Šta je novo?

Biser iz servisa!

to sa kupovinom, koristeci samo prst i prvi utisak na izgled racunara je opustena prica, prisustvovao sam x puta kod takvih kupovina, i uglavnom se radi o kupcima zenskog pola, koja na pitanje zasto bar ne pogledaju specifikaciju kompa da znaju sta kupuju i da li ce taj racunar moci da ispuni njihova ocekivanja u vezi sa svrhom za koji se kupuje, odgovor je cesto da nije bitno sta je jer, ce se koristiti za neke sitne stvari, tipa internet i office, i samo je bitan izgled uredjaja kako nebi narusavao ambijent u kome ce se nalaziti, u neku ruku i ima smisla :)

Otiso sam ja u jednu radnju u Ni da potrazim plocu...

Hteo sam nesto za semp 2800+ pa da ga kloknem...

"Dobar dan
dobar dan...
Hteo bih maticnu plocu za semp, DFI bi bilo idealno... :banana:
Uhhhh, DFI :crash: ?!?! Pa sto DFI, zar neces nesto bolje :eyebrows: ?? :D
Bolje? Pa zar postoji bolje? Dajte da vidim sta imate...:type:
ESC... ima isto 3 slova :wall:
NE HVALA!!! :-devil-: "
:D

ESC ? Mislis ECS ?

Pa po meni ima ima vecih bisera od strane musterija.
ako pisem sve iznerviracu se
ajd ukratko

-tipican Sistem Administrator u jednoj firmu (po defoltu zna sve , pun bench takvih ;) )
-crko zenin disk , firmware problm.
-tip pod pritiskom svoje zene i svoje sujete otvori disk i izvadi ploce....
-u neverici zovem coveka i kazem mu zlo je napravio i da nikako nije dobro to sto je uradio...
-on donosi disk pun sebe i kako on to zna sve i zna da ce da kosta ispod 100e i da on to u principu zna ali ....
- pogresio tip glave , drugi firmware na disku na koji je plocu stavio a elektronika za diskusiju...
-posle 2 sata ja krecem da skidam podatke posle dve zamene glava i u roku od 24h izvlacim celu D particiju....
- sad on u neverici zena pizdi sto on ne zna a ja znam ..... svadjanje dva sata
- zadovoljni uslugom ali im se odnos ne svidja ??????
- nece da idu u postu da uplate?????
-nece da plate PDV??????
- nece nista , pizdi kad mu kazem da ne mogu za 15 min da iskopiram 80giga (vreme 16 45)
- dobro kazem ja evo vam podaci ne treba nista....
-posle 2 sata svadjanja negde oko 19h on i zena insistiraju da plate...
- sutra ce...
- naravno nisu...
posle par dana i podaci im ne odgovaraju....
I sta sad. Kome ja da se zalim, da ga tuzim nemam zivaca, a i pare mi njegove ne trebaju, ne trebaju mi musterije koje bolje znaju od mene a u principu ih mrzi.
Znaci zamena glava , popravka firmware hitan start za 150e? I to ne mogu da plate...
Ej Srbijo medju sljivama....

-ne radi ovaj fax sto sam kupio kod vas.
-kako ne radi?
-nece da posalje fax.
-pa objasnio sam vam juce kako da saljete.
-da, znam, al nece da posalje nego papir izadje na drugu stranu.

ovo je iz druge ruke, ne smem se zaklinjati da je istinito

Crko mi cooler na MSI X1300 pro prilikom prepakivanja iz starog u novo kuciste ( kako to?Pa zakacio se nekako kabl od firewire koji tu blizu prolazi(kako nije mi jasno,al nebitno sad),i cooler se iskrivio,izasao iz ose i prestao da se vrti,tako celo dan,cudo da grafa nije crkla,i on se od toplote izdeformisao (plastika,pokretni deo)tako da vise nije bio ni za krasni q. Ja skinem grafu i odnesem u jedan servis gde sam prethodno zvao i REKLI DA IMAJU cooler za doticnu grafiku i trazili 1100 din za njega:smash: Pogledam ja,vidim nema veze sa zivotom-naravno ne mora da izgleda isto,ali da se rupe poklapaju da bi mogao da se namesti(taj tip qlera)...Cooler je bio za neku drugu graficku ili za ko zna vec sta...E sad glavni deo,kazem:"Pa ovaj cooler nije za ovu grafiku ,nema sanse da se namesti,verovatno ste pomesali".......Serviser:" Pa sto,moze da se namesti,bez problema:IZBUSIS DRUGE RUPE,ODSECES OVAJ KONDENZATOR,NAMESTIS COOLER A KONDENZATOR PRELEMIS NA DRUGU STRANU":S: :wall: :d :wall: :wall: :wall: Sto kazu D-Fence:"Samo sam ga pogledao...i otisho sam si kutji..." Po ovoj njihovoj logici me nebi cudilo da su prodavali mashine X2 na Socket 478 DDR2 memoriju i PCI-E grafiku :d :D

