Šta je novo?

Biostar 965PT?

Da li je instalirao via driver sa CD-a koji dolazi uz plocu? Ako jeste, neka ga deinstalira.

Pisao je Biostaru i ovi su mu poslali BIOS koji resava problem. Stavio ga je i sad je sve OK. Ako postoji interesovanje, mogu ga okaciti ovde.

Pisao je Biostaru i ovi su mu poslali BIOS koji resava problem. Stavio ga je i sad je sve OK. Ako postoji interesovanje, mogu ga okaciti ovde.

Naravno da postoji. I obavezno mora biti sticky (bar neko vreme)!
:wave:

P.S. Bilo bi dobro kada bi imali jednu sobu za tako bitne stvari, BIOS-e, neke sitne zakrpe i tako to, da se ne luta mnogo, ima dosta suma, pa se zagubi. Moderatori molim vas da razmislite o ovoj ideji ;)

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje za vlasnike 965pt koji su menjali chipset cooler.
Sta ste stavljali umesto one spuzvice na stock cooleru?
Problem je nastao kada sam postavio zalmana 47j,mislim da je nalegao
savrseno, preko smd-ova sam stavio izolir.Istovremeno sam montirao i
TT big typhoon koji je bio dobro postavljen ,mislim:) i nista racunar se upali ali nista na monitoru:wall:
Posle chekiranja svih kablova ponovo sam montirao TT BT i vratio stock nb cooler i radi.
Po otisku na chipu sam video da je imao kontakt sa coolerom, izolir nije bio pocepan, sve je delovalo ok al racunar nije hteo da mrdne.
Pokusao bih ponovo da vratim zalmana ali bih prvo probao da nadjem slicnu spuzvicu ,pa ako neko ima neku ideju....mada nema neke logike
morao bi i izolir da radi:crash:

Imam jedno pitanje za vlasnike 965pt koji su menjali chipset cooler.
Sta ste stavljali umesto one spuzvice na stock cooleru?
Problem je nastao kada sam postavio zalmana 47j,mislim da je nalegao
savrseno, preko smd-ova sam stavio izolir.Istovremeno sam montirao i
TT big typhoon koji je bio dobro postavljen ,mislim:) i nista racunar se upali ali nista na monitoru:wall:
Posle chekiranja svih kablova ponovo sam montirao TT BT i vratio stock nb cooler i radi.
Po otisku na chipu sam video da je imao kontakt sa coolerom, izolir nije bio pocepan, sve je delovalo ok al racunar nije hteo da mrdne.
Pokusao bih ponovo da vratim zalmana ali bih prvo probao da nadjem slicnu spuzvicu ,pa ako neko ima neku ideju....mada nema neke logike
morao bi i izolir da radi:crash:
Pokusaj nabaviti liskun (mislim da se tako zove), a koristi se za el. izolaciju recimo tranzistora snagasa, a provodi toplotu, pa ga iseces, nabacis oko jezgra cipseta i nece biti nikakvog kontakta. Ima ga u listovima, pa se iseca po potrebi, a ima ga i vec gotovog prema obliu kucista tranzistora, sto tebi ne treba, vec ti treba u "rinfuzi". Mozes ga naci u svakom TV servisu, dace ti ljudi jedan komadic ;)

Poslednja izmena:
Znam za liskun, ali mislim da treba nesto elasticnije liskun je dosta krut a jedan smd je dosta visok ,mislim da bi smetao. Jedino sto ne vidim sta je falilo izoliru.Brinula me temperatura ali mislim da je dovoljno daleko.
Hvala ti !
Ako neko zna gde bi mogla da se nadje slicna tanka spuzvica , bilo bi idealno:)

Znam za liskun, ali mislim da treba nesto elasticnije liskun je dosta krut a jedan smd je dosta visok ,mislim da bi smetao. Jedino sto ne vidim sta je falilo izoliru.Brinula me temperatura ali mislim da je dovoljno daleko.
Hvala ti !
Ako neko zna gde bi mogla da se nadje slicna tanka spuzvica , bilo bi idealno:)

Razmisli logicno. Originalni je od Al. Da je taj SMD kojim slucajem vislji od jezgra cooler ne bi nalegao. On mora biti bar mm nize, sto je sasvim dovoljno. Liskun jeste krt i tvrd, ali je i jako tanak, mozda 0,2-0,3mm, maximum 0,5mm, pa pokusaj sa njim. Izolirka bi morala da radi posao, ali...
Znas kako, pokusaj opet. Ocisti ceo cip, od paste, lepo izlepi izolirku, dva sloja i pokusaj oper ;)
P.S. da li je nakon skidanja izolirke bilo bilo kakvih ostecenja na njoj, pogotovo na mestu tog najviseg SMD-a?

Poslednja izmena:
Ne,nije bilo ostecenja.Bila su dva sloja preko visih smd-ova(na coskovima#), zato mi je sve to prilicno nelogicno:) Liskun bi mogao i lako sklizne kod namestanja i mislim da to bas ne bi bilo dabro za chip:) Nije mi hitno , naci cu negde spuzvicu slicnu originalnoj.
Vidim da je dosta ljudi menjalo cooler ,bas me zanima sta su stavljali

A sto menjate cooler na chipsetu? Jeste da je ovaj aluminijumski vruc, prilicno, ali mislim da radi posao dobro. Pre ce biti da nesto drugo limitira overclock (ako je to povod menjanja cooler-a).

OPet problem sa ovom plocom i Vistom. Nakon uspesno resenog problema boot-a kad je proc oc, sad se pojavio novi problem. Nero mi je radio pod Vistom do prekjuce, a sad ne samo da ne radi Nero (7.7.5.1) vec ni jedan drugi program za rezanje. Nije instaliran via driver, tako da nije do toga, probano sa masinom na default i isto, jednostavno odjednom nece da reze. Posumnjao sam na rezac (pioneer 108D), medjutim radi perfektno pod Serverom 2003 (drugi sistem koji imam instaliran). Juce sam cak ponovo instalirao samo Vistu i samo Nero (nista drugo), kad ono opet nece (dma driver error, crc error). U device manageru je za ata kanale podeseno da rade u dma modu, tako da nije do toga. Vidim da je Valek gore rekao da njegov drug ima bios koji resava taj problem, ja mu pisao pm ali mi nista ne odgovara. Pisao sam mail biostaru, cekam odgovor. Da li ima neko vec taj bios, ili resenje za ovaj problem? Inace bios na ploci je onaj poslednji zvanicni 96ca119, juce sam flashovao ali ni on nije pomogao.

pa izjuri neke drajvere za ide kontroler sa via arene za vistu,ako ti ni to ne pomogne,najlakse je da prodas tu 108 i kupis SATA optiku ;)

Pa to mi je vec poslednja opcija, mada ako nista drugo ne uspe morace to...

... Vidim da je Valek gore rekao da njegov drug ima bios koji resava taj problem, ja mu pisao pm ali mi nista ne odgovara.

Ne mogu da stignem drugari. Ovih dana se kuci sa posla stizalo kasno, kasno uvece pa paljenje racunara nije bila opcija :( No, poslao sam mail drugaru da mi posalje taj BIOS vec jednom da ga okacim, pa se nadam da ce to koliko vec sutra uvece biti ostvareno.

Fsb/ddr2

jel zna neko kako na ovoj ploci da spustim magistralu mem jel ima neka verzija biosa ili sta vec posto proc moze mnogo a mem nece preko 450 :wall:

Ma, meni radi rezanje pod Server 2003, naravno nisam instalirao via driver. Pod VIstom je radilo jedno vreme, sad nece, cak ni kad sam preinstalirao Vistu i stavio samo Nero...covek obecao da ce da okaci bios koji je biostar poslao njegovom drugu a koji bas resava rezanje pod vistom, pa rekoh da ga podsetim...

Evo ga posle "kraceg" cekanja.
Nadam se da ce pomoci.

Prilozi

• P96ca316.rar
    358.4 KB · Pregleda: 124
jel ima neka unapredjenja u odnosu na ovaj P96ca103 da li da ubacim taj novi jel ima neka finija podesavanja za OC

Za oc ne znam (ja ga i dalje drzim na 2,94Ghz) ali je zato ovaj bios meni resio problem rezanja pod Vistom x86.

Ja koristim P96ca119 i sve radi glatko, overklok na E4300 drzim na 2,7GHz a na 3GHz mi je radio stabilno na 1,4V

fleshno sam bios sve je maltene isto nisam primetio neke razlike osim rezanje i vista sad rade ok

pomoc

evo, napokon sam skupio pare i kupio sledece:

Matična ploča Biostar MBI Biostar TForce 965PT S775,c2d,4xDDR2,4xSATAII,PCI-E,3xPC
Procesor Intel Intel Core2Duo E6320 (Dual) Box, LGA775, 1.866GHz, FSB1066, 4MB cache, 64bit, SSE4, Conroe-2M dual-core (65nm), gar. 3 god
Memorija Kingston DIMM 1GB DDR2/800MHz Kingston ValueSelect, 240-pin, PC2-6400, CL5, Product LifeTime Warranty
Grafička karta Gainward PCI-E 7600GS 256MB DDR3 1,4ns, GeForce,Goes Like Hell, DVI, TV-out
Modem Rockwell F/M/I 56k V.92 PCI Conexant HSFI
CD ROM Pioneer DVR-112D-Bk, DVD +R/-R 18x,+RW 8x, -RW 6x, +R DL 8x, CDRW,40x32x32, Double Layer,Black, bulk
Hard disk Western HDD 250 GB 7200rpm / Serial ATA II 3.0Gb/s / 16MB
Floppy disk NEC NEC 1.44 MB, 3.5", black
Napajanje Thermaltake Thermaltake TR2 Power 470W, ATX2.0, 120mm variable fan, 20+4pin, P4, 4xSATA, 8xATA, 2xFDD, SLI/PCIe, silent, PFC, protections
Kućiste Thermaltake Thermaltake VA2000BNS MAMBO, Black
Zvučnici Logitech S-200 Speaker system 2.1 OEM
Tastatura Logitech Deluxe 250 Keyboard PS/2 Black OEM
Miš Logitech Logitech B58, USB/PS2, Optical, Black, OEM, garancija 3 godine
Kontroler Firewire Mas Ht Computer PCI card, IEEE 1394 fireware
Monitor Samsung Samsung 940N LCD 19", 1280x1024, TFT/TN, 8ms, kontrast 700:1, ugao 160st, 300cd/m2, D-Sub, gar. 3 god.
TV karta Leadtek TV-card PCI FM+ Teletex,Winfast TV2000XP

OS Windows XP sp2

i odmah problemi!

1.
nakon par dana, prilikom dizanja sistema, klik na user account i tu smrzne, ne moze da podigne sistem.
jedino radi reset dugme.
i tako u nedogled.
sta da radim?!

2.
gde da "pokupim" bios update?
na biostar-ovom sajtu download ne radi!!!(error 404)

da li mi je dovoljno ups 470w za ovu konfu?

bios mozes da skines odavde i snimi ga na hdd (upamti gde), a posle preko live update-a samo fleshnes bios.

obavezno pre nego sto se upustis u flesevanje podesi bios na default vrednosti, i to ne preko luve update-a, nego pomocu dugmeta delete pri dizanju.

I udjesh u BIOS i Load Optimized defaults pa save-ujesh....

Kako ova moja ima da letiiiii.... sve ce da se PUSI. Krs, krs i nista vise.
Ni da cuje 9x266, ni u jednoj varijanti podesavanja, a za dalje da i ne govorimo. Live update... pa zavrsilo se tako sto je g*vno moralo na programator. Toliko o pokusaju spajanja narodne ploce i narodnog procesora. Bruka kako ne saradjuju, a ja da istrazujem necu i ne zelim, ako nece, ima koja hoce. Biostar out, something else in... :wall:

koliko znam, ti si jedini koji ima problem sa ovom plocom... ili mozda procesorom ;) :d

koliko znam, ti si jedini koji ima problem sa ovom plocom... ili mozda procesorom ;) :d

sa plocom, sa plocom. Uspeo sam na 9x250 (memorija radi na 667 4-4-4-12 1T). Memoriju mogu namestiti na 533/667/800, a 400 nemam (kada bi imao mogao bi 333x9), treba da flesujem BIOS. To sam i uradio, pa je isla na programator posto nije htela da se probudi posle toga. 1T/2T me zeza za vise od 667Mhz (ipak je to 2x1GB). Prosto je nedopustivo da ploca nema mogucnost menjanja 1T/2T, a ovamo se reklamira za overklokersku. Ima BIOS na onom sajtu sto je misko dao, ali sa njim ne radi. Ako je opet flesnem i ne proradi ima da me gledaju popreko u servisu (2x za 3-4 dana isti problem). Da probam neki stariji koji ima onih 400, a nema 1T/2T, pa da "teram" ram na 667. Pa brate necu, ima da radi na vise i tacka.

