Šta je novo?

Biostar 965PT?

raw

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
319
jel im je stvarno losh bios?

nesto sam gledao , trazio na oficijelnom sajtu, jedino sam ovo nashao:

http://www.biostar.com.tw/products/mainboard/board.php?name=P965 775

a na anandu vec uveliko opisan 965PT

al nigde se ne spominje gde se taj bios moze updateovati ili slicno

a ja hteo sutra da idem da kupim ovu plochu.
blah :trust:

e da...... sad sam pogledao opet tabelu u digitalu , pishe da NEMA RAID? chudno

U vreme R9550 (pre PDV-a ko se seća) kroz ruke mi je prošlo 15-ak ASUS R9550GE.
Svaku sam ocovao na preko 450Mhz za VPU a oni su uspeli da je ubrzaju na neku smešnu vrednost reda 300Mhz?!?
Oko mene sam video još 10-ak takvih kartica, čak sam i nešto ABIT-a istestirao... O primerima sa foruma da ne pričamo ;) Ama nema R9550 koji ne može na 400!!! :zgran:
Tada sam shvatio da ja BACAM pare!!!
Prešao sam preko toga i nastavio dalje da kupujem ali kada sam pročitao još par za mene ne relevantnih (da se ne izrazim ružnije) testova, to je bio kraj!

Poslednja izmena od urednika:
Podforum "Matične ploče, procesori, memorije" je posvecen diskusijama o Matičnim pločama, procesorima i memorijama, a ne o Digital!-u, Svetu Kompjutera ili _____________ . Znaci, drzite se teme (ovo se odnosi na pobrisanje postove...)

Viele Danke :)

Poslednja izmena:
jel im je stvarno losh bios?

nesto sam gledao , trazio na oficijelnom sajtu, jedino sam ovo nashao:

http://www.biostar.com.tw/products/mainboard/board.php?name=P965 775

a na anandu vec uveliko opisan 965PT

al nigde se ne spominje gde se taj bios moze updateovati ili slicno

a ja hteo sutra da idem da kupim ovu plochu.
blah :trust:

e da...... sad sam pogledao opet tabelu u digitalu , pishe da NEMA RAID? chudno

Nema ta ploca RAID! Hoce BIOS da se zabode na ploci :trust: prosla mi je kroz ruke, za tu lovu je super, ali ako zabode pri flashovanju jako ces tesko naci programator!
:wave:
edit:
Nemoj da se prevaris i uflashujes Stilt-ov modovan BIOS ili BIOS od deluxe modela! Radice, velika je verovatnoca da BIOS zakuca! Drugu mi se to desilo, ne mora i nekom drugom, ali cisto da se zna :)

Poslednja izmena:
Ploca je skroz korektna, mane je da ne voli nesto preterano proc-e sa 4m kesha, radi ona i sa njima ali se oseca da fali struje, kad je poteras na max-u, druga mana je da malko cudno saradjuje sa ramom/deliocima.

Sto se tice BIOS problema, probao sam i beta BIOS-e i modovane i oficialne i sve radi kao sat, napolju su stavljali albatron/ga BIOS-e (jer su ploce skoro identicne) i sve je radilo kao zmaj, nisam jos naisao na probleme vezane za BIOS i Biostar niti kod mene niti kod bilo koga drugog.

Ako si u mogucnosti da uzmes Asus p5b C2 bilo koju varijantu uzmi je bolja je ploca. Cak i ga su mozda bolja resenja. Al to sve opet kosta min 130e i pitanje je da li ce obican korisnik imati koristi od toga. Jos jedan ogroman plus za Biostara je sto stock moze da tera sve i svasta (jer naponi za core fsb i vmch mogu da teraju iz biosa 600fsb) a vmem mod je je nikad laksi.

Ploca je skroz korektna, mane je da ne voli nesto preterano proc-e sa 4m kesha, radi ona i sa njima ali se oseca da fali struje, kad je poteras na max-u, druga mana je da malko cudno saradjuje sa ramom/deliocima.