Evo jedne smesne situacije koju je napravio moj drug pre 4 - 5 godina.

Jos od njegovog prvog kompjutera ja mu sve namestam i odrzavam.
E sad, zove on mene jedan dan i kaze:
"Ej Darko, dodji sto pre, crko je komp totalno...nece windows da se podigne...mislim da je pao sistem"
-Ja ga pitam "sta si zadnje radio?"
*Nisam nista posebno, samo sam brisao neke stare igrice i to je to. Kad sam sledeci put upalio kompjuter nije htelo da udje u windows
-Ja dosao iscackao i ispostavilo se da je obrisao command.com greskom zato sto je mislio da je to neki file od igrice commandos :)
Lepo sam mu objasnio kako ne treba da cacka sistemske file-ove itd.

Ne mogu da verujem! Istu situaciju sam i ja imao sa drugom na njegovoj 98-ici.

?????? ??? ?? ?? ???? ?? ????????? ????????? ?? ???????? ???? :) ?? ???? ?? ?? ????? ??? ???? ?? ?? ?? ??????, ??? ???? ?? ?????? ?? "?" ? ????? ?? ????? ???...

Mene zakinuli za kutiju od graficke:D Ali sam dobio dve originalne igre spakovane u kutiji od maticne:D . Btw, koju si to graficku kupio?

@EM2000:

Na MSI RX1300PRO karticama se cesto (veoma cesto) desava da cooler izadje iz lezista. Ne zna se zasto se to desava, ali prolazi reklamaciju bez problema.

@EM2000:

Na MSI RX1300PRO karticama se cesto (veoma cesto) desava da cooler izadje iz lezista. Ne zna se zasto se to desava, ali prolazi reklamaciju bez problema.
Izasla iz garancije:( ,a cooler nisam nasao,pa se iznervirao i uzeo Sapphire X1650 Pro silent da premostim dok se ne pojave novije jache graficke karte u silent varijanti.

Evo kako se organizuje sajam i kako se prave pozivnice za isti:

Svetski zar ne?

Zakinuli me za kutiju od graficke ?!?!?!?!????
Zakinuli me za originalnu igru c2 nesto, ne znam ni koju ali znam da je c i 2 nesto ?!?!?!?!

E zbog ovakvih tipova sam pozatvarao sve sto sam imao u Srbiji i lepo se preselio u Japan.
Ne mogu da v.e.r.u.j.e.m.

Zakinuli me za kutiju od graficke ?!?!?!?!????
Zakinuli me za originalnu igru c2 nesto, ne znam ni koju ali znam da je c i 2 nesto ?!?!?!?!

E zbog ovakvih tipova sam pozatvarao sve sto sam imao u Srbiji i lepo se preselio u Japan.
Ne mogu da v.e.r.u.j.e.m.

Ma upravu si, samo da se ne ponovi '95-ta.

Heheheh danas smo imali interesantnu situaciju u servisu...

Doduse nije u pitanju servis racunara - nego servis fiskalnih kasa koji se nalazi odvojeno u firmi ...

Kolega serviser po zavrsetku razgovora za nekom zenom jos jednom jshaljivo dodaje da ne zaboravi servisnu knjizicu za fiskalnu kasu jer ne moze da je "izlechi" bez toga...

I pojavljuje se zena mrtva ozbiljna sa fiskalnom kasom i svojom ZDRAVSTVENOM KNJIZICOM ! :)

Pokidali smo se od smeha :d

Nazad
Vrh Dno