Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Jel to nesto 50BTC kaslje slab has

Koliko ja vidim standardnih 5k gh/s.

Ne sumnjam ja u jeff garzika ni pod razno, sumnjam da ce avalon isporuciti jos, i daj boze da nisam u pravu zbog silnih ljudi koji su dali pare. A MIPS32 24K je u 40nm

Pa sigurno nisu sve radili kao proof of concept, naravno da će isporučiti još.

Avalon je koristio TP-LINK TL-WR703N wireless ruter kao osnovu za svoj sistem, što im je obezbedilo web interfejs i platformu na kojoj se izvršava cgminer klijent. Glavna stvar je drajver koji komunicira sa njihovim ASIC čipom(ovima) koji se nalaze na modulima. Dakle to što je osnova tog rutera Atheros AR9330 SoC koji uključuje MIPS 24Kc jezgro nema veze sa tim što sam ja rekao da je ASIC izrađen u 110nm.

Posle malo poteskoca uspeo sam da poteram 3 karte na masini sa dva napajanja.
Ako neko od kopaca bude naleteo na slican problem bar da zna sta je fora...

Trenutno imam 3 razlicite karte (sva sreca). Asus i Gigabyte su mi u masini u 16x slotovima nakaceni na Corsair i danas sam ubacio MSI Twin Frozr u 1x slot. E sad posto Corsair ne moze da mi gura 3 karte nakacio sam drugo napajanje samo za tu kartu i naleteo sam na ozbiljan problem. Cim pustim karte da kopaju MSI se ugasi sa sve napajanjem. Probao sam dva razlicita napajanja (TT i LC) i oba su se isto ponasala.
Onda sam probao da sa drugim napajanjem teram Asus-a ali on iako je vrteo ventilatore nije se ni video u win-u uopste. Sa oba napajanje je isto bilo.
Probao sam na kraju sa Gigabyte i jedino je on hteo da radi sa tako povezanim napajanjem.
Ne znam zasto ali Asus i MSI su izbirljivi i iz nekoga razloga nece da rade sa napajanjem koje nije nakaceno na plocu.

Hvala na infu, znam da je kolega Mige kacio dva napajanja na jednu masinu...

Nego zanima me nesto, pisao sam na jos jednom mestu pa da to uradim i ovde...
Dakle,
sta je sa tim famoznim ASIC-om ? Da li je moguce da su 2-3 (skroz nebitno) proizvedena i stigla do kupaca i ti je to ... Sta, sad se u drugoj seriji proizvelo jos desetine komada i salje se na adrese kupaca???
Boze sacuvaj !!!

Meni skroz nelogicno.

Ma rade ljudi za sebe, zasto bi prodavali nesto za 1300$ kad za mesec dana moze visestruko da se zaradi sa istim, ostali ce ih dobiti kad se isplativost malo smanji, ako to sve uopste radi....sajber picture please! ,)

ysasusap.jpg

U inat asicsu :)

@ledio

Jel sam dobro izbrojao 7 rudara :D

Sad me ovaj navodni izlazak asic poremetio nacisto, ni tamo ni ovamo, a taman sam skupio 00 da krenem sa sklapanjem makine :) Ne znam sta je sad pametno... da saceksm jos 15ak dana valjda ce stanje biti jasnije..

E ja izbrojah 9 :)

i ja bi reko 9 al ajd ledio resi misteriju :D

Ja ne mogu da izbrojim :d Ljudi moji koji je ono haos. Slikacu veceras da vidite kako sam spakovao sve, ima da popadate al odmah da vam kazem, bolje nije moglo jer je u kucistu. Kad sklopim drugu masinu slikacu i to.

Stormbringer_bg wins :)
Haos ili ne rockstable ;)

A prva nagrada bese 7950 full pack? :D Hvala, hvala! :D

Dolazim ako prodje money transfer da sve popijemo :D

Lepa stalica, jel punokrvna ergela il ima i po neko kljuse :)

Nisam siguran da sam ikada video veci haos od ovoga :)
Ja cu poceti za koji dan da pravim sebi sta treba.

Pa obicno kad sve lepo spakujes to nesto stuca, a ovako razbucano uvek radi:smash:

A i ako neko uleti u gajbu nece mi pokupiti taj krsh,samo uzme knauf,to je mamac :what:

Za rudarenje i nije bas dobro kuciste

Grafikom snage sistema.gpu majneri josh jednom shalju upechatljivu poruku asicu :D

Baj d vej...najbolji je open setup ;)

Poslednja izmena:
Ako imas decu odose prsti :)
Malo sam nakrivio masinu da mogu da slikam... Evo i mog rudara na mukama, 3x7950:

Moram da priznam da se jos nikada nisam ovako lepo ogrejao zimi. Upakovao sam ovo najbolje kako je moglo da se upakuje. Ova crna 120mm (2200rpm na 9V)je tu samo da bi hladila MSI kartu u sredini koja je u nebranom grozdju a pritom je i najbucnija, Noctua je vise manje bespotrebna ali neka je.

Za koji dan ako sve bude islo po planu bice nova slika ;)

Najbolji je ako živiš sam... Ako je sa tobom još neko u kući / stanu... kuku lele... :D

U kom smislu to? Prostor? Estetika? Da.
Ako mislish na buku i temperaturu....nisi u pravu ;)
Lichno probao. Sa jednom grafom moze u kucishtu...ali....dve i vishe ...katastrofa i buka temp
Plus, gotovo neizvodljiva upotreba extendera

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno