Šta je novo?

Biostar ploca, bios sa TP35D2-A7 na P35D2-A7

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Posto prva ploca ima bolje overklokerske opcije,zanima me da li bih mogao na P35D2 ubaciti bios od TP?
Da li bi ovaj postupak upropastio plocu, ako neko zna nek mi odgovori. Poz.

Posto prva ploca ima bolje overklokerske opcije,zanima me da li bih mogao na P35D2 ubaciti bios od TP?
Da li bi ovaj postupak upropastio plocu, ako neko zna nek mi odgovori. Poz.

Nije sigurno da ce ploca da proradi,ako ne proradi moraces kod mene na reprogramiranje bios cipa,tako da razmisli dobro o toj akciji.

Ove 2 ploče imaju razliku u imenu u jednom slovu, ali postoji i vizelna veoma velika razlika, tako da je pitanje hoće li to baš raditi ili će morati na reprogramiranje biosa!

Poslednja izmena:
Nesmem rizikovati, valjda ce neki noviji bios za P35d2 biti bolji za overclock, trenutno imam bios iz septembra.Hvala na savetima.

Hvala MadMan,zanima me moze li bios da se ubaci na neki drugi nacin,sem diskete?

Ja sam mom odradio sinoć update biosa i uvek koristim WinFlash.

Raspakuj rar u neki folder. Pokreni winflash i gotovo za tren. Prvo će da ti bekapuje stari bios, i onda mu daj putanju do novoh i to je to. Ne moraš da vraćaš ništa na defolt u predhodnom, on to sam odradi ;)

Prilozi

• winflash.zip
    368 KB · Pregleda: 84
Možeš da snimiš bios na diketu,a mislim da može i na cdrw i da ga flešuješ iz biosa, jer ta ploča ima u biosu program za flešovanje! I da znaš da će tada najbolje da ti odradi fleš, jer meni je na Biostar TF560+ pravio problem sa svim flešovanjima, samo je takav način odradio posao!

http://www.rebelshavenforum.com/index.htm#bios
Poprilicno dobar forum i site o modovanim biosima za neke maticne ploce pa i Biostar.

Mislim da flashovanje nece dati efekta iz prostog razloga:
TP-Realtek RTL8110SC - 10/100/1000 Controller
Realtek ALC888 8+2-Channel HD Audio
P -Realtek ALC662 6-Channel HD Audio
Realtek RTL8111B - 10/100/1000 Controller
plus jos par razlika u ostalim sitnicama

Ajd uzdravlje

Hvala svima na savetima,
odradio sam pomocu (jos jedne nove)diskete, iako uvek imam mali strah tokom onih tridestak sekundi flesovanja biosa ne nestane struje ili se sj.be disketa...
Ali cu ubuduce defintivno probati WinFlash programcic ili rezac. poz.

Hvala svima na savetima,
odradio sam pomocu (jos jedne nove)diskete, iako uvek imam mali strah tokom onih tridestak sekundi flesovanja biosa ne nestane struje ili se sj.be disketa...
Ali cu ubuduce defintivno probati WinFlash programcic ili rezac. poz.

Pa ja'l SVE radi kako treba?
TP35D2-A7 na P35D2-A7?
Ploce P35D2-A7 su novije rev. 6 a TP35D2-A7 su rev. 5...

Poslednja izmena:
Ja sam narucio iz B..teca TP /plavu/ i oni su rekli "da , moze, imamo plavu..."
I poslali mi zelenu.:mad:

Ja sam naravno popižđeo, zvao , besneo, a oni su mi jednostavno rekli
"pa znas, to isto kosta, ako neces, vrati ti nama plocu a mi cemo tebi pare"

Posto mi je to bilo gotovo nemoguce, plocu sam zadrzao, nadajuci se da moze nesto da se odradi modovanim biosom.

Tako da sam sa rebels havena skinuo najnoviji "plavi" bios i upucao ga u plocu
sa onim utiliyem koji se nalazi na prvoj strani bios setup skrina .

Sve je radilo super / da, i audio / ali LAN nije radio
U IPCONFIG- u jednostavno nije video adresu kontrolera.

Da, kada me je flash utility pitao da li da brisem DMA data, rekao sam JES !

Neki lik sa PCberza foruma kaze da je on ovo flesovanje odradio uspesno.
Ima li to veze sa tim sto nisam koristio AWDFLASH ?

Inace ovo je p35 sa ozbiljno osakacenim biosom / mem divideri samo 667 i 800 ?! /
EIST uopste i nisam pronasao gde se gasi, mada, obzirom da ga drzim na FSB 260
verovatno je ugasen.

Svaka pomoc mi je vise nego dobrodosla.

Tako da sam sa rebels havena skinuo najnoviji "plavi" bios i upucao ga u plocu
sa onim utiliyem koji se nalazi na prvoj strani bios setup skrina .

Sve je radilo super / da, i audio / ali LAN nije radio
U IPCONFIG- u jednostavno nije video adresu kontrolera.

Da, kada me je flash utility pitao da li da brisem DMA data, rekao sam JES !

Neki lik sa PCberza foruma kaze da je on ovo flesovanje odradio uspesno.
Ima li to veze sa tim sto nisam koristio AWDFLASH ?

Inace ovo je p35 sa ozbiljno osakacenim biosom / mem divideri samo 667 i 800 ?! /
EIST uopste i nisam pronasao gde se gasi, mada, obzirom da ga drzim na FSB 260
verovatno je ugasen.

Svaka pomoc mi je vise nego dobrodosla.

I ja sam to uradio i ISTO mi se desilo, LAN nije radio i nije bilo sanse da se natera
da proradi, ni integrusa ni posebna LAN karta koju imam, nijedna nije radila.
Ne verujem da je zbog AWDFLASH-a.
Morao sam da vratim "oficijelni" bios, jer imam cable net preko LANa.
Zbog tog memory dividera ja ne mogu da klokujem e2140 na maximum.
Ne preporucujem ovu plocu za overclock. Ako je neko nesto uspeo neka javi

Poslednja izmena:
Polygon sa rebels haven foruma kaze da bi obicna reinstalacija lan drajvera trebalo da upali.

Ruku na srce ja i nisam bas detaljno ocistio stare drajvere.

Takodjer, mozda je trebalo da opalimo /f , nakon awdflash bios.bin
da bi forsirali bios druge ploce ?

Trebalo bi da se poligon javi pa javljam rezultate.

ne mogu da verujem da su ti zavalili p35 umesto TP35, pa to je pedu i oko :wall: i kako im to isto kosta ? Ili im je TP uzasno jeftin ili im je P jako skup...NE moze isto da kosta...TP35 je u NS-u oko 62e kod uvoznika.

PS. Sa memory dividerima se ne bi usrecio ni sa TP35, ocajni su, u sustini rade samo po 2 u zavisnosti od STRAP-a i FSB-a.

javio mi se jos jedan lik i kaze da su i njega u istoj firmi odradili na skroz istu foru.

Majmuni smrdljivi.

Kao bajagi, kosta im isto, jok sisarke...

TP bios sa rebels havena radi fino i ima gomilu mem divajdera , latencija i jos par dzidzabidza. Pasuje perfektno i radi, osim LANa.

Ja bi mogo moj Huawei / :D / da nakacim i preko usb-a al ajde da procackam malo.

Glavna fora je u majmunskoj firmi koja namerno vara . Jedino sto im nisam poslao sliku TP ploce. "Da, da , plavu... ona je T force, ...znam... treba ti za overklok"

*******, majmuni, lopovi:mad::mad::mad:

da ne otvaram novu temu,a vidim da je model vec pomenut..ako moze ukratko utisci i saveti za
Biostar TP35D2-A7 ? Jel dobar izbor za Intel(recimo 2180)? primetio sam na netu da ima i SE varijanta ove ploce!? vidim da neke "firme" uvaljuju pogresan model:mad:,slobodno na pm kazite koja je firma u pitanju. poz

Ne kontam kako neko može da uvali nešto?
Biostar TP35D2-A7 je ok ploča, imao sam je ali je se i rešio. Reklamirao sam prvu, dobio zamenu ali problemi ostali isti: USB portovi su pravili probleme s recimo: laserskim mišem i WD Passport.
Na kraju prodao i rešio se bede.

Moze da uvali ako recimo nisi u Bg, pa ti salju postom.

A firma se zove B.r.ec / mozda neko slovo fali /

Inace TP model jeste jedna od najboljih p35 sa ICH9.

pa i nije cudo da si dobio zelenu... cena na sajtu im je 5000din sa PDV-om??? za TP35 a P35 Biostara ni nemaju u cenama...
kod uvoznika TP35 je ~6200din a P35 ~5600din... ne znam odakle njima takve cene..:zgran:
mozda, pored toga sto je zelena i koriscena malo:banana:

Ja takodje imam TP35 platio je u TNT 6080din + Sity exspres ploca nije losa dobro se OC e 2180 teram na 2,7GHz bez podizanja napona. Koji je po default 1,325v neznam zasto? Jedino lampica za HDD ne svetli izgleda da ima neki problem ne planiram da je reklamiram mislim da su mi uvalili škart zato sto je kutija bila otvorena kada mi je stigla. Al sta ces otisao da kupim CPU lik mi daje kutiju kad ja pogledam ona otvorena izvucem i pogledam ono ima paste na CPu ja ga pitam jer si ti lud on kaze imas 3 godine garanciju sta se cimas?! JA MU NORMALNO VRATIM

ploca zahteva malo umeca i testiranja. Pogledaj "moja masina" (vodeno hladjenje nije ono sto je bitno ovde) i videces da ti je zapravojako slab klok. Imas celu temu koju sam napravio (2180 na biostar TP35D2-A7) Ploca veoma ostro setuje memoriju tako da je potrebno memoriji dobrano dici napon da bi se windows digao i radio. Posle toga nema problema, namestis u memset sta ti odgovara...

to sto vidis na slici
CPUZ.png
znaci da ima vdrop ili vdroop od 3.125-1.296=0.029V

a to na slici je moguce da je moj bivsi e2160:D

Poslednja izmena:
Ma njesra !

Mladicima iz firme sam pomenuo trzisnu i onda su mi lepo izasli u susret.
Cak su me i pitali " jeli , a jesi li ti onaj sto je rekao da smo prevaranti ? "

Sad sam na gigabajtu, i procesor sam lepi undervoltovao na 1.25v i teram na 9 x 300.
Manje se greje, a i manje zamara napajanje.

Falim te Boze !

Ja sam u toj firmi uzeo Tp sa revizijom 5, kosta 5500din, naravno plave je boje. jedino je bedak sto daju samo 1god garancije u odnosu na gigabayte koji ima 3god.

garancija na biostar je 3 godine
ostvariva je kod uvoznika

Nazad
Vrh Dno