too high), order placing suspended until 2013-04-13 21:00:00 UTC"

U medjuvremenu BTC plummetovao na 90$ (trenutno, a ici ce jos podosta dole. Cenim opet bar do 60$ a verovatno i nize.)

Ja kontam da je realna cena ~60-70$ sve preko toga je hype ulagaca koji zele brze pare

Opet MtGox u raspadu.

Imaju lag od preko 40min, i sad su zatvorili kupoprodaju sa obrazlozenjem "Trade engine cooldown (lag too high), order placing suspended until 2013-04-13 21:00:00 UTC"

U medjuvremenu BTC plummetovao na 90$ (trenutno, a ici ce jos podosta dole. Cenim opet bar do 60$ a verovatno i nize.)

Gdje se prati lag?

Sale ti ne mozes nikako da spustis napon? Karta ti trosi sigurno 70W vise nego sto je potrebno.

Nešto ovde nije kako treba. Klizač može da se pomera, temp je pala za 3-4 stepena ali očitavanja kažu da nije. Recimo AB za memoriju pokazuje kao da se ništa nije promenilo.

123.png

U Trixx-u sam pomerao klizače, ovde samo pratim šta se dešava. Doduše, vratio sam i def klok za gpu.

Poslednja izmena:
MtGox rascistio lag... za 5min krece akcija... videcemo sta ce se desiti :)

nema pomoci gigi v2.
ono shto moze da se uradi je ako se setuje na 850mhz, karta spushta napon na 1.125v :D i tada je mnooogo tisha i hladnija.
ali na def naponu, kopa i na 1200 relax...kada temp samo malo naraste u odnosu na npr defaultnih 1000.

BTC vs LTC porosnja (dual core celeron, 2x4GB, 3x7950, CM Silent pro gold 1000W). Potrosnja je merena iz uticnice.

BTC 1.09V 900/625 530W vs LTC 1.09V 900/1250 545W
BTC 1.09V 1050/625 608W vs LTC 1.09V 1050/1300 733W
BTC 1.15V 1100/625 710W vs LTC 1.15V 1100/1350 835W

Osim na def clokovima i naponu gde je razlika stvarno mala kasnije se vidi koliko struje umeju ove zivotinje da povuku. Grubo, oko 20% je veca potrosnja na LTC-u.

Za Saleta: 1.25V 1100/1250 929W potrosnje.
219W razlike podeli za 3 posto ja 3 karte guram i dobices cifru 73W nepotrebno potrosene struje. Nije ne mrzelo da probam i ispostavilo se da sam bio upravu kad sam rekao da trosi bar 70W vise.
Da ti klizac radi temp bi pala mnogo vise od 3-4c jer je velika razlika u potrosnji u pitanju.

Poslednja izmena:
@Demiose jel mnogo vise trosi Giga v2 sa defaultom 1.25 bez klokovanja, tj na 1000mhz od drugih 7950 kartica kloknutih na istu brzinu? Ako trosi mnogo zar se ne moze flesnuti nekim ghz biosom?

BTC vs LTC porosnja (dual core celeron, 2x4GB, 3x7950, CM Silent pro gold 1000W). Potrosnja je merena iz uticnice.

BTC 1.09V 900/625 530W vs LTC 1.09V 900/1250 545W
BTC 1.09V 1050/625 608W vs LTC 1.09V 1050/1300 733W
BTC 1.15V 1100/625 710W vs LTC 1.15V 1100/1350 835W

Osim na def clokovima i naponu gde je razlika stvarno mala kasnije se vidi koliko struje umeju ove zivotinje da povuku. Grubo, oko 20% je veca potrosnja na LTC-u.

Zbog memorije je veca potrosnja.

@Demiose jel mnogo vise trosi Giga v2 sa defaultom 1.25 bez klokovanja, tj na 1000mhz od drugih 7950 kartica kloknutih na istu brzinu? Ako trosi mnogo zar se ne moze flesnuti nekim ghz biosom?

Ne moze drugi bios.

Vrh Dno