Šta je novo?

Biostar ili MSI Ploce?

nenadaj

Slavan
Učlanjen(a)
16.07.2007
Poena
304
Nalazim se u nedoumici koju plocu da odaberem. Da li da uzmem MSI K9N NEO-F V3 Nvidia 560 S.AM2, ili Biostar TF 560 A2, u principu su iste ali ono sto je meni najvaznije,a to je dugotrajnost i kvalitet izrade ne mogu da odredim. Ne bih zeleo da mi se desi da posle godinu dana ode usb port ili nesto slicno kao sto sam imao iskustva sa MSI plocom, ali sa druge strane Biostar jos nisam bio u prilici da testiram to jest posedujem tako da ne znam da li su i kod njega moguce iste stvari. Ukoliko neko zna za neku pouzdaniju varijantu (mozda ASUS) sa istim karakteristikama ovih ploca neka mi kaze?
PS. POUZDANOST pre svega 😀

@nenadaj

Na osnovu iskusta sa samo jednom plocom nemoj donositi nikakve zakljucke - isti kvar se mogao
desiti i na bilo kojoj drugoj ploci ( bilo kog proizvodjaca )
Kod svih komponenti ( pa tako i ploca ) se desava da neki procenat otkaze pre nekog prosecnog roka trajanja.

Po meni,Biostar TF 560 A2.

Mada taj MSI je zasnovan na istom chipsetu..
Ali ako si imao lose iskustvo sa MSI-om,idi na Biostar,ta ploca je sasvim OK i ima solidan OC potencijal.Za kvarove nista nije zagarantovano(u smislu nece se kvariti itd.).Imas zato garanciju.

Poslednja izmena:
Što se tiče neke dugotrajnosti trenutno je apsolutni favorit Gigabyte. Neverovatno se u prošlosti obrukao sa 845 čipsetom i par verzija 865 i nForce 2 ploča (loši kondenzatori), pa je sada kod njih akcenat stavljen upravo na te stvari (na svim kutijama od ploča naglašeno - All-solid capacitor). Ni sam se nisam dvoumio pa sam jednog GA uzeo za sebe. Trenutno najbolja varijanta za AMD je definitivno GA-M57M57Sli-S4 nVidia 570 Sli, brza (daleko brža od nVidia 550) i pouzdana.

Što se tiče neke dugotrajnosti trenutno je apsolutni favorit Gigabyte. Neverovatno se u prošlosti obrukao sa 845 čipsetom i par verzija 865 i nForce 2 ploča (loši kondenzatori), pa je sada kod njih akcenat stavljen upravo na te stvari (na svim kutijama od ploča naglašeno - All-solid capacitor). Ni sam se nisam dvoumio pa sam jednog GA uzeo za sebe. Trenutno najbolja varijanta za AMD je definitivno GA-M57M57Sli-S4 nVidia 570 Sli, brza (daleko brža od nVidia 550) i pouzdana.

Kad kazes "daleko brza od nVidia 550" mislis na .....??

Nazad
Vrh Dno