- Učlanjen(a)
- 25.07.2002
- Poena
- 1,105
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
- Matična ploča
- MSI X58
- RAM
- 48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
- GPU
- Gigabyte 1060 6Gb
- Storage
- 256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
- Zvuk
- Creative
- PSU
- Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
- Kućište
- Alexander Weiss (glass front + glass side)
- Monitor
- AOC 32" IPS
- Miš & tastatura
- G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
- Ostale periferije
- MX Master 2 & K380
- Mobilni telefon
- Moto G9 Plus
- Pristup internetu
- Kablovski internet
ASUS K8N ploča, S754 / nForce 3 250Gb, ne radi a ima sledeće simptome:
Kada pustim struju sa napajanja (napajanje ima On / Off prekidač), zasvetli lampica (LED) blizu baterije, ima struje - znači to je OK.
Kada pritisnem Power dugme, zavrte se fan-ovi (CPU & PSU), HDD se pokrene i crn ekran ... sve se ponaša kao da nema procesora na ploči.
Speaker sam izčupao iz kućišta
d) tako da ne mogu da čujem nikakvu zvučnu signalizaciju za kvar ili one "bipove" kada nema procesora ili memorije.
Sve iz te konfiguracije radi super sa drugom pločom (nF4 6100) ali ova se ponaša mrtva!
Garancija je istekla, sistem je bio OC-ovan, ranije je pomagao Clear CMOS a sada više ne.
Jednostavno od jutros je "otkazala poslušnost"
D)
Je li BIOS u pitanju, treba da nosim ploču kod nekog ko ima programator?
Kada pustim struju sa napajanja (napajanje ima On / Off prekidač), zasvetli lampica (LED) blizu baterije, ima struje - znači to je OK.
Kada pritisnem Power dugme, zavrte se fan-ovi (CPU & PSU), HDD se pokrene i crn ekran ... sve se ponaša kao da nema procesora na ploči.
Speaker sam izčupao iz kućišta
Sve iz te konfiguracije radi super sa drugom pločom (nF4 6100) ali ova se ponaša mrtva!
Garancija je istekla, sistem je bio OC-ovan, ranije je pomagao Clear CMOS a sada više ne.
Jednostavno od jutros je "otkazala poslušnost"
Je li BIOS u pitanju, treba da nosim ploču kod nekog ko ima programator?
Poslednja izmena: