Šta je novo?

Bioshock & moja 7900gs

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
kartica je ceo zivot 🙂 radila na 665/1000 volt mod odradjen
i u svim igrama je radila ok, sem do pojave Bioshock-a
naime u uvodnoj sceni, na samom pocetku igre, kada lik pliva na povrsinu
pojavljuju se crni kvadratici, bude ih do desetak, (dok u ostalim delovima igre ima artifakta
ali dosta manje i jako retko se pojvaljuju)
ustanovio sam da kada je gpu na 640 toga nema
e sad;
posle ovoga vrteo sam sve 3d mark-ove kao i aqua mark i nista sve radi normalno
cak kartica prolazi testove i na 675/1000, mada tako je i pre radila samo je ja radi sigurnosti
drzim na 665,
sve igre rade noramlno, GhostReacon AWF2, Race 07, Microsoft Flight Simulator X, PES6, NWN2
znaci sve sem Bioshock-a
drajveri 93.71, nisam siguran ali mislim da sam probao i ove nove 162.18 i isto

e sad u kom grmu lezi zec?
da nije mozda sto sam uzeo C2D a pre je bio Venice koji je manje trosio,
pa sada kartica dobija manje struje ili sta?
napajanje stari (dakle nije ovaj novi shit) Chieftec 420w,
ali opet sve ostalo radi perfektno.

Poslednja izmena:
Bioshock je jako, ali jako osetljiv na overklok kartice, pisalo se o tome dosta na forumu.

Probaj ti to u atitool-u, pa vidi da li pronalazi artefakte, on kod mene najvece temperature pravi.

Doduse i drajveri su ti stari, imas na guru3d novije koje preporucuju za bioshock.

Bioshock je jako, ali jako osetljiv na overklok kartice, pisalo se o tome dosta na forumu.

Da postoji neki bug u vezi overkloka graficke i bioshocka... ja sam podigao samo malo 600/800 i odma se spucao komp kada sam pokrenuo bioshock... a moguce da je do c2d posto trosi vise struje... al sigurno ti ceo komp ne trosi vise od 380w... tako da neverujem da chif od 420w nemoze to da izgura... jedino ako nije oslabilo od koriscenja? Koliko imas to napajanje?

nisi jedini kibla,samo meni to radi na nizim klokovima ,neki je bug...a zanimljivo kad maknes high quality post processing neco to raditi...

kartica je ceo zivot 🙂 radila na 665/1000 volt mod odradjen
i u svim igrama je radila ok, sem do pojave Bioshock-a
naime u uvodnoj sceni, na samom pocetku igre, kada lik pliva na povrsinu
pojavljuju se crni kvadratici, bude ih do desetak, (dok u ostalim delovima igre ima artifakta
ali dosta manje i jako retko se pojvaljuju)
ustanovio sam da kada je gpu na 640 toga nema
e sad;
posle ovoga vrteo sam sve 3d mark-ove kao i aqua mark i nista sve radi normalno
cak kartica prolazi testove i na 675/1000, mada tako je i pre radila samo je ja radi sigurnosti
drzim na 665,
sve igre rade noramlno, GhostReacon AWF2, Race 07, Microsoft Flight Simulator X, PES6, NWN2
znaci sve sem Bioshock-a
drajveri 93.71, nisam siguran ali mislim da sam probao i ove nove 162.18 i isto

e sad u kom grmu lezi zec?
da nije mozda sto sam uzeo C2D a pre je bio Venice koji je manje trosio,
pa sada kartica dobija manje struje ili sta?
napajanje stari (dakle nije ovaj novi shit) Chieftec 420w,
ali opet sve ostalo radi perfektno.

Ako ti u svim drugim igrama radi sve ok, problem je sigurno u samoj igri! A jos vidis kazu da je Bioshock osetljiv na klokovanje!(mada, ja kod sebe to nisam primetio, sve je max klokovano i fura glat).

Vrati na default pa probaj, ako i tada pravi brlju, onda ne znam...

Probaj ti to u atitool-u, pa vidi da li pronalazi artefakte, on kod mene najvece temperature pravi.

Doduse i drajveri su ti stari, imas na guru3d novije koje preporucuju za bioshock.

Jedno pitanje, na izgled mozda glupo, ali.... Taj Ati Tool jel on radi sa Nvidia karticama, ja sam ga instalirao ali ne moze da pronadje odgorvarajucu graficku, a vidim da mnogi korisnici nvidie koriste taj program!

Pa u cemu je onda kod mene problem? Hvala

Sta reci.Realno igra je bagovita.Pade mi na pamed da nesto iz same igre mozda ne iscitava klokove(koja teorija zavere),al opet......meni je shock pucao na razlicitim konfama,al najinteresantnije je sledece,puca mi na novoj konf iz potpisa,ma WTF i BioShock

Meni moja 8600GT GLH sljaka odlicno na 675/2k sa Bioshockom, leti kao zmaj!

Kibla, probaj zadnje oficijelne drajvere 163.71!