Ako si u mogucnosti da uzmes Asus p5b C2 bilo koju varijantu uzmi je bolja je ploca. Cak i ga su mozda bolja resenja. Al to sve opet kosta min 130e i pitanje je da li ce obican korisnik imati koristi od toga. Jos jedan ogroman plus za Biostara je sto stock moze da tera sve i svasta (jer naponi za core fsb i vmch mogu da teraju iz biosa 600fsb) a vmem mod je je nikad laksi.

znachi trebalo bi ploca da fercera lepo sa e4300 kad se pojavi za par nedelja
inace planiram naravno da OC ako ne e4300 onda neki drugi c2d procesor dokle god moze zato sam se bio iznervirao kad sam procitao da 965PT ne dostize ni 400fsb, a tamo neki anand tvrdi da moze :)

GA ne volim iz subjektivnih razloga, rade te ploce OK ali sam uvek primetio neku zamerku, jednostavno nesto ne stima i to je to

hmmmm ne znam.... :trust:
sacekacu jos malo da vidim sta ce ljudi ovde napisati, pa cu odluciti

Ploca je skroz korektna
Sto se tice BIOS problema, probao sam i beta BIOS-e i modovane i oficialne i sve radi kao sat, napolju su stavljali albatron/ga BIOS-e (jer su ploce skoro identicne) i sve je radilo kao zmaj, nisam jos naisao na probleme vezane za BIOS i Biostar niti kod mene niti kod bilo koga drugog.

Jeste korektna :) odusevila me je I meni je radila sa svim BIOS-ima Albatronove nisam probao, drug odneo kod sebe, i nakon par dana je odlucio da vrati fabricki BIOS, nije bio zadovoljan te mu stavi Stiltov modifikovani i cao :d, opet kazem, ne mora se desiti, ali mogucnost postoji!
Jedva smo nasli programator, Ploca radi lepo: E6300 na 3 GHz 24/7, ali mislim da taj BIOS na njoj flashovati nikad vise nece :-devil-:

Jeste korektna :) odusevila me je I meni je radila sa svim BIOS-ima Albatronove nisam probao, drug odneo kod sebe, i nakon par dana je odlucio da vrati fabricki BIOS, nije bio zadovoljan te mu stavi Stiltov modifikovani i cao :d, opet kazem, ne mora se desiti, ali mogucnost postoji!
Jedva smo nasli programator, Ploca radi lepo: E6300 na 3 GHz 24/7, ali mislim da taj BIOS na njoj flashovati nikad vise nece :-devil-:

Ako ju je fleshovao klokovanu moguce, ja sam neko vreme furao stiltov bios, i vratio se na poslednji of. bez problema, naravno flesh uvek preko load setup defaults-a. Koristio sam onaj flesh programcic sto ide uz stiltov bios. naravno ovo su mojih 2 cents, nije iskljuceno da su problemi moguci, sve u svemu nema potrebe za beta/mod/itd biosima jer 914 radi kao zmaj, 560 fsb+ za max, 450+ za 24/7.

Poslednja izmena:
I znachi kad izadje 4300 za 20ak dana onda ce i 945P moci apsolutno da zadovolji ovo sto sad rade 965PT i 6300 a za dosta para manje ?

I znachi kad izadje 4300 za 20ak dana onda ce i 945P moci apsolutno da zadovolji ovo sto sad rade 965PT i 6300 a za dosta para manje ?

pa nece bash biti za dosta para manje ali koliko sam ja gledao cene najavljene/predvidjane, moci ces da prodjes za 50-80 evra manje za plocu+procesor, a i drugom kvartalu 2007 kad intel pusti u prodaju e4400 (ako nisam pogresio) , 4300 ce da bude jos jeftiniji, cena ce mu biti oko 110 dolara, i onda overclock heaven, core 2 duo za svakog, AMD u blato , i slicne fore :)

al sam se ja primio sad na c2d i ne ceka mi se drugi kvartal 2007.... :(

ja sam stavio albatronov bios (sa opcijom /F) i sve je proteklo bez problema, mada ne vidim nikakvu razliku u ponasanju same ploce u odnosu na oficijelni bios.

ploca radi odlicno i veoma stabilno, a ne bi me iznenadilo da je "opljuvana" jer za zaista pristojno malu kintu radi kao 30-70 € skuplje ploce. jedina realna mana je izbirljivost u pogledu ram-a, pa sa nekim memorijama ne moze da se nabije fsb preko 350, ali ako imate odgovarajuce memorije (misko preporucio mikrone na drugoj temi), klokuje se koliko i daleko skuplji asus.

Poslednja izmena:
Moram nešto da vam spomenem u vezi ove ploče. Juče sam instalirao onaj Overclock monitoring program što se dobija uz nju. Traži restart, dam ok i posle toga više nije mogao da digne Windows!!? nikako, probao sam 15 puta, ni safe mode ni ništa. Kakva budalaština!
Da napomenem da nije bio oveklokovan, znači u biosu sve default, komp radio 6-7 dana bez problema (muzika, igre..) i posle najjednostavnije instalacije malog f*****g programčića on neće da digne Windows. Pa vas pitam za neke savete da vidim da li sam ja lud ili šta?

Moram nešto da vam spomenem u vezi ove ploče. Juče sam instalirao onaj Overclock monitoring program što se dobija uz nju. Traži restart, dam ok i posle toga više nije mogao da digne Windows!!? nikako, probao sam 15 puta, ni safe mode ni ništa. Kakva budalaština!
Da napomenem da nije bio oveklokovan, znači u biosu sve default, komp radio 6-7 dana bez problema (muzika, igre..) i posle najjednostavnije instalacije malog f*****g programčića on neće da digne Windows. Pa vas pitam za neke savete da vidim da li sam ja lud ili šta?

meni je win slupao cd koji je dosao uz GA na jednoj konfi. Isto win nece pa nece.

ja sam stavio albatronov bios (sa opcijom /F) i sve je proteklo bez problema, mada ne vidim nikakvu razliku u ponasanju same ploce u odnosu na oficijelni bios.

ploca radi odlicno i veoma stabilno, a ne bi me iznenadilo da je "opljuvana" jer za zaista pristojno malu kintu radi kao 30-70 € skuplje ploce. jedina realna mana je izbirljivost u pogledu ram-a, pa sa nekim memorijama ne moze da se nabije fsb preko 350, ali ako imate odgovarajuce memorije (misko preporucio mikrone na drugoj temi), klokuje se koliko i daleko skuplji asus.

Alb bios nisam probao jel ima podrska za menjanje multija proc-a u bios-u?

nema, sve je identicno, samo je nestala opcija za bios-auto-update preko biosa (i nije neka steta) :d

ploca se ponasa identicno kao i sa zvanicnim "914", jedino sto sam na par mesta na netu u opisima naisao da albatronov bios proizvodi vece napone, koji su priblizniji deklarisanim od biostarovih, koji su dosta niski.

a da nisi mozda prilikom setup-a overio da se programcic automatski dize sa windowsom i pride podigao klok na neku visoku vrednost?

ja sam se igrao sa tim programom i kada mu zadam da u velikom koraku digne klok, sistem bi se smrzao, jer kada se klokuje, korak dizanja ne treba da bude veci od 10-ak MHz inace dolazi do smrzavanja (bilo da klokujes sa biostarovim programcicem ili sa clockgen-om).

Rešen je problem juče, bio mi je drugar pa je uspeo nekako da podigne wind. i deinstalira to čudo pa sad radi sve ok. Nego drugi problem mene muči sada sa tom pločom a to je, pogađate, izbirljivost u pogledu ram-a. Imam Geil na 800 (2x 512 Value ram) i ploča naravno ni da čuje za fsb:ram 1:1 na više od nekih 330-340 fsb (pukne pri dizanju wind) što je katastrofa ako pričamo o oc-u. U odnosu 4:5 je slična situacija a ispada da je 2:3 najbolja kombinacija jer tada mem radi na 980 al džabe kada je proc jedva preko 2Ghz. Dobro , stabilnost baš nije ispitana jer nije bilo vremena ali je bio "uspeh" to što digao wind i izvrti mark 2006. Tako da mi izgleda jedino preostaje da zamenim s nekim Geila (ima pisanu garanciju više od 11 meseci) jer pretpostavljam da na nekoj drugoj ploči radi jednako dobro (ako ne i bolje) kao bilo koja value 800 ka. Tako da ako je neko voljan za test pa za menjažu please kontaktirajte me...

a jesi dizao voltazu memoriji?

chabex: mislim da zivis u zabludi; taj geil value je jedan od najgorih, ne najboljih memorija!!! Mnogo je ljudi imalo problema sa njima.

