Šta je novo?

BIOSTAR TF 570 SLI Socket AM2-89$ na eggu

ivanbo2003

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2005
Poena
380
Kada li ce ovo stici kod nas?
Izgleda kao best buy za AM2.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16813138059

13-138-059-04.jpg

Da ne pocinjem novu temu..Posto mi je stara ploca riknula kupio sam doticnu plocu.Hteo sam da probam malo OC, ali ne mogu da pronadjem u biosu opciju za promenu CPU mnozioca!!??
Gde se nalazi??

Ima ih i kod nas ali po malo drugacijoj ceni!!!

Biostar TF570 SLi AM2 570sli.jpg
Biostar TF570 SLi A2+ 570sli+.jpg
Biostar TF560 A2+ 560+.jpg

Sa mp cenama respektivno 74 eura, 65 eura i 52 eura!!! Majku mu, ispade skuplja AM2 od A2+... Ccc. Ja sam imao ovu AM2 i radi kao zmaj, ali imas i jeftiniju opciju TF560 A2+ koja radi RAZBIJACKI kao i TF570ke...

Mada iskreno mislim da treba sacekati Biostar TA770 A2+ koja ce se pojaviti so soon i spada u o/c seriju Biostara, cena ce verovatno biti jako pristupacna a evo i slike amd770.jpg. Ploca podrzava Native Phenom HT od 3,6GHz upstream i 3,6GHz downstream...

pozz

Poslednja izmena:
@zorz ...posto si imao ovu am2 plocu mozes li da mi odgovoris postoji li mogucnost menjanja mnozioca za CPU u biosu i gde se nalazi posto ja jednostavno ne mogu da nadjem???

Iskreno: ne secam se uopste. Zao mi je sto ti ne mogu pomoci ali mi napisi glavne stavke BIOSa(cim udjes u BIOS skrin) pa mozda i pomognem...
pozz

Evo ovako izgleda (preskacem one stavke koje nisu vezane za overclock)
- Overclock navigator-stoji na Manual overclock..
Zatim ide menjanje volt. za CPU, Mem,Chipset i HT..
Pa onda
-CPU Frequency
-NPT Fid Control od 5x do 14x -sto lici na CPU mnozilac ,ali izgleda nije(mnozilac za moj proc. je 15x) jer kad promenim recimo na 13x nista se ne desava. U everestu je i dalje mnozilac 15x.Sad stoji na AUTO.
-HT Speed :4x
-Timing Mode (za ddr 400,533,667 i 800)
-DRAM Config
I to je sve...
Jel ovo zanaci da je u biosu nemoguce promeniti CPU mnozilac??

To sto si ti rekao i jeste za podesavanje mnozioca. Odreadi apdejt BIOSa i pici. U stvari ti uopste nije potrebno smanjivanje mnozioca. Bolje ti je da uz sto manje podizanje fsba i isti mnozilac ostvaris sto vecu frekvenciju cpu-a. Isto ti se hvata, veruj mi. Jbs mnozilac, uzivaj u carima o/c-a... Ram postvavi na 800MHz da bi mu isterao sto vecu frekvencu i to je to.
pozz

Poslednja izmena:
Nisam te bas razumeo..Mislis da uradim apdejt za bios sa novom verzijom???Na biostar sajtu ima tri apdejta za bios..jel treba najnoviji da stavim(ima onaj prog. winflash ...sa njim da odradim??) ??
A ona opcija za promenu mnozioca jednostavno nece da spusti mnozilac za CPU bez obzira na koju je vrednost ja stavio.
Ram mi radi na AUTO 800 mhz ,ali stvarno radi na 758 mhz zbog dividera.
Podigo sam FSB na 215 i CPU radi na 3225 mhz , mem na 806 mhz.
Ali ja sam hteo da kloknem memoriju na 900 mhz, a proc da ne dizem vise.Zato sam hteo da spustim mnozilac...
Poz..

BIOS
Utility

Uflesuj ovaj BIOS jer je poslednji koji imaju ali nisam siguran za tvoj cpu jer tamo pise da prepoznaje 5000+ a za veci rejting ne kazu nista!

BIOS file je za Biostar TF570 SLi AM2 plocu i flesovanje radis na svoj rizik...!!!

pozz

Znam za ovaj bios (imam ga).Malo cu jos da se igram sa ovim starim pa cu onda da probam ovaj novi..
OK Hvala za odgovore...
Pozz...:wave:

Probao sam sve bios-e za ovu ploc(sa Biostar sajta),ali izgleda da ne podrzavaju moj procesor (6000 x2).Ne moze da se menja CPU mnozilac.....
Da li smem da stavim bios od TF690 ili od TF570 SLI A2+ ploce jer on izgleda podrzava ovaj proc???????

Poslednja izmena:
Nikako!
Jesi gledao OVDE?

Ja sam se mesec dana dopisivao sa mocima sa .tw site-a i onda pogledam na .cn i vidim da već ima BIOS sa podrškom za G2 za moju ploču... :S:

Probao sam bios za G2 (Support AMD G2 CPU. (with Biostar logo)N57IAA11.BST) ,ali i dalje nije aktivno menjanje CPU ratio.Izgleda da ova TF 570 sli ne podrzava x2 6000...Mada kad sam flesovao bios zaboravio sam da prvo uradim clear cmos.Da nije zbog toga???
A ovaj link je za TF 570 Ultra..I ona ne podrazava moj proc.

