vectorman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.05.2005
- Poena
- 319

Ti to ozbiljno? Intel CPU sa bilo kojim cipsetom sem Intelovog mi se nikako ne dopada.Pa onda je bolji izbor P965 nego li 965PT... Cak im ni BIOS fajl nije isti!
Nego batalite to, razmislite o ASUS P5N-E SLi. Ne svidja mi se to sto je SLi(volim bre cistu plocu) ali podrzava 1333fsb i u pitanju je nF650i chipset za Intela. Prvo ZA je to sto je jedva za par eura skuplja od BIOSTAR gore pomenutih modela a jede ih za dorucak! Ipak, ASUS je to!
Pogledajte prilog 22529
ASUS P5N-E SLi TEST
pozz
Ti to ozbiljno? Intel CPU sa bilo kojim cipsetom sem Intelovog mi se nikako ne dopada.
@vectorman:
- garson ti je vec pojasnio razliku izmedju ta dva modela i.
Kod nas je u prodaji Biostar Tforce 965PT model i imas ga kod lokalnih prodavaca(odguglaj)!
A sto se Biostara tice obicna je krsina od ploce koja ima rupe u FSBu i BIOSu. Nisam rekao da je 965 losiji cipset vec da je u Biostar izvedbi los i u poredjenju proizvodjac/podrska/cena/mogucnosti prednost dajem ASUSu!
Imam Biostara i pricam iz iskustva!
NEKA MODERATORI premeste ovo oko 965 i 650i chipsetova u neki drugi trejd!
Ti to ozbiljno? Intel CPU sa bilo kojim cipsetom sem Intelovog mi se nikako ne dopada.
Nigde na netu nema razlike vece od 3-5%, a ti tvrdis da ima 20%. Nesto se tu kod tebe ne slaze, razmisli malo.Nisi u pravu. Evo i zasto:
Intel Core2Duo 6400, Asus intel 975 chipset deluxe ploca, 2x1GB Geil PC800, Sapphire x1900GT u 3DMarku 2001 ima oko 23000 poena
Intel Core2Duo 6300, ova ploca, 2x512MB Kingston PC800, Sapphire x1900GT ima u 3DMarku oko 27000 poena.
Znaci, slabiji procesor, manje rama i ista grafika a veci rezultat. Zakljucite sami.
Kome sad verovati? Kod Ananda je razlika SLI16x i 8X neprimetna (cakje i 8x brze?!?!), a kod Shamina je 8x prosto "oduvan" u Company of Heroes testu (minimalni fps).http://www.vr-zone.com/index.php?i=4450&s=11
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2894&p=3
izgleda da je naponska krs,jer je vdroop katastrofalan...znaci neki veci fsb,tipa preko 450 sa slabijim procima od e6600,za svaki dan je :trust:
imam i ja biostara, i to za razliku od tebe - upravo model o kome se govori, tojest 965PT@vectorman:
- garson ti je vec pojasnio razliku izmedju ta dva modela i.
Kod nas je u prodaji Biostar Tforce 965PT model i imas ga kod lokalnih prodavaca(odguglaj)!
A sto se Biostara tice obicna je krsina od ploce koja ima rupe u FSBu i BIOSu. Nisam rekao da je 965 losiji cipset vec da je u Biostar izvedbi los i u poredjenju proizvodjac/podrska/cena/mogucnosti prednost dajem ASUSu!
Imam Biostara i pricam iz iskustva!
NEKA MODERATORI premeste ovo oko 965 i 650i chipsetova u neki drugi trejd!
da napomenem da je slicica za core 2 quad na strani sa modelom P965 dodata jako skoro, izgleda kada je izasao apdejt biosa za istu. moguce je da ce podrsku dobiti i 965PT sa novim apdejtom.Ok, I think I may have gotten some clarity on the issue discussed here ... I just called Biostar tech support (626-581-1055) and got the following story from them: 965PT has audio codec that does not allow the board to be Vista-certified. They did some work on the codec and released the new board under the new name, P965. All hardware and overclockability are the same (according to Biostar's tech. support). P965 is a successor of 965PT in the market, so one should NOT wait for a new batch of 965PT to appear.
Cak im ni BIOS fajl nije isti!
sto se tice razlika izmedju biostar tforce P965 i 965PT, evo sta kaze jedan lik sa nikom cyberkost, sa anandovog foruma:
da napomenem da je slicica za core 2 quad na strani sa modelom P965 dodata jako skoro, izgleda kada je izasao apdejt biosa za istu. moguce je da ce podrsku dobiti i 965PT sa novim apdejtom.
dakle, razlika je u audio cipu, a tek treba da vidimo da li je razlika i u podrsci za core 2 quad.
imam i ja biostara, i to za razliku od tebe - upravo model o kome se govori, tojest 965PT![]()
Ih bre, ko umije njemu dvije:eyebrows:![]()
Zar je bitno koji je BIOSTAR u pitanju:d. Nikome ne pricaj sta imam![]()
![]()
jer "ko vidi nindzino lice, umrece u najvecim mukama..."-Kako je propao R'N'R
Ne, stvarno me interesuje po vasem misljenju 965PT ili P5N-E SLi(sli opcija je totalno nebitna) i takodje je nebitno da li je 965 ili 650i chipset u pitanju, vec sam o/c ploce i njena funkcionalnost. Cene su im slicne(meni je kao dileru razlika u ceni 7E izmedju ta 2 modela) ali i performanse samih ploca s' 1 razlikom ASUS model podrzava 1333FSB a sta je u tom slucaju sa BIOSTARom jer planiram da odradim BSEL mod na E4300 kojim bih mu otkljucao 266 ili 333 fsb(videcu vec)???
koliko ja znam, p965 je neprevazidjen za o/c, mada su noviji cipseti nesto efikasniji kada se gleda clok na clock, ali se radi o razlikama koje se u dobroj meri daju kompenzovati agresivnijim settingsima koje p965-chipset dozvoljava. sa druge strane, noviji cipseti su bolje opremljeniji od p965, ali su i veoma osetno skuplji (mada, ne i u ovom slucaju). ko nema potrebu za egzoticnim periferijama a bitno mu je da mu ploca radi brzo a da je pri tome jeftino plati, ne mora da gleda dalje od p965-chipseta.Ne, stvarno me interesuje po vasem misljenju 965PT ili P5N-E SLi(sli opcija je totalno nebitna) i takodje je nebitno da li je 965 ili 650i chipset u pitanju, vec sam o/c ploce i njena funkcionalnost.
ne znam kolika je konkretna korist od bus speed-a 1333. i ranije se desavalo da nesto sto je deklarisano kao manje radi bez problema i na drugi nacin. voleo bih da nam nesto kaze neko ko je imao prilike da se igra sa obe ploce. iz svog iskustva, a vidim i iskustva drugih ljudi sa foruma, tforce 965PT je prava osica. recimo, ja moj c2d drzim na 3GHz, sto znaci da je FSB 960 i sve radi bez problema. voleo bih da vidim procesor koji ce sa uobicajnim hladjenjem koristiti FSB 1033, a kamo li 1333Cene su im slicne(meni je kao dileru razlika u ceni 7E izmedju ta 2 modela) ali i performanse samih ploca s' 1 razlikom ASUS model podrzava 1333FSB a sta je u tom slucaju sa BIOSTARom jer planiram da odradim BSEL mod na E4300 kojim bih mu otkljucao 266 ili 333 fsb(videcu vec)???
Btw, koja vam je revizija chipsetova na Biostar 965PT? (C1 ili C2)???
ima 4 sata,ja je imam
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari