Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

180e

Ja direktno od mog coveke iz Nvidi-e pre orderovao asic od 25m/s :)

Dok ne umre :d ...

Eto kopuckam i ja malo pa sad treba za extendere nabavka da li neko zna kod nas gde ima i koliko kosta 1x na 16x jer mi treba samo 4kom.

Ja znam samo da sada ne bi imali ovakvu nestasicu grafickih da je nvidia slicnih performansi u ovome, bila bi laksa kupovina nego ovako :).

Potpuno se slazem sad se bas vidi koliko je konkurencija bitna da GTX670 i 680 mogu da kopaju, bilo bi bar kartica za onoga ko ima love, ovako sve sto se uveze od AMD-ea bude rekordno rasprodano.
Sutra na 300$ :D

Ljudi počeo sam da se zanimam za ovo, instalirao sam na svoju kilavu mašinu koja nije updateovana zadnje 4 godine, i grebe maksimalno 14.5 Mh/s. (u pitanju je nvidia 9600GT) - vidim da je vreme da se menja mašina....

P.s. interesuje me jedna stvar u donjem levom ćošku guiminera piše shares accepted - 26, poslednja tad i tad. To je šta? Izvinjavam se zbog glupog pitanja. Vratiću se večeras iščitavanju teme, pa se nadam da ću malo bolje upoznati oblast...

Ako ovo potraje u AMD-u treda da naprave neki redizajn, da izbace nepotrebno i da se skoncentrisu na sejdere, klok i potrosnju i lepo izbace 8950BTC Edition (naravno bar 1 extender u kutiji :p), *** nece moci svako da kupi asic :D. Mada za sada nam dobro ide i bez BTC editiona :).

Ako kojim slucajem krene da pada cena nemojte djavo da vas nanese da prodajete, jer je svaki pad kratkog daha, kad neko istrese neku vecu kolicinu coina.

184e :)

Poslednja izmena:
Jel vam radi 50btc.com?

Ako ova moja 7870 daje 500 u sekundi, dve bi davale 1000?

Ako kojim slucajem krene da pada cena nemojte djavo da vas nanese da prodajete, jer je svaki pad kratkog daha, kad neko istrese neku vecu kolicinu coina.

184e :)

+1

Uostalom, ko nema samokontrolu i sklon je panici, neka meni posalje svoje novcice, bice mu vraceni kada prodje trenutni pad vrednosti, naravno uz razumnu nadoknadu od 5% :D

Imam jos neko pitanje :D Koji market za prodaju koristite? Vidim da je ovaj mtgox najbolji, interesuje me da li on prima banca intesa internet kartice? Trenutno mi stoji da validira taj racun, koliko im treba da odrade validaciju? Jel ima neki pouzdan market preko kojeg mogu da prebacujem na moneybookers a da mi ne skidaju kozu s' ledja?

Da li za Mtgox mora da se salju one kopije pasosa, racuna itd?! Mislim ne moze da se trguje bez te validacije?

Ogranicenje iznosa prilikom prodaje
2013-04-09
Nažalost, zbog enormnog porasta zahteva za prodaju, nismo u mogućnosti sve da postignemo. Da bismo ispoštovali sve mušterije i da bi svako mogao barem nešto da proda, maksimalan iznos koji klijent može da proda je 200 USD/EUR. Takodje, svako može da podnese maksimalno 1 zahtev za prodaju nedeljno. Ko bude podnosio više zahteva, svi osim prvog biće mu poništeni. Radimo na tome da što pre ukinemo ovo ograničenje. Bićete o svemu redovno obaveštavani putem vesti na našem sajtu. Za više informacija, pišite nam na [email protected]

Da ali na račun Visa Electron kartice može da prima pare sa interneta. A ona radi sve isto što i Visa Internet samo ima tu mogućnost kao i podizanja novca sa automata.

2013-04-09
Nažalost, zbog enormnog porasta zahteva za prodaju, nismo u mogućnosti sve da postignemo. Da bismo ispoštovali sve mušterije i da bi svako mogao barem nešto da proda, maksimalan iznos koji klijent može da proda je 200 USD/EUR. Takodje, svako može da podnese maksimalno 1 zahtev za prodaju nedeljno. Ko bude podnosio više zahteva, svi osim prvog biće mu poništeni. Radimo na tome da što pre ukinemo ovo ograničenje. Bićete o svemu redovno obaveštavani putem vesti na našem sajtu. Za više informacija, pišite nam na [email protected]

Au al ovi mlate pare...

B6Sk5zC.jpg

Poslednja izmena:
2013-04-09

Uhhh, isprepada me bez veze.

Ostavi lepo link, ko čovek, a ne da pola sata razmiljam o kome se radi. :)

Što odmah ne napisa domaća "menjačnica". Sad su mi jasni oni redovi u bankama i pošti, pojavi se neki malđi lik sa preko 100 uplatnica, penzosi polude kad ih vide a do sada mi nije bilo jasno šta zapravo uplaćuju. :p

Biznis na srpski način. :d

Sta se desava sa cenom , jel moze neko realno da mi objasni? Vise se isplati sad uci u pricu nego 2009 te.....:)

Da li si nekada cuo za Ponzijevu semu...? E pa, Bitcoin je upravo to, samo se ovde varaju IT korisnici, za razliku od Ponzija koji je varao obican narod. Naravno, na svakoj prevari moze da se zaradi, ni kod Jezde i Dafine nisu bas svi investitori pukli, ali ipak treba biti krajnje realan - Bitcoin je prevara na kojoj u ovom trenutku moze fino da se zaradi, i nista drugo. Naravno ovo je moje misljenje, koje moze, ali ne mora, da odslikava pravo stanje stvari.

Zaboravih da napomenem. Rast Bitcoina nema nikakve veze sa krizom na Kipru (ovakav Bitcoin balon je postojao i prosle godine), a proveren je i podatak da najveca ulaganja dolaze iz Severne Amerike. A pazi sada email poruku koju MtGox salje svojim korisnicima:

You are currently making use of a system which will be deprecated on Wed 10 Apr 2013 12:00:00 AM GMT:

Generation of USD and CAD redeemable codes will not be possible due to legal issues

Please note that after this date, using this system won't be possible anymore and will instead lead to an error.

Thank you for your attention.

System Staff
Tibanne Co. Ltd.

Da li balon puca u narednih nekoliko nedelja, reci ti meni...? :smash:

Poslednja izmena od urednika:
Postoje razlozi zasto to nije piramidalna sema:
Prvo, ceo sistem ne gradi jedan covek/organizacija uvlaceci ljude u to. Takav pojedinac je stub piramidalne seme. Ljudi u Bitcoin ulaze dobrovoljno.
U piramidalnim semama nema srecnog kraja. Bitcoin malo po malo firme krecu da primaju kao valutu. Medjutim, dokle god bude ovolike deflacije, to nece biti realno.
Srecni kraj za Bitcoin je da nakon ovog rasta izraste u stabilnu valutu koja ce se regularno koristiti za placanja.
Pitanje je dal ce se to desiti, ali je to ono cemu se tezi i kljucna razlika u odnosu na piramidalne seme.

Btw, u svakoj uspesnoj firmi, onaj ko je u startu kupio akcije jeftino, profitirao je kad je vrednost istih skocila. To ne pravi stvar piramidalnom.
Medjutim, sve ovo i dalje ne znaci da se situacija nece okrenuti naglavacke uskoro, ali trenutno ja ne vidim ni jedan indikator za to.

Nego, ne kontam sto je to za USD i CAD MtGox voucher-e je bitno?

Vrh Dno