Poslednja izmena:
sa plocom, sa plocom. Uspeo sam na 9x250 (memorija radi na 667 4-4-4-12 1T). Memoriju mogu namestiti na 533/667/800, a 400 nemam (kada bi imao mogao bi 333x9), treba da flesujem BIOS. To sam i uradio, pa je isla na programator posto nije htela da se probudi posle toga. 1T/2T me zeza za vise od 667Mhz (ipak je to 2x1GB). Prosto je nedopustivo da ploca nema mogucnost menjanja 1T/2T, a ovamo se reklamira za overklokersku. Ima BIOS na onom sajtu sto je misko dao, ali sa njim ne radi. Ako je opet flesnem i ne proradi ima da me gledaju popreko u servisu (2x za 3-4 dana isti problem). Da probam neki stariji koji ima onih 400, a nema 1T/2T, pa da "teram" ram na 667. Pa brate necu, ima da radi na vise i tacka.

Ufff, ti bas nisi imao srece, ja sam na ovoj ploci flesh-ovao bar 10 puta bios i nikad nisam imao problem, u poslednje vreme flesh-ujem iskljucivo iz biosa sa floppy-ja. Medjutim tacno je da nemaju svi biosi 1T/2T opciju kao i obaranje multija procesoru, ali generalno nisam primetio neke bitne OC razlike u biosima, tako da uvek koristim zadnji oficijelni ili modovani.

@ GoranM
I ja sam imao problema sa flashovanjem BIOS-a.... Kad sam flash-nuo onaj najnoviji sa tajvanskog biostar site-a isto plocha nije htela da se probudi.... Samo je stajao onaj Biostarov logo... :wall: Odneo sam je u servis ovde u selu i uglavnom su izvadili BIOS sa ploce i ponovo ga stavili i upalili PC i za divno chudo BIOS je proradio.... :trust: ( s tim da su pre toga izvadili optiku, HDD-ove, i sve kartice koje sam imao.... Ostavili su samo matichnu, grafichku i CPU )
Evo u subotu ujutru kad sam doshao iz diskoteke :bottle: malo sam clockovao grafichku pa kazem sebi ajde kad vec se igrash sa grafichkom poigraj se i s procesorom.... do tada mi je radio na 266 x 9 pa ajde da ga dignem na 3.0 GHz.... Udjem u BIOS pa FSB na 333 memorija na ddr400 i 2 T i napon na procesoru na 1.35 i ushao je u win i puca pa sam mu podigao napon na 1.375 i radio je normalno.... poshtao sam mu 3 D mark i nije puknuo.... Za orthos nisam imao vremena ali kad ce mi trebati CPU @ 3.0 GHz podici cu ga a sad mi je dovoljan i na 2.4 GHz
pozz :wave:
EDIT:
Ja imam problema sa memorijom:
Kad stavim 2 x 1 GB transcend u dual chanal Gold mem prijavljuje oko 20-25 greshaka.... memorija radi na 708 MHz ( fsb @ 266 memorija na ddr 533 MHz ) i 5-5-5-15 i 2T napon je na 1.8 V
Isto se deshava i kad stavim jednu transcend i jednu PQI u dual channal, isto je kad drugu transcend i PQI stavim u dual channal, isto se deshava i kad stavim sve tri memorije.... Juche sam testirao jednu transcend i nije bilo greshaka... danas cu onu drugu, pa posle cu onu PQI.... Zanimljivo je to da i dve transcend u dual cannalu prave problem... :trust:
Ja dosta sumnjam na napajanje poshto sam sa 1 GB rama drzao CPU na 2.4 GHz i na naponu od 1.21875 V a chim sam stavio josh jedan GB napon na procesoru sam morao da podignem na 1.24xxx V
Napajanje daje na +12 V grani 16 A i ima oko 1.5 god....

Poslednja izmena:
Vrh Dno