Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

A pre samo mesec ipo(kada je bio $20), kada sam mislio o cifri od preko $100, delovalo mi je neverovatno paradoksalno i neostvarljivo. A pazi sada, na pragu smo $200 kao iz sale. Pa ovo do kraja godine ide na $1000 i tu nema DISKUSIJE. Gde su sad oni sto su prognozirali jos 2-3 nedelje bitcoina? Ili im se klinac dokopao racunara pa malo svrljao po forumu? :)

Pa to je ono sto sam pricao danas. Nema jednostavnije racunice. Skace snaga, skace cena. Diff skoci takodje ali sa zakasnjenjem ;)
Odavno sam shvatio da se ne treba plasiti sto skace snaga mreze iako su neki tvrdili da smo pukli ko zvecke.
Opet po stoti put kazem za svacije dobro, cuvajte novcice ;)
Verujem da ce mesecno cena skakati bar po 20-30e ako ne i mnogo vise. Uzeo sam u obzir losiju varijantu. Ako se nesto stvarno nepredvidjeno ne desi prava zarada je tek pred nama. Ocekujte snowball efekat i povecavajte snagu koliko mozete.

Hvala na savetima a radoznalost cu zadovoljiti sutra kad potpuno bude (nadam se ) proradio 50btc.

Sad sam se vratio starom dobrom (u pocetku ) mtredu.

Sutra cu pokusati da podesim bitparking .

Laku noc drugari sa 172$ :D

Sledeci diff nesto preko 8 miliona, nije strasno povecanje.

P.S I od mene laku noc sa $175. :p

Imam ja jedno na brzaka off pitanje u vezi ekstenzije, ali radi se o usb produznim za mis i tastaturu od 3m, jel nije potrebna neka posebna paznja pri izboru? posto sam video da ima i kablova sa dodatnim napajanjem, ali mi se cini da se to vise odnosilo na to kada se koristi neki memorijski uredjaj....takodje u vezi dvi :D kabla od 5m, da li treba obratiti paznju (rumenka) na izbor, ja bih uzeo ovaj - http://www.mikroprinc.com/proizvodi...-dvi/k-dvi-d-m-dvi-d-m-dual-link-5m/index.php ?

Dobro jutro :D, pustite cenu ljudi sta ja da radim sa kablovima :p..... salim se, nasao sam odgovarajuci info na odgovarajucem mestu :).... do kraja meseca 200$ i preko...

Cena je nenormalno dobra sada, ali ja bih ipak bio malo uzdržaniji kod izjava tipa SIGURNO ide gore i cena je biti ta i ta pošto baš ništa nije sigurno u životu a pogotovo ovde ;). Možda ste vi uvereni da će tako biti ali ja sam malo oprezniji u svemu pa i ovde, realno ne može ovo u nedogled da ide zar ne? Ovo ludilo niko nije očekivao ali, šta kada asicminer recimo pojača svoje kapacitete troduplo da li će i cena ići troduplo? I diff kada bude 30miliona hoće BTC vredeti recimo 400? Nemam pojma ali negde ipak mora da stane, a mi ne možemo samo puniti prostorije grafikama :).

[SAJ je napisao(la):
ber Kurajber;3247085]Odavno sam shvatio da se ne treba plasiti sto skace snaga mreze iako su neki tvrdili da smo pukli ko zvecke.
Opet po stoti put kazem za svacije dobro, cuvajte novcice ;)
Nesam skolovao ;)
Sad treba ocekivati potez spekulanata.. pad od 20-30$.. eventualno profitirati na tom padu.. pa onda pratiti zbivanja :) ja sam uvek bio za varijantu "bolje vrabac u ruci negm golub na grani"
Kad zavrsis otplatu opreme koja je u pogonu, onda mozes sebi da das oduska.. ostavis neku kolicinu btc sa kojima ces da se igras berze, a ostatak kako pristize, tako ga vadis i u dzep..

Za nas koji bi sada sastavljali mašinu za mining, koje grafe bi preporučili? Da kažemo da je budžet do 1000e zajedno sa PSU.
Da li 2x 7970 ili 3x 7950... Hvala. :)

182$ - igleda da do veceras stizemo do 200 :p....

risim je napisao(la):
Nesam skolovao ;)
Sad treba ocekivati potez spekulanata.. pad od 20-30$.. eventualno profitirati na tom padu.. pa onda pratiti zbivanja :) ja sam uvek bio za varijantu "bolje vrabac u ruci negm golub na grani"
Kad zavrsis otplatu opreme koja je u pogonu, onda mozes sebi da das oduska.. ostavis neku kolicinu btc sa kojima ces da se igras berze, a ostatak kako pristize, tako ga vadis i u dzep..
Spekulacija ce sigurno biti. Svaki skok do sada je bio ispracen kratkotrajnim padom ili blagom korekcijom na dole. Ima ljudi koji su skolovani za to. Ja bi se sa tim i poigrao malo ali nemam love s kojom bi rizikovao. Ja sam HW otplatio, sada planiram novo ulaganje u dve faze. Dupliranje i tripliranje snage. Sve sam spremio, samo cekam karte da stignu.
Koliko snage ti sad imas? Planiras da pojacas?

