Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Znaci, napajanje bih kupio neko od 100e npr, kapiram da moze da izdrzi ovu konf sa 2x5850 ali me zanima koliko bi te 2 graficke donele para mesecno :) Razmisljao sam i o 7950 ali je skupa i ako rudarenje propadne mislim da manje gubim sa 2x5850 (napajanje je svejedno u planu, planirah neko od 70-80e al dobro). Laicki mi deluje da i pored toga sto trose mnogo vise struje 2x5850 mogu vise da zarade od naklokovane 7850 1Gb?

ja koristim ThermalTake napajanja.. i recimo masina sa 3x5850 radi bez problema sa T.take 730W Smart.. napajanje red velicina 70e.. te 5850 mi rade na 850/300 klokovima na def voltazama.. i tako mesecima unazad..
te dve grafike daju oko 700 mhs zajedno..

N3IlGTj.jpg

to ti je profitabilnost u ovom momentu sa te dve grafike

Poslednja izmena:
računaj da sa te dve kartice možeš možeš dobiti 600-650 hashisa ili ti ~180€ ako rudariš btc, a ako ideš na ltc onda je to "malo" više, negde oko 320€

Moja 5830 na 900mhz,komplet masina(iz potpisa) trosi ~175w

@ risim, neo i ostali Ok hvala ali nesto su mi visoke te cifre, aj jos samo ovo - koliko bi kesa ostalo otprilike kada bi se odbila struja za 1 mesec 24/7? I jel nema veze sto drugi slot za gpu nije 16x?

Inace utoliko bolje ako thermaltake napajanje od 70e moze da gura sve ovo, znaci ulozio bih 70e (PSU)+90e(polovna 5850) za pocetak rudarenja i mesecno bi mi ostalo x? jura cisto? Znaci ovo je bolje nego da ne kupim novo napajanje a bocnem jednu 7850 1Gb oc?

Poslednja izmena:
A 5830 trosi vise od 5850. :)

BTW, Ta 5850 sa blagim overclockom daje 400 Mh/s bez problema. Kada se nategne, moze i 440 ali to je vec preterivanje.

@hsv, tog napajanja nigde nema. TT SP630, SP730 i SP750M su razgrabljeni da nema ni traga ni glasa za njima.

Poslednja izmena:
A i polovne 5850 grafike potraju na oglasima i po desetak minuta ;) Svi u teoriji imaju super racunicu, a onda kad treba da se kupi hardver uzimas ono sto ima ;)

Sa blagim OC oko 400Mh/s? Meni na 900MHz za GPU, Diablo daje 350Mh/s :(

@ risim, neo i ostali Ok hvala ali nesto su mi visoke te cifre, aj jos samo ovo - koliko bi kesa ostalo otprilike kada bi se odbila struja za 1 mesec 24/7? I jel nema veze sto drugi slot za gpu nije 16x?

Inace utoliko bolje ako thermaltake napajanje od 70e moze da gura sve ovo, znaci ulozio bih 70e (PSU)+90e(polovna 5850) za pocetak rudarenja i mesecno bi mi ostalo x? jura cisto? Znaci ovo je bolje nego da ne kupim novo napajanje a bocnem jednu 7850 1Gb oc?

1500-2000din za struju,mozda ni toliko.

Ne radi Win u kombinaciji Intel integrisana + AMD diskretna, moja greška što pitam ovde (u temi o BTCu nešto što me zanima za LTC). :)

Pa kako?

Ja sam planirao neki intel sa HD grafickom, sad ne znam sta da radim..

Mozes ti napraviti tu kombinaciju,samo neces moci da bacas sliku sa integruse.. to je mislio.

@ srga, znam da brzo planu 5850 po oglasima, to je problem..