Jedno pitanje, na izgled mozda glupo, ali.... Taj Ati Tool jel on radi sa Nvidia karticama, ja sam ga instalirao ali ne moze da pronadje odgorvarajucu graficku, a vidim da mnogi korisnici nvidie koriste taj program!

Pa u cemu je onda kod mene problem? Hvala

Radi i sa nvidia karticama, samo sto kod mene aktuelna 0.27 nije htela da radi, vec 0.26, cini mi se da je ovaj link http://www.techpowerup.com/atitool/

@All

Kartica je ili stabilna ili ne na odredjenoj frekvenciji. Ako ti Bioshock ne pravi probleme na nizim klokovima, a kad overklokujes umire, onda je to do preteranog overkloka, a ne zato sto je igra osetljiva na overklok :d Isto ko kad neko kaze komp mi super radi, sve sljaka, samo kad upalim prime95 spuca se :d

Atitool je zgodan zato sto dosta greje karticu, brzo se sa njim testira i sam pronalazi artefakte, ali opet ni on nije garancija stabilnosti.

Poslednja izmena:
Sta reci.Realno igra je bagovita.Pade mi na pamed da nesto iz same igre mozda ne iscitava klokove(koja teorija zavere),al opet......meni je shock pucao na razlicitim konfama,al najinteresantnije je sledece,puca mi na novoj konf iz potpisa,ma WTF i BioShock
Igra radi bajno, ja nikakvih problema nisam imao. Instalirani su najsveziji drajveri za grafiku i poslednji DX9. Nijedan crash, pucanje textura, izletanje iz igre, ma nista.

O.O razbojnice.Otkud to?Ja konkretno imam problem da mi samo izleti u win,iako se do sada desilo 2-3 puta otkad igram ali boze moj,i to je pucanje,zar ne.

ja nisam imao problema sa pucanjem igre jos ni jedan put
samo te kockice
ali kada je kartica na 640 nema ni kockica

O.O razbojnice.Otkud to?Ja konkretno imam problem da mi samo izleti u win,iako se do sada desilo 2-3 puta otkad igram ali boze moj,i to je pucanje,zar ne.

Lose krekovana verzija, i moj prvi dl je bio takav. Onda sam nabasao na Rarovanu verziju i sljaka super...

Kakva bre problematicna igra i los crack? Ko se seca Doom 3 i tadasnje rasprave kako se ljudima pojavljuju bele i crvene tackice (k'o sneg), svestan je da je problem isti kao i tada. Preklokovane grafike, koje u manje shader intenzivnim aplikacijama rade OK, ali u onim najzahtevnijim se pojave problemi. Meni je tako 9800pro radio svuda na 400Mhz (bas svuda, ukljucujuci i tada najlepsi i jako zahtevni FarCry), ali u Doom 3 na svega 375Mhz. Gledaj na Bioshock kao na 2x prime 95 za CPU. Smanji malo klok i uzivaj.

Poslednja izmena:
Ja pricam o izletanju na desktop!

... sam pronalazi artefakte.[/QUOTE je napisao(la):
Nikada mi nije bilo jasno, kako mu uspeva da sam pronadje artifakt?

sto se tice tih kockica
neki dan sam se igrao sa leadtek 8600gt 520/1400
dignem klok na 650/1600 prodje 3d 05 upalim NFS most wanted krene trka i pojave se sitne crtice po ekranu i to njih par stotina vratim klok na 600/1600 i sve bude ok
jednostavno igrice nekad vise cupaju iz grafike nego 3d 05

Nikada mi nije bilo jasno, kako mu uspeva da sam pronadje artifakt?

Zato sto "zna" krajnji rezultat renderovanja te kocke, pa uporedjuje dobijeno u mem grafike i ono sto treba da bude (poznata slika) i ako ima razlike eto greske. Slicno kao Prime 95 za CPU.:wave:

Ljudi, ja imam ovu graficku iz kofa i sve mi radi na "on" (maximum) u 1024x768 osim AA i AF, jer ne mogu da ih nadjem,.... I igra mi puca 16X.xx verzijom drivera i radi samo sa 159.xx (original leadtek-ovim driverom).... Gde se podesavaju AA i AF za ovu igru?

@ coola : cisto kao up,posle onoga mi nijednom nije ispao 😀.ko ce ga znati....

Radi i sa nvidia karticama, samo sto kod mene aktuelna 0.27 nije htela da radi, vec 0.26, cini mi se da je ovaj link http://www.techpowerup.com/atitool/

@All

Kartica je ili stabilna ili ne na odredjenoj frekvenciji. Ako ti Bioshock ne pravi probleme na nizim klokovima, a kad overklokujes umire, onda je to do preteranog overkloka, a ne zato sto je igra osetljiva na overklok :d Isto ko kad neko kaze komp mi super radi, sve sljaka, samo kad upalim prime95 spuca se :d

Atitool je zgodan zato sto dosta greje karticu, brzo se sa njim testira i sam pronalazi artefakte, ali opet ni on nije garancija stabilnosti.

Hvala na link-u! Pozz😉

Nazad
Vrh Dno