Špekulacija ima mnogo više na berzama ostalih novčića, BITCOIN je već dovoljnoi jak da ne može da daoživi velike parabole što se berze tiče. Mnogo osetljiviji na špekulacie je LTC a o ovim "novima" (PPC, TRC i sl.) tek na ne pričamo...
Za nas koji bi sada sastavljali mašinu za mining, koje grafe bi preporučili? Da kažemo da je budžet do 1000e zajedno sa PSU.
Da li 2x 7970 ili 3x 7950... Hvala. :)
2x7970.
Kad budeš podigao prvu isplatu častićeš sebe III 7970! :D
Obezbedi odmah u startu 8Gb RAM-a i makar 850W SS/Cors napajanje, a ovo ostalo je gotovo nebitno, možeš i polovnu platformu da napraviš (MoBo - AMD integruša bi bila idealan izbor, dual-core CPU, HDD...)

Ja pre neki dan kad je bio 100€ stavio na prodaju 2 i lupio cenu 150€ i reko jednom (ako) kad dostigne bar 2 da prodam a sad se pitam malo da i da prodam i ta 2 kad dođe do 150€ :D

Kad budeš podigao prvu isplatu častićeš sebe III 7970! :D
Obezbedi odmah u startu 8Gb RAM-a i makar 850W SS/Cors napajanje, a ovo ostalo je gotovo nebitno, možeš i polovnu platformu da napraviš (MoBo - AMD integruša bi bila idealan izbor, dual-core CPU, HDD...)

Ne bih se složio sa tobom oko predloga kartica, a evo i razloga zašto. Radio sam poređenje cena i dobitaka i naravno cene nabavke pre nekih dan, ali evo sad sam uradio po današnjim cenama.
Znači nek jedna 7950 pravi 600mhash, to je ~170€, znači 3 prave oko 510€ mesečno, a jedna 7970 nek pravi 750mhash, to je 215€ mesečno, tj 430€ ukupno....Evo i slike da to sve objasni lakše. Po meni je isplativija varijanta 3x7950 jer one ukupno košta ju oko 900€ a 2 7970 same koštaju 800€, znači imaš 100€ veće ulaganje na početku a u prvom mesecu tih 100€ razlike isplaćuješ. Na 2 godine je druga priča :)

Još ako u tu priču ubaciš i LTC...računica je jasna :) definitivno iči na 3x7950, ako radi LTC onda se onih 510€ lagano pretvara u 750€ mesečno (po ovim današnjim cenama i diffovima)

Jedina računica gde su 7970 isplativije je ako se na ovu ploču koju sam ubacio nakače 4 kartice i napravi mašina sve u full-u, onda dolazimo do malo drugačije računice, jer će naravno 4x7970 praviti više od 4x7950, i to dosta :)

Prilozi

• Picture.png
    Picture.png
    12.4 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Samo bih dodao da je malo mnogo 600mhash za 7950 a i 750 za 7970 pošto verujem da većina ne drži na 1150+MHz-a, realnije je 550-570 za 7950 a za 7970 ne znam pošto je još nemam. Mislim ok je jedno kratko vreme držati na toliko ali non stop baš i nije pametno po meni, eventualno ko ima vodu.

Neo, daj link od te ploče? Kladim se da ima 3 PIC-E slota a isto tako smem da se kladim da III neće ostati prazan.
Dakle po tvojoj računici (zarade), posle prvog meseca popunjavaš i III slot sa 7970 i to je kraj ulaganja na tu mašinu, sva 3 PCI-E slota su popunjena.
Nisi u startu probio budžet već si prvim profitom kompletirao platformu / mašinu.

Samo bih dodao da je malo mnogo 600mhash za 7950 a i 750 za 7970 pošto verujem da većina ne drži na 1150+MHz-a, realnije je 550-570 za 7950 a za 7970 ne znam pošto je još nemam. Mislim ok je jedno kratko vreme držati na toliko ali non stop baš i nije pametno po meni, eventualno ko ima vodu.

+1

Evo linka za ploču :)
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4051#ov
1xPCI-E 16x
4xPCI-E 1x :)
Naveo sam najbolje moguće varijante, i sa 550mhash, to je nekih 15€ manje na mesečnom nivou, ali u svakom slučaju po meni je bolja varijanta 3x7950 nego 2x7970 za početak, ako neko planira da ubacuje još kartica, tj da ispuni celu ploču onda je bolja varijanta ići na 7950 jer će prva mesečna isplata da donese još jednu karticu i onda je druga priča :)

Ali ova poloča nema integrisanu grafiku!?! :)

Back Panel Connectors:
  • 1 x PS/2 keyboard/mouse port
  • 1 x parallel port
  • 1 x serial port
  • 1 x coaxial S/PDIF Out connector
  • 6 x USB 2.0/1.1 ports
  • 1 x RJ-45 port
  • 3 x audio jacks (Line In/Line Out/Microphone)

Poslednja izmena:
Za sve koji ulazu dalje i dumaju koja ploca itd...msi e350-dm provereno radi po sistemu plug&play sa 3 7950/70 karte i chif 850/950w i pod bamtom i pod win 7/8.
Kombinacija ni manje para ni vise srece:
Msi e350-dm 6500din
3x7950 96000din
1X2gbddr3 1500din
1x16na16 + 2x1na16 extenderi oko 3000din
Chieftec nitro 850w 14000 din
hdd polovan ili usb flesh 800-2500 din

Sve ukupno 121800-123500 din.Sve novo u roku od 2 sata krece da vraca pare bez puno podesavanja i njakanja.Kraj price :).

Poslednja izmena:
Za sve koji ulazu dalje i dumaju koja ploca itd...msi e350-dm provereno radi po sistemu plug&play sa 3 7950/70 karte i chif 850/950w i pod bamtom i pod win 7/8.
Kombinacija ni manje para ni vise srece:
Msi e350-dm 6500din
3x7950 96000din
1X2gbddr3 1500din
1x16na16 + 2x1na16 extenderi oko 3000din
Chieftec nitro 850w 14000 din
hdd polovan ili usb flesh 800-2500 din

Sve ukupno 121800-123500 din.Sve novo u roku od 2 sata krece da vraca pare bez puno podesavanja i njakanja.Kraj price :).

hohohoho svidja mi se kako razmisljas :)
plocice su bombona.. probao sam da teram zajedno 5870, 6970 i 7970.. radi kao doxa :D

zar nije isplativije neka h61 ploca i cpu recimo g550 ili g1610?

hohohoho svidja mi se kako razmisljas :)
plocice su bombona.. probao sam da teram zajedno 5870, 6970 i 7970.. radi kao doxa :D
Ti si doktore najzasluzniji za taj moj kombo.Imam ih sad bas dosta i kopaju ne pitaju nista :D
btw uopste im ne trebaju molexi na extenderima ;)

Ne radi Win u kombinaciji Intel integrisana + AMD diskretna, moja greška što pitam ovde (u temi o BTCu nešto što me zanima za LTC). :)

Ti si doktore najzasluzniji za taj moj kombo.Imam ih sad bas dosta i kopaju ne pitaju nista :D
btw uopste im ne trebaju molexi na extenderima ;)

koliko sam ja skontao te molexe na extenderima oni "trebaju" samo ako se koristi neka kartica koja vuče struju sa ploče, pa čisto kao neko backup napajanje, mada ja ne vidim svrhu ni toga :)

Sori za off :d ali imam jedno pitanje.

Imam u planu da kupim novo napajanje, cisto da ne rizikujem sa ovim 4 god starim ocz koje i dalje dobro radi ali za svaki slucaj. E sad, zanima me koliko tih hasisa (i prevedeno u evre) bi mogle da izbace dve 5850 @ recimo 820Mhz gpu (default napon) ? Ploca je m5a97 pro i drugi slot za gpu je ''sporiji'', nisam bas upucen.

Znaci, napajanje bih kupio neko od 100e npr, kapiram da moze da izdrzi ovu konf sa 2x5850 ali me zanima koliko bi te 2 graficke donele para mesecno :) Razmisljao sam i o 7950 ali je skupa i ako rudarenje propadne mislim da manje gubim sa 2x5850 (napajanje je svejedno u planu, planirah neko od 70-80e al dobro). Laicki mi deluje da i pored toga sto trose mnogo vise struje 2x5850 mogu vise da zarade od naklokovane 7850 1Gb?

Poslednja izmena:
Sori za off :d ali imam jedno pitanje.

Imam u planu da kupim novo napajanje, cisto da ne rizikujem sa ovim 4 god starim ocz koje i dalje dobro radi ali za svaki slucaj. E sad, zanima me koliko tih hasisa (i prevedeno u evre) bi mogle da izbace dve 5850 @ recimo 820Mhz gpu (default napon) ? Ploca je m5a97 pro i drugi slot za gpu je ''sporiji'', nisam bas upucen.

Znaci, napajanje bih kupio neko od 100e npr, kapiram da moze da izdrzi ovu konf sa 2x5850 ali me zanima koliko bi te 2 graficke donele para mesecno :) Razmisljao sam i o 7950 ali je skupa i ako rudarenje propadne mislim da manje gubim sa 2x5850 (napajanje je svejedno u planu, planirah neko od 70-80e al dobro). Laicki mi deluje da i pored toga sto trose mnogo vise struje 2x5850 mogu vise da zarade od naklokovane 7850 1Gb?
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison#Popular_Mining_Cards
ako obije daju 700 mh/s, za mjesec dana oko 180 eura, po trenutnom kursu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno