Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@bojan.zex
Moji WB su samo za GPU jer je za sve karte, za naponsku i mem. ostavljas ovo koje je, ono je dovoljno, dodas jedan vent 120 za dve karte i vozi to je jeftinije jer WB sa celim hladjenjem preskup, i nikad ne ohladi GPU kao ovaj jer je sasvim drugaciji tj slabija mu je efikasnost. E sad dali cu pokrenuti proizvodnju zavisi od potraznje , cene materijala nisam odavno gledao ali oko 50e. Sad gledam EK i vidim da je Edi podigo cene vrv zbog bakra, izbacio HF seriju jer ima problem sa protokom, blokovi su mu dosta restriktivni tj traze jaku pumpu to je i kod Swiftecha, ja sam ih pravio da mozes 4-5 komada da nakacis na red to mi treba jer su moje masine pune, sto sad pije vodu jer svi gledaju da imaju po 3-4 karte na jednoj masini sto je i naj isplativije. Pokusacu da probam da li jedna ploca moze da vozi 5-7 karti tj. 6x7950 s tim sto treba napajanje od 1200W

Ako vec imas testni primerak koji radi kako treba odradio si vise od pola posla,metalo glodaci/strugari nemaju bas nesto posla a znaju gde ima materijala povoljno i to nebi trebalo da je skupo za gpu only.Mislim da ti je ovo sansa da maznes neku lovu na brzaka na pamet i vrednocu,jedino....ta cena :)....pusti ti to sto je swiftech i ek restrikivan,pumpa koja moze da gura 50 blokova je 50 evra,ovde se traze performanse a ne izgled,vodenih pumpi na 220v imas extra jakih za malo para.Meni rade dva swiftecha na 7950 sa malom ek pumpom i rade extra.Radije bih kupio od njih za 50 nego od bilo koga iz garaze...ali ako je cena 30% niza recimo,nebih razmisljao uopste ;)

a koliko su ti swiftechovi blokovi ali samo gpu ovde u srbiji, tj da li ih uopšte ima ovde?

Nema kod nas,ja sam porucio preko jednog clana sa komsijskog foruma koji organizuje grupne porudzbine i kostali su 50e tako da mislim da domaca radinost ako misli da bude unosna mora da ide na kulturnih 10% zarade i da ide na kolicinu,a kolicina je prilicna bar dok je rudarenje ovako unosno,sto moze sutra da se promeni.

edit: I evo da zacinim :)

Prilozi

• hehe2.JPG
    hehe2.JPG
    222.1 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Evo da se izblamiram javno, a da drugima posluži kao opomena. Juče mi je sa 50btc neko pokupio kajmak, ali tako mi i treba kad sam nonšalantan i nisam vodio računa o sigurnosti.

kako ti se to desilo?
koliki kajmak ako nije tajna?
zashto je to blam?

I na kakvu sigurnost mislis?

Ti si prvi za koga cujem da su mu maznuli ali svakako nije dobro. Ja malo malo pa prebacujem na berzu novcice.
Najbolja se fora na bitparkingu jer nema registracije vec samo upisete adrese gde ce vam se slati valute i to je to. Sve sto vam neko moze je da vam prebaci novcice na berzu i to je to.
Paradigma, kolika je kolicina u pitanju?

Šifra je trivijalna ali nisam siguran dali je bilo bruteforce (dictionary attack) ili me je oplevio na neki sofisticirani način poput key logger-a jer sam pristupao sa nekoliko računara + mobilni. Drugar i ja smo zajedno u poslu i ostali smo bez 7.45BTC.

Uh, preko 500e :(
Zao mi je sto si toliko skupo platio skolu ali sada sigurno znas i sam gde si pravio greske.
Nisi trebao toliko novcica da cuvas na pool-u i nisi smeo sa drugih masina da se logujes. Ne kazem da bilo ko od ne moze biti zrtva ali ne treba im olaksavati nimalo. Meni se cini da vas je namestio neko :(

Jbm ti sunce :(
Kao sto kaze Sajber, jedno od resenja bi bilo da se na pool-u stavi automatic payout (recimo, kod mene je na 0.2 btc) na recimo mtgox, gde ce biti slozenija sifra i da mu se pristupa samo sa jednog kompa, koji ima neki dobar fw i antivirus...

jedna od gresaka je sto kad kacimo skrinove ne sakrijemo nas username

Paradigma proveri na koju adresu su ti otisli novcici.