@ ostoja, ok da racunam 2000 din za struju mesecno al ajd samo jos ovo i necu vise zatrpavati temu, otprilike koliko bi para mesecno ostalo od ove kombinacije? komp bi radio 24/7 ali bih blenuo na netu, mozda neki film i 2h igranja wrc3 mp nedeljno (kapiram da moze da se rudari i surfuje)

Pa kao sto su ti rekli oko 180e - struja znaci oko 165e

Pa saberi ovo sto smo ti izbacili i oduzmi, jel to tesko? 180 eura - 1500-2000 dinara (13-18 eura) oko 160, po danasnjem kursu.

Nije tesko nego videh i izracunah ali ne mogu da poverujem u to :) skoro mi jedan clan sa foruma sa 7950 rece da ostane 40e mesecno sa ovom grafickom kada se odbije struja.

Poslednja izmena:
Pa kao sto su ti rekli oko 180e - struja znaci oko 165e

Poslednja izmena:
2x7970.
Kad budeš podigao prvu isplatu častićeš sebe III 7970! :D
Obezbedi odmah u startu 8Gb RAM-a i makar 850W SS/Cors napajanje, a ovo ostalo je gotovo nebitno, možeš i polovnu platformu da napraviš (MoBo - AMD integruša bi bila idealan izbor, dual-core CPU, HDD...)

Ne bih se složio sa tobom oko predloga kartica, a evo i razloga zašto. Radio sam poređenje cena i dobitaka i naravno cene nabavke pre nekih dan, ali evo sad sam uradio po današnjim cenama.
Znači nek jedna 7950 pravi 600mhash, to je ~170€, znači 3 prave oko 510€ mesečno, a jedna 7970 nek pravi 750mhash, to je 215€ mesečno, tj 430€ ukupno....Evo i slike da to sve objasni lakše. Po meni je isplativija varijanta 3x7950 jer one ukupno košta ju oko 900€ a 2 7970 same koštaju 800€, znači imaš 100€ veće ulaganje na početku a u prvom mesecu tih 100€ razlike isplaćuješ. Na 2 godine je druga priča :)

Još ako u tu priču ubaciš i LTC...računica je jasna :) definitivno iči na 3x7950, ako radi LTC onda se onih 510€ lagano pretvara u 750€ mesečno (po ovim današnjim cenama i diffovima)

Jedina računica gde su 7970 isplativije je ako se na ovu ploču koju sam ubacio nakače 4 kartice i napravi mašina sve u full-u, onda dolazimo do malo drugačije računice, jer će naravno 4x7970 praviti više od 4x7950, i to dosta :)

Ok... mislim da sam najviše razumeo na osnovu ove mini tabele koju je Neo postavio(hvala za istu).

Ako bih se odlučio na 7970, verovatno bih uzeo 3 kartice u 3-4 meseca... jednu po jednu.
Ako bih išao na 7950, onda bih opet uzeo dve odmah i eventualno još jednu naknadno.

Ja sam potpuno zaboravio da uračunam u budžet i kućište, što mi smanjuje cifru za kartice i napajanje(koje bi verovatno bilo Seasonic ili Silverstone). Nisam u mogućnosti da držim sistem van istog... pa moram u kućište, koje bi verovatno bilo ili HAF-X ili Raven RV02(summer is comming :d)

Još jedno pitanje, ako nije problem... čije grafičke preporučujete? GB, Asus, MSI, Sapphire...?

Jel kupovao neko hardware u Segedinu? U kojoj prodavnici?

I mene ovo zanima...

Ok... mislim da sam najviše razumeo na osnovu ove mini tabele koju je Neo postavio(hvala za istu).

Ako bih se odlučio na 7970, verovatno bih uzeo 3 kartice u 3-4 meseca... jednu po jednu.
Ako bih išao na 7950, onda bih opet uzeo dve odmah i eventualno još jednu naknadno.

Ja sam potpuno zaboravio da uračunam u budžet i kućište, što mi smanjuje cifru za kartice i napajanje(koje bi verovatno bilo Seasonic ili Silverstone). Nisam u mogućnosti da držim sistem van istog... pa moram u kućište, koje bi verovatno bilo ili HAF-X ili Raven RV02(summer is comming :d)

Još jedno pitanje, ako nije problem... čije grafičke preporučujete? GB, Asus, MSI, Sapphire...?

nemoj gb...

