Šta je novo?

BIOS za 5900 XT ???

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Nasao sam na guru3d forumu neke modovane biose za 5900XT kartice, pa i za moju Club 3D ali nemam pojma kako da ga flesujem! Ima onaj .rom fajl koji bi trebao da bude taj BIOS, medjutim ne znam kako... Probao sam sa nekim wfflash i nvflash ali bas i ne znam kako se koriste, uvek mi ispise neku poruku kao ne moze da nadje nvidia sta vec... Pomagajte!

P.S. BIOS bi trebao da malo opusti latenciju memorije i jezgro bi trebalo da ide do 480Mhz stabilno, pa vas molim da mi objasnite kako da taj program iskoristim...

Napravish butabilni cd iz nera recimo, stavis biose na neku fat32 particiju (vide se iz dos-a ili taj isti cd) i lepo pokrenes npr wffash imebiosa.rom onda "Y" i to je to, ja sam bas skoro isfleshovao par komada i mogu ti reci da neki "volt mod" BIOS ??? mi je pomogao da sa predjasnjih max ~435 za core sad odem na ~465...

flash sam radio sa "nvflash 4.41"(sigurnije mi je da nvidia kartu flash-ujem sa nvidia alatom) on obavezno ide u isti dir. gde je novi bios i prporučljivo je da uradiš backup starog da imaš za slučaj da pođe nešto po zlu,ovako:
nvflash -b staribios.rom -da sačuvaš stari bios
nvflash -p -u -f imenovogbiosa.rom -da staviš novi

Isto imam club3d 5900xt i radio sam sa Wffash-om nikakvih problema nije bilo, probao sam oba i bolji je wffash nvflasha bar meni, a inace automatski i cuva stari bios u saveold.rom.... jedino pazi da ako budes i treci bios stavljao da ti ovaj drugi koji stavis ne prebrise original koji je u saveold.rom 😉 valjda kapiras sta hocu da kazhem 😉 backup original biosa koji se cuva posle prvog flashe u saveold.rom-a uradi obavezno i to je to.

Ja sam probao onaj leadtekov softver sto bi trebao da radi direktno iz win, ali mi upuca masinu |[ a jako fino izgleda... ovako me mrzi da flasujem, a onih bih svake nedelje (ko mb jedno vremen |] )

Nazad
Vrh Dno