Šta je novo?

Biostar integrisana VGA do 50 E

vladat1

- CoH -
Učlanjen(a)
26.11.2004
Poena
1,175
Moja oprema  
CPU & Cooler
NH-C12P SE14 , Ryzen 7 3800X
Matična ploča
MSI B450 Gaming plus
RAM
Kingston Fury Renegade 2 x 16 GB - 3600Mhz
GPU
GeForce GTX 1060 GAMING X 6GB
Zvuk
S.M.L.S 8A
PSU
Seasonic Focus Plus 750w 80+ platinum
Kućište
HAF 912 PLUS
Miš & tastatura
Logitech G610 , LOGITECH G403 HERO
Ostale periferije
Blue Snowball Ice
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me najbolja kupovina Biostarove matične, koja ima integrisanu grafiku, za intel procesor do 50 E. Pozeljno je da je imaju na lageru u Telix u.

ovi linkovi nece da rade

ovi linkovi nece da rade

Kod mene rade, ali je covek linkovao dve ploce za AMD, TA790GXB A2+ i TA780G M2+.

U svakom slucaju su bolje resenje od onih za Intel, ako se koristi integrisana graficka, a ako bas hoces nesto za Intel, koliko videh imaju nekoliko modela sa G31 i G41, svi odgovaraju po ceni.

Nisam ih video uzivo, ali po slikama izgledaju... pa u najmanju ruku, prilicno lose. Ako bas ne mora da bude Biostar, pogledaj neke druge proizvodjace, Gigabyte npr. ima nekoliko modela sa istim cipsetovima po slicnoj ceni, ali verovatno kvalitetnije uradjenih (Ultra Durable i slicno).

..... moze i za amd, mada sam našao već model intel procesora koji mi se dopada 5300

Kao sto rekoh, ako ces koristiti integrisanu grafiku, onda je bolje resenje svakako AMD.

Recimo, pomenuta TA780G M2+ i neki Athlon II X2 (recimo 245 koji je nesto jeftiniji od E5300) je odlicna kombinacija.

tako cu i da uradim, zanima me samo izbor matične ploče

Telix trenutno ima katastrofalan izbor :(,a i prilicno su skupi...

Ako bas mora Telix i Biostar - onda za Intel - G31-M7 TE,a za AMD - A760G M2+

Mislim da je bolje da se predomislis i uzmes AMD
AMD Athlon II X2 245 ( AMD Athlon 64 X2 7750+ )

Telix sa postavio, onako. Znam da je uvoznik Biostara. Mada može i neka druga matična. Treba da ima integrisanu grafiku i da nije loša. Koji proizvođači i modeli vam padaju još na pamet? Naravno i preko koje firme to mogu da kupim.

Šta mi predlažete iz BH ? (postao sam vip pa da iskoristim :D )

Poslednja izmena:
pa od biostar ta780g 2a+ se nece nista bolje naci, mada me malo smara ploca zato sto ima samo 2 pci konektora. Realno 50e je malo za plocu sa dobrom integrisanom grafikom.

Bolje da kazes koliko si spreman da das za procesor i plocu pa da smislimo neku kombinaciju.

nemam pojma, u stvari to je za mog šuru. Treba mi neka kobinacija koja će da šljaka a da nije mnogo skupa.

matična + procesor + 1gb rama i napajanje (lc 550w)

čoveku treba računar za filmove, inetrnet, muziku ..... ne igra igice

Poslednja izmena:
Ma onda neka uzme:

Amd athlon 2 x2 245..................5350 din
Biostar TA780G A2+...................5990 din
Kingmax 1066mhz ddr2...............1280 din
LC power 6550.........................3850 din

ukupno 16.470din

nikola gde ovo moze da se nabavi

da li ima nesto preko BH ?