Poslednja izmena:
Ja sam potpuno zaboravio da uračunam u budžet i kućište...

I to možeš polovno (dosta jeftinje nego novo, čak bi i neki stari Chieftec mogao da posluži), izgled ti nije važan predpostavljam?
Ali, da li si razmišljao kako da fiksiraš grafike (ako bi išle preko ekstendera jer uzimaš "socijalnu" ploču pa ne možeš direktno u slot da bodeš) u tom kućištu?

...čije grafičke preporučujete? GB, Asus, MSI, Sapphire...?

Ako ti buka nije važna onda najjeftinije :) ako pak moraš da trpiš rad ventilatora onda gledaj neke sa što boljim (odnosno tišim) hlađenjem.

I to možeš polovno (dosta jeftinje nego novo, čak bi i neki stari Chieftec mogao da posluži), izgled ti nije važan predpostavljam?
Ali, da li si razmišljao kako da fiksiraš grafike (ako bi išle preko ekstendera jer uzimaš "socijalnu" ploču pa ne možeš direktno u slot da bodeš) u tom kućištu?

Ako uspem da nadjem neko dobro kućište polovno... onda bih svakako ga i uzeo.
Neću uzimati soc. ploču pošto će CPU se koristiti za Boinc.

Ako ti buka nije važna onda najjeftinije :) ako pak moraš da trpiš rad ventilatora onda gledaj neke sa što boljim (odnosno tišim) hlađenjem.

Buka mi je bitna... tj, što je moguće manje buke. Zato i gledam kućišta sa velikim (i sporim) ventilatorima jer oni prave manje buke. Takođe od svega što sam video(pročitao po netu), mislim da su Asus DirectCU grafičke najbolje po tom pitanju. Nemam ni najblažu predstavu da li je tako i u realnosti. :d

Sori za off :d ali imam jedno pitanje.

Imam u planu da kupim novo napajanje, cisto da ne rizikujem sa ovim 4 god starim ocz koje i dalje dobro radi ali za svaki slucaj. E sad, zanima me koliko tih hasisa (i prevedeno u evre) bi mogle da izbace dve 5850 @ recimo 820Mhz gpu (default napon) ? Ploca je m5a97 pro i drugi slot za gpu je ''sporiji'', nisam bas upucen.

Znaci, napajanje bih kupio neko od 100e npr, kapiram da moze da izdrzi ovu konf sa 2x5850 ali me zanima koliko bi te 2 graficke donele para mesecno :) Razmisljao sam i o 7950 ali je skupa i ako rudarenje propadne mislim da manje gubim sa 2x5850 (napajanje je svejedno u planu, planirah neko od 70-80e al dobro). Laicki mi deluje da i pored toga sto trose mnogo vise struje 2x5850 mogu vise da zarade od naklokovane 7850 1Gb?

Idi na seasonic 620gb, on ti je oko 90e, a mozes i na termaltake smart 750w za oko 95e, oba su za klasu bolja od modela termaltake smart 730w. Do skoro su ih imali u ponudi, pozovi par firmi pa se raspitaj. To je definitivno najbolja kupovina za taj novac koji si spreman da izdvojis.

Ok hvala svima, nego da ne zatrpavamo vise temu odgovorima na moja pitanja, za pocetak cu krenuti sa jednom 5850 @ 820Mhz gpu cisto da vidim kako sve to izgleda pa cu posle juriti napajanje i mozda jos jednu 5850 ili neku jacu iz 7xxx.

194$ ... asus-mrcina, jos nedelju dana i tu je :)...

Jel kupovao neko hardware u Segedinu? U kojoj prodavnici?
Trenutno sam u pregovoru sa "madjarom" koji mi je donosio TV-jove,koga zanima ponuda koju sam dobio za 7870XT(ovako na prvu),da ne bih reklamirao ovde,odg. na PM .

Samo sto - Mtgox trading engine lag: 226.70s :smash:.... jel ima neka pametnija alternativa od mtgox-a?

Vrh Dno