Šta je novo?

BIOS problem

rdjavi

Cenjen
Učlanjen(a)
03.07.2009
Poena
169
Ploča je stara, asus P4SP-MX i problem je što bios resetuje podesavanja, tj. sat i datum se vrate na pocetne vrednosti, flopy koji bude disable se vrati na enable i poremeti boot order pa prvi bude flopy pa onda nece da digne sistem. kad vratim podesavanja radi uredno. racunar nije moj, koristi ga stariji covek koji ne zna nista oko biosa. pretpostavljam da ga je iskljucio iz struje pa se bios resetovao. stavljao sam i druge dvije baterije i opet isto, kad se iskljuci napojni kabal bios resetuje podesavanja. zna li neko moze li ovo da se napravi ili je ploča dotrajala?

Proveri kontakte za bateriju (na ploci).
Meni se desilo nesto slicno, i cim sam malo "nategao" kontakte (onaj koji ide ispod baterije, pazi da ga ne polomis), sve je proradilo

adamche, hvala na savetu. nategao sam kontakte i iz drugog puta je upalilo, nije promenio podesavanja.

Poslednja izmena:
Nema na cemu, ja sam se oko tog problema ceo dan zezao i poslednje sto mi je palo na pamet je bilo ovo sa kontaktima

taj problem se inace desi i ako je baterija na izdisaju. meni se recimo desilo na jednom matorom kompu da je baterija usled starosti izgubila jacinu i nije imala dovoljan napon da bi ploca uopste registrovala da ima bateriju. mada se to vrlo lako utvrdi, smo lizni jezikom bateriju, tj napravi spoj :)

ma meni nikad ne bi palo na pamet da proverim kontakte iako je to logicno.
lafarge, mislio sam i ja da je do baterije pa sam stavio drugu i opet isto, pa trecu i opet isto. i kad ih liznem vidim da su dobre pa nisam znao sta je u pitanju.

Rdjavi, lizi nesto drugo a ne baterije.
Za to ima unimer :)

Nazad
Vrh Dno