Šta je novo?

BIOSTAR TF 570 SLI Socket AM2-89$ na eggu

Odradi iz EVERESTa Benchmark testove za MemoryRead i MemoryLatency pa postuj ako mozes. ***, interesuje me koliki je protok i latenca...

pozz i hvala

P.S. I ja sam se zeznuo jer sam radio flash biosa iz wina. To sam odradio sa onom njihovom flash aplikacijom pri cemu sam cekirao ClearCMOS opciju medjutim to nije to... Dok nisam na kraju izvadio beteriju na 10tak sec i vratilo je sve sljaka u najboljem redu...

@zorz...Odradi iz EVERESTa Benchmark testove za MemoryRead i MemoryLatency pa postuj ako mozes. ***, interesuje me koliki je protok i latenca...

Evo Shot Everest...(Svaki put se po malo razlikuju,jedan je sa malo vecin fsb-om)
Pozz..

Odlicno je tako Terzo,samo se uveri da je sve stabilno 100%.
Hvala , hvala

Prilozi

• cachemem3.png
    cachemem3.png
    206.6 KB · Pregleda: 59
  • cachemem7.png
    cachemem7.png
    206.6 KB · Pregleda: 57
  • cachemem4.png
    cachemem4.png
    206.4 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
@SuperStarr...evo ponovo mene.Jesu li ti odgovorili nesto iz Biostara??
Ponovo se desava isto.Iz cista mira opcija za promenu mnozioca se blokirala.Pa kad je poceo BSOD da izlazi ja sam vec pomislio ode mem.(ceo dan sam prckao po kompu,vadio mem,clear cmos.razne testove,menjao drajvere...)
Ajd javi ako ima nesto novo u vezi Biosa za ovu moju plocu...
Pozz..

Znači ponovo se desilo posle BSOD-a?
Šta si radio kad se pojavio BSOD, jesi tada OC-ovao?
Izgleda da ipak ima nekih konflikta, poslaću im mail, samo da ustanovimo šta izaziva tu anomaliju.

Inače zadnji put sam dobio sledeći odgovor:
Hi Customer,
we have checked that so far, there are two CPU models
which have black edition (Athlon 5000+ and 6400+)
therefore, could you go to BIOS to load Optimized Defalut
and press F10 to save all settings.
then execute CPU-Z that see the speed is 3000Mhz or not??
if so, the system is working properly we think
sorry for your inconvenient

Regards,

biostar FAE
Znači predlažu "load Optimized Defalut" da se izabere u BIOS-u, izađe sa F10 tasterom (da se zapamte podešavanja) i onda se CPU-Z programom proveri dal' CPU radi na 3GHz...

Poslednja izmena:
Odradio sam kako kazu i CPUz pokazuje 3 ghz.I kad je na def ide.Izgleda da sam lose flesovao bios ,pa nesto zeza.Sad sam ponovo flesovao i kad ugasim Q&Q opciju radi kako treba(ide mnozioc dole)..
Ali cim malo oc-ujem pocnu BSOD ekrani tipa:
0x0000008e....PCIIDEX.sys...
ili
0x0000007e....HDAUD BUS.sys...
ili
0x000000d1....PCIIDEX.sys...

Pre neki dan sam stavio HD 3870 .Probao drajvere 7.10...7.11...i 7.12
Ne znam jel do drajvera ili je mem pocela da otkazuje.
Jednom nije hteo ni u bios da udje samo su pocela neka slova da pune ekran???
Izvadio sam mem promenio slotove i uso je u bios,ali BSOD se nastavljaju.Evo malopre normalno udje u WIn ,ali cim sam probao da sa Nero-m narezem DVD paf Bsod..(onaj drugi)..
Pozz..

Prilozi

• sshot-1.png
    sshot-1.png
    41.7 KB · Pregleda: 52
Poslednja izmena:
Jel možeš ti da skineš S&M program pa Memtest-om br.4 da proveriš dal je memorija stabilna kada OC-uješ?

Sad sam provrteo memtest86 proso je dvaput(nisam imao zivaca dalje da cekam) i nije naso gresku.
Videcu da uradim jedan clean instal win.Menjao sam plocu (asus-biostar) i nisam instalirao novi win.Mozda je zbog toga??
Sad vrtim orthos....
Pozz..

@SuperStarr..Evo provrteo sam sva 4 testa za mem sa S&M.Nisam radio test za proc.Evo slike.Ne pokazuje gresku.FSB sam podigo na 230 , proc je na 3,22ghz , mem na 920 mhz..
Podigo sam i volt za proc na 1.5v..za mem na 2.1v ...cipset na 1.6v..
Pozz..

Prilozi

• sshot-2.png
    sshot-2.png
    409.4 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Menjao sam plocu (asus-biostar) i nisam instalirao novi win.Mozda je zbog toga??

Ne verujem.
Pusti samo S&M Memtest #4 u loop-u (da se ponavlja) dok surfuješ npr...
Ako prođe 10 krugova memorija je u redu.

Nego da se vratimo na ovo "(asus-biostar)", jesi reinstalirao drajvere?
Probaj da obrišeš sve nVidia drajvere (iz Control Panel-a), restartuj mašinu, pa po sledećem podizanju Win-a instaliraj drajvere sa CD-a koji si dobio uz novu ploču.
Ne verujem da će se išta promeniti ali ajde da eliminišemo i to.

Poslednja izmena:
@SuperStarr..Odradio sam S&M i ne prijavljuje gresku..Drajveri instalirani za sad nema bsod..
Temp su za nijansu vece ,ali to je zbog oc-a i vecih voltaza...
za proc na 1.5v..za mem na 2.1v ...cipset na 1.6v..htt na 1,3v..
I taman sam hteo da napisem da cu da ga ostavim ovako neko vreme da vidim kako ce da se ponasa kad odjednom puf....ugasi se komp iz cista mira.........:wall:
Nisam vise pametan,ali sve vise sumnjam na napajanje...produzni gajan ili uopste na struju..
Mislim kakva god da je greska(ne kompatibilnost) sa hardwerom ne bi trebao da se ugasi ovako odjednom(valjda??)
Pozz..

Poslednja izmena:
Meni se trenutna konfa ugasi ponekad kada upalim Core Temp.
Možda te zeza neki softver za monotoring (praćenje temperatura), šta koristiš?

Everest za pracenje...Riva za oc grafike i catalyst contr.centar..

@SuperStarr..Evo provrteo sam sva 4 testa za mem sa S&M.Nisam radio test za proc.Evo slike.Ne pokazuje gresku.FSB sam podigo na 230 , proc je na 3,22ghz , mem na 920 mhz..
Podigo sam i volt za proc na 1.5v..za mem na 2.1v ...cipset na 1.6v..
Pozz..

Memoriju striktno stavi na 2.3V pa onda probaj stabilnost sistema bre!
ccc...

Javi sta se desava kada je na 2.3V!
pozz

zorz, u redu je memorija kada prolazi 10x S&M Memtest #4.

zorz, u redu je memorija kada prolazi 10x S&M Memtest #4.

Nadam se da je tako, ***, mada nas nista ne sme iznenaditi :d:d:d i valja ocekivati neocekivano. Sto rece drfedja u jednom postu: "...da kada na c2d cpu pustis dva razlicita testa od kojih svaki cepa po 1no jezgro, dolazi do kraha sistema dok prilikom pustanja orthosa sa opterecenjem na oba jezgra sve tece glatko (na o/c cpuima)..." - nisam bas doslovce citirao, ali tu je negde!

neka proba sa memorijom na 2.3V nema sta da izgubi, moze biti samo na dobitku!

pozz

@SuperStarr....Napokon da zavrsim clean win..Resio sam da eliminisem mogucnost da imam virus ili los drajver, pa da nastavim dalje.Sad cu malo da OC-ujem da vidim kako ce sad da se ponasa..:smash:
@zorz..ova mem radi na 800 MHz sa cl4 na 1,8v...barem tako pise na nalepnici.Pa valjda joj je dovoljno 2.1 v za 900 MHz..:trust:
Idem da testiram pa cu da se javim...Hvala sto se trudite da mi pompgnete...:wave:
Pozz..

@zorz..ova mem radi na 800 MHz sa cl4 na 1,8v...barem tako pise na nalepnici.Pa valjda joj je dovoljno 2.1 v za 900 MHz..:trust:

Pa probaj bre na 2.3V da iskljucis tu mogucnost, pre nego li preinstaliras WIN. Meni je GeIL ULTRA i Cosair XMS2 u rasponu od 900-1000MHz radio iskljucivo na 2.3V...
Samo ti probaj, ukusno, slatko a ne goji...:D:D:D

Poslednja izmena:
Evo posle dva dana testiranja i rada sa novim Wndows-om i sa OC-om (Proc 3,2..FSB 230..mem na 920) nemam nikakvih problema..(pu pu da ne ureknem).Probao sam S&M , OCCT , Orthos , memtest i za sad sve ja OK...
Inace kad sam zamenio plocu izgleda da mi, u radnji gde sam je kupio, nisu obrisali stare drajvere za plocu,a nisu ni ubacili nove :zgran:..Jednostavno u Add or remove nema nigde Nvidia nforce drajvera za maticnu,niti su mogli da se deinstal..Verovatno je to pravilo probleme..
@SuperStarr...Koji je ovo bios... A18.BST BIOS...jel je to onaj zadnji na Biostar sajtu (N57IAB05.BST Support AMD 5000+ (ADO5000IAA5DS) FID setting).To mi je preporucio neki Steven Biostar FAE.
"You might update the latest A18.BST BIOS for support latest AMD CPU for
your motherboard."

Sad sam naso da postoji i taj bios,ali neki kineski sajt pa ne mogu da se procitaju objasnjenja :d.Za sad necu da ga flesujem..Da ne pokvarim docek :D:party:

Pozz..i Srecna Nova Godina..:wave:

Prilozi

• N57IAA18.BST.RAR
    409.2 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Nećeš ništa da zezneš ali pogledaj dobro sa web strane sa koje si ga skinuo, jel' sigurno za tvoju verziju ploče da nije za onu drugu verziju? (Uporedi slike sa svojom, vidi jel' ima tu i ovog "N57IAB05.BST", ako ga ima onda je to ta ploča...)

Inače, ja se dopisujem sa carter-om, uglavno :)

Flešuj onda, znači tvoja je TF570 SLi bez ono "A2+" na kraju?

A sad pozdrav idem da se spremam za docek ili ce zena da me se odrekne..:D
Sve najlepse i cujemo se dogodine...:wave:

Samo radi obavestenja ...Flesovao sam ovaj novi bios A18 i ne primecujem nikakve promene.Stari bios je bio A11...Ali nema ni bsod..Za sada sve je ok..

Nazad
Vrh Dno