O da, naravno. Probao sam sve (skoro) što može za 3-4 sata. Prvo sam krenuo sa 1,8 pa 2,0 pa do 2,2 mada na 2,2 realno daje 2,1 V, tako barem pokazuje. Mora izgleda jumper da se stavi u drugi položaj da bi voltaža za mem bila 2,2 fiksno. Jedino to još nisam probao ali sumnjam da bi to išta pomoglo kad on neće na 400fsb na 1:1 da učita wind, skoro uvek pukne na istom mestu negde na pola učitavanja. A najčudnije je to što prvi put kad smo stavili na 400fsb 1:1 sve voltaže na defaultu digao je wind bez problema, ja se ponadao da će biti ok kombinacija sa pločom kad ono posle 5 minuta puko wind i posle ni sa kakvim voltažama sa 1:1 nije učitao wind. Sa 2:3 i 4:5 i može nešto malo da se uradi kao što sam i napisao ali to nije vredno spomena...Izgleda da mi samo zamena memorije pomaže

@proday: j****a ja to do sada nisam nigde čuo ni pročitao mada čitam svašta već mesecima i naravno da ne bih kupio baš to. Kad sam pitao nešto pre tri nedelje u vezi memorija u vezi biostar ploča nije bilo baš mnogo odgovora, iskustva sa raznim memorijama za ovu ploču. Otprilike je bilo - kupi sa micron čipovima ako možeš (naravno da ne mogu) a za ostale kako ispadne

Probaj recimo neki transcad na 800 da vidis da li ce da radi. Inace poznato je da dosta ploca pravi probleme sa odredjenim deliocima i vecinom memorija. :wave:

Probaću naravno svaku ako mi neko pozajmi na test :D Inače vidim da ti imaš isto Geil 2x512 na 800, jedino ne znam da li je value ili nešto ozbiljnije? Kako to šhljaka kod tebe?

Poslednja izmena:
Probaću naravno svaku ako mi neko pozajmi na test :D Inače vidim da ti imaš isto Geil 2x512 na 800, jedino ne znam da li je value ili nešto ozbiljnije? Kako to šhljaka kod tebe?

Provereno ce ti sa Transcendom ici na 3 GHz :trust: Ako ces da ga isprobas imam ga u masini, pa se javi na PM
:wave:

O da, naravno. Probao sam sve (skoro) što može za 3-4 sata. Prvo sam krenuo sa 1,8 pa 2,0 pa do 2,2 mada na 2,2 realno daje 2,1 V, tako barem pokazuje. Mora izgleda jumper da se stavi u drugi položaj da bi voltaža za mem bila 2,2 fiksno. Jedino to još nisam probao ali sumnjam da bi to išta pomoglo kad on neće na 400fsb na 1:1 da učita wind, skoro uvek pukne na istom mestu negde na pola učitavanja.

upravo. ako sa ostalim deliocima na niskim voltazama radi na i preko 800MHz, dizanje na 2.2V ne bi trebalo da ima bilo kakav uticaj na stabilnost.

inace, bilo je raznih kingstona sa mikroncicima, ako se ne varam...

Poslednja izmena:

Kod mene je malo ozbiljnija kako ti kazes (ona ultra sa narandzastim hladnjacima) i radi mi od kada sam je stavio u komp na 800, 1:1, 2,1V. Inace sam yoti je testirao plocu kao tvoju i ako ti on kaze da radi nema sta da se razmisljas :wave:

@LowRadiation- da pa bilo je kingstona sa micronima možda, mada u Novom Sadu sumnjam, ali cena je sigurno bila malo ozbiljnija a i Miško je rekao da su se dosta loše pokazale sa ovom pločom

Nazad
Vrh Dno