Šta je novo?

bios ne vidi hard disk

arty

Cenjen
Učlanjen(a)
06.12.2009
Poena
151
na kompu sam imao dva harda, i na ovom drugom sam drzao podatke Maxtor/80gb i u toku noci sam ostavio da odradi chk disk-i on je odmah krenuo sa bad sektorima- ujutru sam primetio da je racunar restartovan i da ne vidi hard. probao sam i sa hirens boot medutim on ne vidi hard. U biosu hoce da ga vidi ali nece i da ga ocita. Pokusao sam i na drugim racunarima i nista. Prijatelj mi kaze da ga je ocitao ali da hiren boot- u treba 800 sati da ga sredi. Kako da spasem podatke ima li neko ideju sobzirom da su mi tu bile fotografije dece crno mi se pise.

odnesi kod nekog hard i probaj kod njega...

+1
povezi ga kao slave. trebalo bi da ga ocita kao novu particiju. iskopiraj sve sto ti treba, napravi image i sve sto ti padne na pamet.

Pa ako ti je prijatelj ocitao hard neka prebaci podatke kod sebe,

to je klasican primer kako ljudi sami zeznu sebe.
Pretpostavka da ti je hard lose radio. Ti imas usporenja plave ekrane itd...
E sad takav disk pustis na chkdsk i on ga izmaltretira do kraja i umesto da preskaces te delove ti ih testiras i maltretiras tako da kazem. E sad chk pravi fajlove i slaze u direktorijume, nazalost ti fajlovi mogu da budu i tvoje slike...
Sta se dalje desava, disk bez nadzora u toku noci naidje na 5-6 hiljada bad sectora za redom i muchi se muci ( glava pokusava da iscita 32 puta ) i posle odredjenog vremena crkne.
Sad imas disk kome vrlo verovatno jedna glava ne radi ( vrlo cesto kod dm9) i tu vrlo tesko mozes nesto da uradis.
E sad ako ga ne vidi bio ne mozes nista , ako ga vidi mozes da pokusas ovo sto su ti rekli, ako nece pravac kod nekog ko se bavi profi time. Nikako chk disk nikako hdd regeneratore, nikako active itd....

duksa, zar se ti ne bavis time, nije ovo reklama, video sam da se dosta razumes bas na ovom forumu kad su hdd u pitanju...

pa bavim se, al to nije smisao mog posta. Samo kazem da sam video mnogo puta takvu situaciju, to je nekako ( iskreno ) logicno ali nazalost pogresno.

Pa uhvati ljude panika, pa krenu zdravom logikom ka unistenju :)

Vrh Dno