Šta je novo?

Biostar vs DFI

A mogao bi i da probas da oboris mnozilac na 8x pa da dizes FSB na preko 400... Imas i dobru memaru i mogao bi da isteras sigurno nesto do 450Mhz sto je super...
Meni nije hteo da ide na preko 330 al zato radi skroz ok na 410-420Mhz

Ja sam probao tako ali meni nece:
400x9 = 3600 MHz - prolazi boot
400x6 ( ili bilo koji drugi manji mnozioc od 9 ) = 2400 MHz - plocha samo pishti i nema shanse da se upali...

@emaniac:

I sta si na kraju dobio celom ovom za*ebancijom ? 😛 3GHz ? ccc...bolje da nisi nista menjao osim procesora (kao sto su ti i rekli na pocetku treda).

BIOSTAR je zakon! :-devil-:

Daleko je od savrsenog ali cela ova egzibicija da bi i dalje bio na 3ghz, a u stvari mu je trebao drugi CPU. Da je citao sta sam ranije pisao za plocu koju je imao skontao bi da biostar p35 ne voli 800strap i da oce da brlja sa njime u nekim slucajevima. 1066, a pogotovo 1333 mu leze ko budali samar...

Znaci ipak je i procesor 🙂
To tako krece, imas super kombinaciju za plocu, koju dobijes prakticno za dz a bolja je od stare...
Onda skapiras da tvoja low-budget memorija ne radi kako treba sa novom plocom, pa onda das neke pare za novu memoriju...
Onda skapiras da je i tvoj low-budget procesor slab za novu memoriju i novu plocu, znaci mora jos para za neki novi procesor...
Sada je sve lepo napakakovano, ali sta ti vredi ultra oc procesor, ploca i memorija kad je graficka i najslabija karika i nove igrice isto seckaju kao i pre, ajmo i nova grafika...
I tako dobijes dosta brzi komp za dzabe kao sto si od pocetka i planirao jel da 🙂

evo ja sam uzeo krvavog DFI-ja i prezadovoljan sam...

Znam, znam i ne sporim da ste bili u pravu za proc i mem 🙂

Moj proc ima FSB wall na 385MHz. Juce sam na pola sata probao 6750 koji je drugar doneo s posla. Ploca je postovala na 550MHz i tu stala. Memorija nije htela da slusa. Na 7x533MHz mem1:1 (1066 sve na auto, 2.1V) uz napon proca +0.2V i NB 1.7V ORTHOS je radio sat vremena.
CPU temp je dosla do 69C a NB do 61C, pa smo prekinuli. Ovo smo sve odradili na brzinu, da potvrdimo wall mog 2180 i dokle moze ploca, tako da nismo ulazili u detaljna podesavanja.
Prezadovoljan sam ovim DFI-jem, samo da skupim koji dinar za neki normalan proc...

Da dodam jos da moj Zalman meri load pod ORTHOS-om s mojim procom@3GHz ~240W a sa [email protected] je merio 294W juce

Nisam menjao plocu samo sto sam bio u dilemi oko toga sta ne radi vec i zato sto je ovo DFI. Licni trip,)

ps. jos nije vreme za promenu graficke...

Poslednja izmena:
jesi li probao 420FSB i 8x multi ? I moj ima wall na 355 (ploca ili cpu, bem li ga ko je od njih dvoje 😛) ali na 400+ ide

Naravno, 399,401,415,450,499... netje...mada nisam odustao. Trazim dalje neko resenje a u krajnjem slucaju cu da probam i Bsel mod na 266...
Vidim da ti drzis napon na 1.45V. I ja imam WC ali mi frka da podizem napon toliko...

ide on na 3600 na 1.6V 😀 Ja to zapravo ne gledam tako, gledam koje su temperature, znaci da je pod small fft's testom do 65C to mi je ok i to je ispalo da moze ovako kako sam namestio. U igrama retko ide preko 55C, idle je smesan, evo, 33C, u sobi ~24C. Da je na 1.6V i na 3600mhz isto <65C, tako bi ga drzao. 🙂 Nazalost, trci na 80C tako da...

Nazad
Vrh Dno