Šta je novo?

Biostar 8600gt VR8603TS21 problem !!!

mrkiboy_73

Cenjen
Učlanjen(a)
11.05.2009
Poena
154
Pozz svima pre svega s obzirom da je ovo moj prvi post na ovom forumu ;)
Naime muci me ova kartica najstrasnije jer prilikom svakog pokusaja da poteram neku ozbiljniju igricu smrzava se slika,mesaju boje,neretko zvuk i dalje ide ali slika ostaje smrznuta.
Posle toga ne mogu ni da iskljucim igricu, ne reaguje ni na sta sem na RESET :)
Vec sam imao problem i sa mnogo ozbiljnijom karticom i ovom plocom (P5Q-E) ali konkretno iskljucivo Nvidia..Ati tera bez problema !!!
E sad vise nemam opis greske kao ranije u event viewer-u (NV...nesto ne mogu da se setim, sistem loop ili tako nesto ) jer sam formatirao hdd,instalirao svez OS ali problem i dalje stoji, jutros sam probao BIA Hells highway i lepo je krenulo i od jednom freeze...
Cenim da je problem na relaciji MOBO PCIE i voleo bih da znam da li postoji resenje ovog problema,neki update,patch bilo sta ili je resenje druga kartica???
Unapred zahvalan ...

Posto vidim u potpisu da imas lc power 750w mislim da nije do napajanja,najverovatnije graficka polako odlazi u vecna lovista...Probaj je na drugoj masini pa vidi sta ce da se desi...pozzz:type:

Poslednja izmena:
Posto vidim u potpisu da imas lc power 750w mislim da nije do napajanja,najverovatnije graficka polako odlazi u vecna lovista...Probaj je na drugoj masini pa vidi sta ce da se desi...pozzz:type:
Gotovo sam siguran da ne izumire :):)
Probao sam identicnu i ista stvar se desava a da ti ne pricam da sam isti problem imao i sa ovom grafickom karticom:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/VGA/Products_Overview.aspx?ProductID=2792Prosto je neverovatno, pri tom imam 2 giga ram-a...
Msi Nvidia 7600Gt radi ko zmaj npr ali posto mi je ova pala saka sada uzasno me iritira i prosto ne mogu da verujem da se to desava!!!

Ja sam imao isti taj biostar i radio je bez problema..... probaj da exprimentišeš sa klokovima (smanji ih) za recimo core i memoriju ili PCI-E clock.
Smanjio sam clock sa Riva tunerom i ako nisam nesto vican u tim stvarima al OK trebalo bi da je to to, probacu ponovo sa BIA ili GTA pa cu javiti sta se desava,hvala u svakom slucaju!!!!

skoro sat vremena gta4 bez problema,ako prodjem i BIA to je to ;)
Hvala na pomoci ;)

ako je tacna oznaka VR8603TS21 to je u pitanju ipak 8600GTS model, koji poseduje dodatni 6pin pci-e konektor nadam se da si sve to povezao kako treba....:d ili je stvarno otkazala grafa...:zgran:

Da se možda kartica ne pregreva?? Probaj malo da je rashladiš uperi neki vent. da duva preko nje dok radi na default clockovima.

ako je tacna oznaka VR8603TS21 to je u pitanju ipak 8600GTS model, koji poseduje dodatni 6pin pci-e konektor nadam se da si sve to povezao kako treba....:d ili je stvarno otkazala grafa...:zgran:

Vrlo je verovatno da sam pogresio u oznaci,nema 6pin konektor definitivno je
VR8603gt-21,smanjio sam sinoc clock i prosao je i BIA i GTA4, doduse primetio sam da se pojavljuju linije uzduzne s vremena na vreme sto mi ukazuje na grejanje ali bitno je da sljaka..poigracu se malo sa hladjenjem videcu u servisu da nabudzim nesto..
Apsurdno je da radim u PC servisu a da me smaraju ove banalne stvari :), *** nema se vremena da se posvetim svemu!!!
Ali kao sto sam rekao vec u jednom postu ova zver od Gbyte kartice koju sam imao pravila mi je iste probleme s tim da u sebi ima dva velika kulera koji su apsolutno necujni ali bio sam tolko popizdeo sa njom jer 450e vredi a ne mogu nista sa njom sad bih sve dao da je opet imam da se malo poigram opet sa njom :wall:
U svakom slucaju rekao bih da od Nvidijine serije 8 meni ne leze nesto kartice tako da cu probati da se prebacim na Atija,mozda bas ovih dana probam neku 4670...*** kriza :):)

Izgleda da sam se prerano ponadao:wall:
malo pre se slika smrzla,crn ekran i morao sam da restartujem PC.
Uostalom slika govori sama za sebe ;)

Nazad
Vrh Dno