Šta je novo?

biranje adsl provajdera

alexa6273

Slavan
Učlanjen(a)
27.04.2005
Poena
301
Znam da je ovo vise puta postavjano pitanje,ali posto sam novi user trebala bi mi mala pomoc,odnosno saveti za odabir provajdera
trenutno san na dial up kod beotela i zadovoljan sam
kakva su iskustva sa adsom
naravno proporcionalno cena kvalitet usluga
hvala unapred :type:

Ja koristim BeotelNet ADSL vec oko 3 meseca i veoma sam zadovoljan. Ping sa googletom je oko 80ms, sa tehnicomovim cs serverom oko 35ms, download u proseku 27 kB/sec, krece se i do 30, javna dinamicki dodeljena IP adresa, setup je jos uvek free. Upload oko 7.5 kB/sec. Brzina je 256k/64k, cena 2000 din mesecno (ukljucujuci i PDV). Mislim da je ovo jedna od najpovoljnijih ponuda 🙂
Slicnih cena su i PTT i Verat, s tim sto kod njih moras da platis setup koji je reda 2000 din, a kod Verata ti je neophodna i oprema - ADSL modem i spliter ili filter. Sa druge strane, pretplata kod Verata ti je nesto niza - 1700 din 256k/64k.

:wave:

Jos jedan glas za BeotelNet

pozz.

Za ADSL trenutno samo 2 provajdera treba uzeti u obzir: Sezam i Beotel.

Zavisno od potreba treba naći optimalnu ponudu.

Moj izbor je bio Beotel 256/64 :smoke:

Ja Beotelom nisam potpuno zadovoljan, mada je to verovatno što sam samo previše razmažen. Činjenica je, doduše, da ima neke čudne tripove: da mi prekida vezu kada se njemu ćefne, da mi stane protok na nekoliko minuta, da mi ping do mog gateway-a varira kao da pingujem japan preko wireless-a... Rećićete da su ovo sitnice, ali ja ne mislim tako. Ortak mi kaže da je to do mog modema, ali sa obzirom da su mi ga u Beotelu dali, i dalje su oni krivi... Sve u svemu, kada razmislim malo gde živim, Beotel radi ok! *uzdah*

Poslednja izmena:
Takodje glas Beotelu.Drugar i ja smo skinuli brdo stvari bez ikakvih problema.
Oni su korektni skroz, samo da se neiskvare 😀

Poslednja izmena:
Meni Sezam fino radi. Za ova dva meseca skinuh oko 100GB.

Poslednja izmena:
Sezam. Svaki će da radi ok, dok se Telekom bude pridržavao dozvoljene agregacije.

Sezam, nemam nikakvih primedbi. Trenutno, dok ovo kucam, skidam Photoshop CS2 sa oko 27Kb/s. Za ove dve nedelje koliko sam prikačen nijednom mi se nije desio prekid veze ili barem ja to nisam primetio.

Da, vi skidate 100giga za dva meseca, a mi slepci van BG-a cemo to da skidamo jedno dve-tri godine do deceniju! Zato nam i ide tako kako nam ide u Srbiji! Begam ja odavde.

djalf je napisao(la):
Da, vi skidate 100giga za dva meseca, a mi slepci van BG-a cemo to da skidamo jedno dve-tri godine do deceniju! Zato nam i ide tako kako nam ide u Srbiji! Begam ja odavde.
Dobro... i još samo kad bi znao kakve veze ovaj post ima sa ovim tredom?

borab je napisao(la):
Sezam. Svaki će da radi ok, dok se Telekom bude pridržavao dozvoljene agregacije.

Po 100-ti put: agregacija je interna stvar, odnosno link koji Telekom prodaje u paketu sa portovima, i kao takav se može povećati (link) uz doplatu. Dakle, nije fixna stvar.

A sta mislite o Beocity provajderu, da li je neko vec uplatio kod njih, planiram da uzmem 768 flat, kod njih je 40Evra mesecno + PDV, set up i router su besplatni ako platis 6 meseci u napred....
Sta mislite?

Da li imaju spoljni link dovoljan za toliki protok ako svima nude 768?

Recimo da 768 kbps kod Telekoma provajdera košta oko 200€ mesečno.

Ne znam, evo ti link pa vidi i sam www.beocity.net . To je sigurno najbolja ponuda za 768, ali mozda ima neka caka, kazi mi neka prakticna pitanja koja bih mogao da im postavim???

Ima li neko ADSL kod PTT-a ? Utisci?

Nazad
Vrh Dno