Jeste to je tvoja i nema noviji BIOS od N57IAA11 na žalost.
Piši njihov podršci da isprave to i pošalju ti beta BIOS, meni su za moju poslali 2. :)

Jos kad bih zanao da to napisem na engleskom......:S:
U moje vreme se u skoli ucio ruski...:wall:

Znači problem je samo ne mogućnost menjanja množioca na X2 6000+ Black Box? Samo te to muči? Pisaću im ja. Imam iskustva sa njima. ;)

Poslednja izmena:
Ok, Hvala ti puno..
Da, u biosu ne mogu da menjam CPU mnozioc.Koliko sam video na sajtu
Biostara na spisku podrzanih procesora za moju olocu nema X2 6000+..A "slabije" ploce podrzavaju...:zgran:
Javi ako nesto zavrsis..
Pozz..

Poslednja izmena:
Dobio sam odgovor:
Hi,
we have tested with AMD 6000+ (ADX6000IAA5CZ)
the system all are available, could you prove your OPN to us??
we might find one to test.
sorry for your inconvenient

Regards,

biostar FAE

Znači kod njih je sve OK sa istim proceosrom.

Ajde napiši OPN (serijski broj) tvog procesora, prepiši ga sa kutijie ili sa samog procesora kada skineš kuler pa da im javim, možda kao što kažu, nabave jedan sličan CPU kao tvoj pa isprobaju sa njim.

Serijski br. je 1722674G70789 .....
Da jos malo pojasnim..U biosu postoji opcija NPT Fid control za koju pretpostavljam da je za menjanje Cpu mnozioca .Ona je kod mene max na x14 , ane na x15(koliko treba da bude za moj proc) .Procesor radi na x15 i to je ok,ali kad pokusam da u biosu promenim(smanjim mnozilac) nista se ne desava.Mnozilac je i dalje na x15.Probao sam sa onim programom za OC sto ide u maticnu, ali kad sa njim smanjm mnozilac(iz Wina) to traje dok je i program ukljucen.Kad restartujem comp mnozilac se vraca na x15. Usput mi se win cesto zaglupi kad podignem taj program za OC pa sam ga uninstal.
Eto nadam se da si me razumeo.
U principu nije neki veliki problem ( FSB na 215, proc na 3225 i mem na 806 ), ali ja sam hteo da jos malo podignem mem (sa starom plocom mi je radila na 910 MHz).Medjutim ne mogu dok ne smanjim CPU mnozilac..Pa sam zato i flesovao bios ,ali sve po starom.Na sajtu Biostara pise da moja ploca ne podrzava x2 6000+(nema ga na spisku cpu suport)..????Mozda bios od TF 570+ sli ???
Pozz...

Poslednja izmena:
@SuperStarr...Sad sam skinuo kuler i ovo pise na procesoru:
ADX6000IAA6CZ
CCB8F D726XPMW

To bi trebalo da je to..Razlikuje se samo u jednom br. kod mene je 6CZ
Evo i sshot cpuz mozda zatreba..
Pozz..

Prilozi

• sshot-1.png
    sshot-1.png
    34.1 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
Evo sta pise za 570 +sli cpu support ...Podrzava moj proc..
TF570 SLI A2+

CPU support

CPU supportPCB Version :

Processor Processor Model sSpec/OPN# CPU Speed FSB Over Clocking(AOS)
V6 V8 V12
AMD Phenom™ 9600+ HD9600WCJ4BGD 2300Mhz 3600MHz
AMD Phenom™ 9500+ HD9500WCJ4BGD 2200Mhz 3600MHz
AMD Athlon™ 64
X2 Dual-Core 6000+ ADX6000IAA6CZ 3000Mhz 2000Mh

A za am2 570 sli samo do x2 5600..

NI JEDNA AMD LowBudget MOBO NEMA LJUDSKI ODRADJENU PROMENU MNOZIOCA. Ja u mojoj makini imam X2 4000+ ciji je mnozilac 10.5 ali ga prilikom promene u BIOSu nema vec sam BIOS krece od 10ke bre... Rekoh UZIVAJ i pici sa tim mnoziocem jer do pre neki dan sam imao Intela pa sam sve proveravao detaljno. Isto dobijes kada imas veci mnozilac i teras manji FSB ili kada imas manji mnozilac pa onda teras veci FSB. To sam probao i na raznim AMD plocama i izadje na isto...

kako hocete
pozz

Poslednja izmena:
Poslat odgovor, videćemo šta će reći.

@SuperStarr...Ok cujemo se..
Pozz..

@zorz...Sto se tice Cpu-a jeste ,ali mem moze daleko vise od default..Na 800 MHz je mogla da radi i PC-667...Zasto ne iskoristiti.
Pozz..

Poslednja izmena:
Da se javim da sam uspeo da resim ovaj moj problem.
Naime juce ponovo odradm download i flash biosa i sta se desava...Mnozilac za Cpu moze da se spusta ..:)
Sta se desilo ranije pa nije htelo ne znam.Da li se bios pogresno flesnuo ili sam ja nesto zeznuo j.....g li ga.:S:
U svakom slucaju sad radi.Juce sam malo isprobavao kombinacije i evo ovo mi se cini za sada kao najbolje..Verovatno moze jos ,ali necu da
trazim gornju granicu..
FSB na 230 , CPU je na 3221 MHz na 1,45 v , Mem na 920 MHz na 2,1 v .Jel ovako moze da ostane za 24/7 ???..Mislim sto se tice voltaze,
da nisu velike???Evo nekoliko slicica ....
@SuperStarr zahvaljujem ti se puno na trudu i pomoci..Svejedno mi javi ako nesto posalju ovi iz Bioistara..
Pozz..:wave:

Prilozi

• sshot-6.png
    sshot-6.png
    183.6 KB · Pregleda: 68
  • sshot-7.png
    sshot-7.png
    322.4 KB · Pregleda: 55
Poslednja izmena:
Odlicno je tako Terzo,samo se uveri da je sve stabilno 100%.

Vrh Dno