Ja sam na savet drugara,poceo cim skupim 2BTC da prebacujem to na MTgox i tu cuvam, a realno na mtgox se logujem samo kod kuce.

na 50btc imas statistiku sa kojih ip adresa si se logovao u koje vreme i uporeds ih sa vremenom isplate i adresom isplate

nego kad smo kod ovog, ja mogu moju mtgox adresu koju sam prvi put uneo na recimo btcguild da lock-ujem tamo i da stavim auto pay i da mi on sam prebacuje na tu prvu adresu koju sam prvu uneo jer svaki put kad na mtgox odem na funding on mi da drugu adresu

Ne moze da ti sam da novu adresu za isplatu, samo kako je ti ne zatrazis...
Nema sta vise da trazis na Add Funds, vec samo u Withdraw Funds.

Poslednja izmena:
A kako da namestim u cgminer-u pod win7 da smanjim intensivity na kartici koja mi je i "glavna" tj sa koje mi i ide slika na monitor jer imam ogromnih problema prilikom rada na računaru (kartica je na deff i sve je na deff) svaki put čim pustim nešto na youtube-u on mi zakuca, tj izbaci mi onaj driver error i sam cgminer stane na toj kartici (druga radi normalno i na 1200MHz). Probao sam da u config fajlu stavim pod intensivity (prateći sajberovo uputstvo) D umesto 9 i sad mi je u samom cgminer prozoru I:6 ali opet zakuca s vremena na vreme :S A izluđuje me, pogotovo kad ja nisam kući a devojka sedne za računar

Šifra je trivijalna ali nisam siguran dali je bilo bruteforce (dictionary attack) ili me je oplevio na neki sofisticirani način poput key logger-a jer sam pristupao sa nekoliko računara + mobilni. Drugar i ja smo zajedno u poslu i ostali smo bez 7.45BTC.

Zar ne postoji log transakcije? Može li se tome ući u trag?

Znam da je to trivijalna suma ali zamisli da se nekome to dogodi sa 20-50k evra. Čisto me zanima kakav stav ima ta berza po tom pitanju.

Poslednja izmena:
Naravno da postoji log transakcije, kao i ID transakcije, vreme, datum, na koju adresu su otisli novcici, sve je zapisano.

Uh... ja sam ostavio neke masine da "kopaju" i zaboravio na njih manje vise, jer je BTC bio bas pao... kad jutros slucajno pogledah :D :D :D I imam sta da vidim :D

E sad, poceo sam da prebacujem sa 50BTC na MT.Gox, ali nesto mi se ne pojavljuju BTC-ovi na MT.Gox racunu??? Proslo je sat vremena od prve transakcije, za koju sam izabrao 10 BTC, cisto da probam :)

Kakva su vasa iskustva u poslednje vreme? Vidim po forumima su pisali da je potrebno od par minuta do pola sata da se BTC-ovi vide na MT.Gox?

Hvala!

Uh... ja sam ostavio neke masine da "kopaju" i zaboravio na njih manje vise, jer je BTC bio bas pao... kad jutros slucajno pogledah :D :D :D I imam sta da vidim :D

E sad, poceo sam da prebacujem sa 50BTC na MT.Gox, ali nesto mi se ne pojavljuju BTC-ovi na MT.Gox racunu??? Proslo je sat vremena od prve transakcije, za koju sam izabrao 10 BTC, cisto da probam :)

Kakva su vasa iskustva u poslednje vreme? Vidim po forumima su pisali da je potrebno od par minuta do pola sata da se BTC-ovi vide na MT.Gox?

Hvala!

Spori su u poslednje vreme, ispod 4h nemoj da se nadas.

Naravno da postoje logovi i adresa ali pitanje je dali moze ista da uradi. Moze da pokusa.

Prvo sto mora da uradi jeste to da vidi na koju su adresu otisli novcici.
Posle toga sa ID te transakcije da se obrati MtGox-u ako su tamo otisli, ili na koju vec berzu.

Poslednja izmena:
Uh.. Stiglo dok sam rucao... :D oblio me znoj vec :)
Daleko da sam siromasan, al' ovo trenutno nisu pare za salu :)

Ha, ha, ha... :) Evo i prodato za nesto preko 900 doloresa, zbog provizije koju uzima Mt.Gox

Blagosloven neka je dan kada sam ovde na forumu upitao koliko vredi 5870 kartica, a likovi mi brze bolje izbrisali post... :)

Njima u zdravlje cu da popijem danas.... :D

Poslednja izmena:
Paradigmi digli novcice, itd...........uskoro ce biti jurnjava za tom prikolicom :D:

Ja danas "zatvorio" poslednji balon u plusu, zelim srecu i drugima na berzi! :)

IP adresa sa koje se logovao na portal (50btc) je: 178.33.169.35 [Anonymous Proxy] (torsrv9.snydernet.net)
A isplata je otišla na adresu: 1J2uBFNoyYb8uMvpaNDUUujnnF6ibeHzsH

https://blockchain.info/tree/63905069

Nazad
Vrh Dno