ASUS M3N78-VM (oko 5500) - integrisana VGA, solidno mesta za memoriju, 7.1 audio integrisano.
AMD Athlon 64 X2 7850 (oko 5000) - skroz dovoljno za te potrebe
OCZ Technology 2x1GB 1066Mhz (oko 2500) - bolje stavis lepo 2x1gb i nema problema
Cooler Master Elite 332 420W (oko 4500) - 3 god. garancije, cak se i ne cuje previse za te pare super

Tako da eto, sve zajedno sa kucistem i napajanjem 17.000. Dovoljno za internet i filmove. Nasklapao sam se slicnih konfiguracija, niko se ne zali :)
A ovo realno nije ni 200e, mislim, moze jeftinije al ono :D

P.S. Ne vidim koji ce mu 550w napajanje, bezveze dize cenu konfiguracije.

Poslednja izmena:
LC pover je oko 3500 din

Iskreno, za te primene moze da se razmislja i u ovom pravcu... Gigabyte M61PME-S2P, 2400 Pro, neki Athlon 1600LE i 1GB memorije.

Sve ovo zajedno malo prelazi 100e (cca. 110), brze je u igrama od bilo kakve integrisane graficke (ako je uopste bitno) a nudi vecu fleksibilnost, malo trosi (citaj, radice i sa bilo kakvim napajanjem), maltene sve moze da se hladi pasivno, a ako se ukaze potreba ubacis brzi procesor (ploca podrzava kompletnu Phenom II generaciju, izuzimajuci X4 955BE) ili brzu graficku.

Nedavno sam sastavio slican racunar za identicne potrebe, i svi su super zadovoljni.

Iskreno, za te primene moze da se razmislja i u ovom pravcu... Gigabyte M61PME-S2P, 2400 Pro, neki Athlon 1600LE i 1GB memorije.

Sve ovo zajedno malo prelazi 100e (cca. 110), brze je u igrama od bilo kakve integrisane graficke (ako je uopste bitno) a nudi vecu fleksibilnost, malo trosi (citaj, radice i sa bilo kakvim napajanjem), maltene sve moze da se hladi pasivno, a ako se ukaze potreba ubacis brzi procesor (ploca podrzava kompletnu Phenom II generaciju, izuzimajuci X4 955BE) ili brzu graficku.

Nedavno sam sastavio slican racunar za identicne potrebe, i svi su super zadovoljni.

Ova ploca koja je navedena je daleko kvalitetnija sto se tice buduceg upgreada, tj. iskoristivosti investicije u duzem periodu nego sto je biostar ploca koju uzgred ja imam, cija je naponska jedinica slaba i gdje ja vec sada ne mogu da sa njom podrzim najnovije procesore, koje mozda ne bih sada kupio, ali kroz godinu sasvim sigurno.

Inace, moram da pohvali integrisanu grafiku koja je odlicna.

Da sam znao za ovu plocu, tj. da sam ranije malo bolje poznavao materiju, sasvim drugaciji bi bio izbor.

Ostaje mi jos par dana da razmislim. Sve ovo zvuci primamljivo. Iskreno, hvala na savetima

Uzmi ovu konf. sto ti je nikola predlozio:

Ma onda neka uzme:

Amd athlon 2 x2 245..................5350 din
Biostar TA780G A2+...................5990 din
Kingmax 1066mhz ddr2...............1280 din
LC power 6550.........................3850 din

ukupno 16.470din

PS. Sto da ne uzme bolje napajanje ako bude hteo da stavi jacu grafu ne mora menjati napajanje a u tvojoj soluciji ce morati. PS. Kao kada gradis kucu ako ne stavis cvrst temelj ni kuca nece valjati za sledeci sprat

Nigde nisam rekao da mu ne treba dobro napajanje, samo sam rekao da ce sve ono raditi na bilo cemu (nema sansi da povuce ni 100w).

Uvek sam bio pristalica kupovanja kvalitetnog napajanja, ali treba imati granicu, moguce je uzeti za 20-ak evra taj isti LC Power, samo od 420W, koji ce biti vise nego dovoljan, cak i ako se u buducnosti odluce da ubace javi procesor ili graficku kartu.

U mom starom racunaru Chieftec 420W, star skoro 6 godina (cinjenica, bio je veoma skup kada sam ga uzimao), gura X2 + 6100 plocu + 2GB rama + Radeon 4670, sto je jos vise od predlozenog racunara. Ne treba preterivati sa snagom, na tim jeftinijim napajanjima sve neiskorisceno ionako ode u toplotu.

Vrh Dno