Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Temperatura je svakako najveci neprijatelj rudara, bilo da su kartice u kucistu ili van.
Kod mene je to ovako bilo reseno, naravno buka je bila prisutna pogotovu kada u jednoj prostoriji rade tri ovakve masine sa po jednim sunon-om, ali neka zrtva mora da postoji kako bi sve to lepo radilo i zaradjivalo.

img8140.jpg

Ma sada je sve lepo jos se i grejemo al kad opali suncanica bice kuku lele plus paljenje klime, zaboravili smo nesto a to je da ovi stimeri opet drndaju dif.

Poslednja izmena:
demios je napisao(la):
U kom smislu to? Prostor? Estetika? Da.
Ako mislish na buku i temperaturu....nisi u pravu ;)
Lichno probao. Sa jednom grafom moze u kucishtu...ali....dve i vishe ...katastrofa i buka temp
Plus, gotovo neizvodljiva upotreba extendera
Slazem se. Ja kad sam onog Asusa ubacio postalo je jako tesko hladiti kartice. Sada sam ubacio i trecu i jedini nacin da iskoristim extender je da kartu onako zakrenem za 90 stepeni i naslonim ledjima na cooler procesora. Ili to ili neka skalamerija.
Mining masine jednostavno treba da budu na otvorenom i to je to, daleko je lakse.

Nismo zaboravili. To je normalno da se desava.
Meni je sada zarada oko 100e mesecno kad odbijem struju. Do leta cemo videti kakva je situacija ali klima ce morati da sljaka a klokove cu malo da spustim i undervoltujem karte ako treba, znacice im dosta ;)

Poslednja izmena:
@Mirza,

220V Vent? 120cm? Tako i ja nesto planiram uzeti.

Da da cuveni sunon, samo zna li neko gde ga sad kupiti?

Nasao, pa kome zatreba neka se javi na PP.

Poslednja izmena:
Ljudi koja je najniza vrednost coin-a koju znate, jel padalo ispod 10?

Bilo je jednom 0.3$ kada su hakeri oborili glavni server :D, posle su proradili na zastiti pa se ponovo vratila cena, prica se da su americke agencije bile umesane u to, ko ce ga znati. Da je neko znao za to, pa da po toj ceni 0.3$ kupi par hiljada coina, danas bi uzivao u parama.

Kada sam pocinjao sa rudarenjem, oko aprila prosle godine, cena je bila ~4$.

dulsrules je napisao(la):
Koliki ti je ukupni bruto income ? Bez da odbijas troskove za struju.
Oko 130e po trenutnoj ceni i trenutnom diff-u. To je 24/7 varijanta ali u praksi malo manje jer me SBB zeza s nekom zadnje dve nedelje. Poslednjih par dana tacno u 6h ujutru mi zabode net i masina ne moze nista da uradi dok ne resetujem modem. Svako jutro kad se probudim masina mi je off tako da gubim 4h bezveze. Pocelo je jako da nervira.

Sutra ide diff gore za 5-6%.

Ja sam pogresio za diff, skocice za nesto ispod 9%. Nije strasno ali ima tendencije da skace i na dalje.

Pitanje za drugove rudare koji ABurner koriste za 5770 kartice treba mi gde moze da se spusta voltaza, da nije zakljucana, ako neko ima ove karte neka postavi podesavanja...

Hvala.

povecanje preko 10%

ubrzavamo i siguran sam da ispod 3 M vise necemo videti a vrlo verovatna je i naredna promena na rekordnih preko 3.5 M

Vratice se izgleda na stanje sa kraja novembra polako, oko 3.5 miliona diff. Cena radi svoje, svaki dan dodje na 21 dolar. A mislim po onome sto sam pretrazivao odakle dolaze unknown blokovi da imamo i 2 nova botneta koji nisu uopste mali i da zato imamo peakove na 30th

Pitanje za drugove rudare koji ABurner koriste za 5770 kartice treba mi gde moze da se spusta voltaza, da nije zakljucana, ako neko ima ove karte neka postavi podesavanja...

Hvala.

Ja sam pokusao sva moguca podesavanja za AB i nisam mogao otkljucati voltazu. Onda sam instalirao Sapphire Trixx i tamo je otkljucana. Postavke 4x6770 su mi GPU: /960/960/960/1000, (na svakoj je voltaza 0.950 i memorija na 200Mhz), fan na 60% i tem najtoplije je ~80s.

bitcoin perpetuum mobile

Prilozi

• 172040xjxbedt1z4tjznd3.jpg
    172040xjxbedt1z4tjznd3.jpg
    284.2 KB · Pregleda: 146
Ja sam pokusao sva moguca podesavanja za AB i nisam mogao otkljucati voltazu. Onda sam instalirao Sapphire Trixx i tamo je otkljucana. Postavke 4x6770 su mi GPU: /960/960/960/1000, (na svakoj je voltaza 0.950 i memorija na 200Mhz), fan na 60% i tem najtoplije je ~80s.

Skroz cudno , probacu jos neku verziju AB bas me zanima...

Ode diff 3.278.080

Poslednja izmena:
bitcoin perpetuum mobile

E da, baš sam malopre video negde, 80čipova u jednom modulu x 3 modula - 240čipova u jednoj mašini. Moraju biti jednostavni, jeftini čipovi da bi im se iplatilo, ne više od 2,5-3$komad ako uračunamo i ostatak paketa. Bilo bi super znati da li i kada će biti od ovoga nešto (masovnije) ;), da znamo da li da se pojačamo ili odustajemo..
Btw verovatno dugo neće padati ispod ovog diff-a, ali se i nadam da neće otići na 4 miliona za mesec-dva :)

Poslednja izmena:
Pa može da se naruči ko hoće od BFL-a verovatno ali to ne preporučujem :D, a od Avalona ne možeš i da hoćeš trenutno ne primaju nove narudžbe, kad "isporuče" dosadašnje onda će navodno ;).
Btw verovatno bi već dosta ljudi i odavde naručilo da je ovo transparentno što bi se reklo, a ovako smeju samo hazarderi ili veoma hrabri. Naravno ako ikad bude nešto od ovoga onda će dobro proći..

Poslednja izmena:
Realno bi bilo da zazivi masovna proizvodnja tek kad zarade pare proizvodjaci I postane znacajno nanje isplativo rudarenje asicom pa prodaja postane bolja opcija :D bar bi ja tako uradio..

Trixx instaliran ali i dalje ne daje da se spusti voltaza, podesim manju voltazu i kad idem "aplaj" vrati na stock ...

Mige je dao ideju da preinstaliram win pa da probamo ponovo...

Sta mislite kako ce masovna pojava asica (ako bude) I prestanak gpu rudarenja na BTC uticati na LTC pod pretpostavkom da ce veliki br gpu rudara preci tamo..? Naravno to niko zivi sigurno ne zna al svako ima pravo na misljenje..

Ja razmisljam I ne vidim sto bi asic uticao na isplativost ltc rudarenja..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno