Šta je novo?

BIONIC COMMANDO (3D)

Ma ko bre uospte obraca paznju na te review sajtove? Valjda sam treba da procenis da li ti se svidja igra ili ne?

Naravno,to i radim,ali ima koga i interesuje tako nešto,zar ne misliš?
Pa sam shodno tome i postavio link.
A da treba da se da 40e za igru da li bi onda gledao tj čitao review?:)
Ovako ko ga šiša....;)

I, kakvi su utisci?

Jel vredi kupiti?

Jel stvarno ogranicen prostor ili moze malo da se luta? Kakva je akcija?

Pitam jer mi je protok zauzet pa me zanima da li da ga preusmerim u drugom smeru ;).

Jel probao neko igru? Osecam da je optimizovana do yaya.

@ goran
Hehe, pazi kad sam znao da ces istog momenta da mi odgovoris.:)

System Requirements:
-Operating System: Microsoft Windows XP SP2 / Windows Vista (service pack is optional, the game can run with no SP)
-Processor: Dual-core processor (Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon X2 5200+ 2.6 GHz)
-Memory: 1.5 GB RAM
-Video Card: DirectX 9.0c/Shader3.0 compatible, VRAM 512 MB (NVIDIA GeForce 7800 series or ATI Radeon X1900)
-Sound Card: DirectX 9.0c compatible sound cards
-Hard Disc Space: 8.0 GB free space
-DVD Drive: DVD9 compatible drive (DVD DL)
-Monitor: 800x600
-Input Devices: Mouse & Keyboard required (Recommended: Xbox 360 Controller for Windows)
-Multiplayer: Internet connection required for online play.:banana::banana:

Igra ce da leti ovo je preporucena tako da nema da se brine:banana:

Pa kome je radio Terminator i Wanted radice i ovo jer je to isti GRIN-ov engine. Samo se nadam da je GRIN zavrsio sa svojim igrama ove godine:smash:

Ono sto je interesantno je da vecina za Diesel engine misli da je U3 u pitanju. Mada nije da ne lice.

:trust:
Igra ja onako!

Primecu je se da je sa konsole, jer areali su prilicno mali:stalno se load-uje novi deo areala! (lepo su sieckani, tako da bi to sve leop leglo u memory-bank konsole)

Stalno se tako prekida "flow" igre!
A kontrole se prikazivaju u dugmicima sa kontrolera:zgran: Sto stalno zbunjiva!

Cak ni nema kikakve opcije za Graphics. Gamma i Res. su sve sta se moce furati!

Bah!:sceptic:

Probah je sinoc:
Grafika:8
Zvuk: 8
Pucanje: pogled sa desnog ramena
Gameplay: 6
Optimizacija: 10

Presao sam par nivoa, prostor za istrazivanje je ogroman, postoji radar i zeleni pointer na ekranu
koji pokazuje gde je sledeci check-point do kojeg mora da se stigne. Oruzje je standardni neki pistolj, a biorukom izbacuje neke kuke i lance kojim moze da se kaci po zidovima, po protivnicima. Nema sanse da pogine osim od metka. Znaci, skok sa 56-og sprata je kao da je skocio sa merdevina. Gameplay mi je nekako usiljen ( od jednog do drugog chekpointa ).
Frame rate stvarno kliuzi i pored gomile raznih predmeta na ekranu.
Sve u svemu, lagani unistall danas sledi.
Odjava.

Probah je sinoc:
Grafika:8
Zvuk: 8
Pucanje: pogled sa desnog ramena
Gameplay: 6
Optimizacija: 10

Presao sam par nivoa, prostor za istrazivanje je ogroman, postoji radar i zeleni pointer na ekranu
koji pokazuje gde je sledeci check-point do kojeg mora da se stigne. Oruzje je standardni neki pistolj, a biorukom izbacuje neke kuke i lance kojim moze da se kaci po zidovima, po protivnicima. Nema sanse da pogine osim od metka. Znaci, skok sa 56-og sprata je kao da je skocio sa merdevina. Gameplay mi je nekako usiljen ( od jednog do drugog chekpointa ).
Frame rate stvarno kliuzi i pored gomile raznih predmeta na ekranu.
Sve u svemu, lagani unistall danas sledi.
Odjava.

Sve se slazem ali je obrisat necu:banana: Vredi je bar malo igrati:banana:

Ljudi,jel postoji nacin da se promeni bilo sta osim rezolucije - igra nema video settings...?!?

meni je igra odlicna :) nekako me atmosfera,kretanje itd,podseca na MDK :p

Poslednja izmena:
Evo par screenova

30rnndi.jpg

zn7pqc.jpg

xaoq52.jpg

1175nyg.jpg

Igra ide ko podmazana na 4870, E7400 i 4 giga rama (nista nije klokovano).

Igra je zabavna. Treba malo navikavanja na swing mehaniku igre ali cim se ovlada time onda dolazi do prave zabave. Nije nesto preterano komplikovano kaciti se i ljuljati na raznoraznim predmetima ali za dobar zamah treba malo ljuljati napred nazad pa znati kad je pravi trenutak za odlepljivanje i kacenje na sledecu banderu.

Na pocetku nisu otkljucani komplikovaniji potezi tako da se mora oslanjati na oruzje protiv protivnika. Napucavanja su solidno odradjena, cak moze da se prebaci i u "behind the should" kameru ali nema to neke ogromne taktike jer obicni neprijatelji padaju posle 2 metka.

Jedini problem je to sto igra neobjasnjava dobro kojim putem treba ici. Moze se lako desiti da se upadne u deo koji je prepun radijacije i poginuti. Jeste, daje igra waypointe ali je grad uradjen tako da izgleda da ima vise puteva dok ustvari samo jedan vodi do trazene lokacije.

Grafika je korektna. Nece osvojiti nikakve nagrade ali daje odlican osecaj grada razorenog nuklearnom bombom, punog radijacije i razorenih zgrada. Radijacije se javlja u obliku plave magle. Na svakom koraku mogu se videti razorene zeleznicke linije, autobosui zaglavljeni u zgradama, zgrade koja samo ste se ne raspadnu u hiljadu delica itd... Sto se tice samih likova, lepo su modelovani i animirani, cak bih rekao da je nivo detalja na njima iznad proseka.

Glasovna gluma je ok, ali ima tu previse holivudske melodrame. Glavni lik, Spencer, psuje kad kod nadje dobru priliku a ostatak ekipe se pravi da su najvece baje na svetu sve u komplet sa "tough guy" glasovima. Muzika mi se svidja. U igri ima obrada muzike iz starog Bionic Commanda (NES verzija) i odlicno se uklapa u atmosferu igre.

Prica je, do dela do kog sam ja stigao, klasicna dobar protiv zlog pricica, ali videcemo da li ce biti nekog tvista u sredini.

Sve u svemu, kao sto sam rekao na pocetku, igra je zabavna. Ima svojih mana, ali koja igra nema? Posto skoro niko ne kupuje originale u Srbiji, cak i ako vam se ne svidja, ne mozete da kazete da ste bacili pare. Nadjite nesto pozitivno u njoj i uzivajte :party:

Poslednja izmena:
Bionic Commando vs. Prototype ?

P sam igrao 10 minuta i obrisao...

Prototype je mnogo bolji od ovoga.

Zali boze protoka...

Znaci toliko lose...
Skinuo sam je vec, sad me i mrzi da je instaliram :D.

Instaliraj je ti slobodno pa sam proceni posle 1h igranja.

To i jesam uradio :), mislim da je igra dosta bolja od Prototipa, bolje kontrole, bolja animacija kretanja, ali je i dalje sve to previse uprosteno, i jeftino-konzolasko ostvarenje.
Da ne bude nesporazuma ne mislim da su sva ostvarenja sa konzola jeftina (Uncharted npr), B je previse pojednostavljen. No gameplay je pitak, pa cu nastaviti dalje da igram, ali nesto kapiram da ce repetitivnost zavrsiti sa uninstalom :).

Ne znam zbog cega ljudi porede ove dve igre...potpuno drugi zanr. Ovo je platforma, u 3D izvedbi ... valjda?

Poslednja izmena:
Ma realno ovo je toliko ocajno da je to strasno.

Secam se da je prototip ovako poceo, na pocetku bilo "Igra je jad i beda, bljak!", da bi na kraju bilo "Pa ovo nije tako lose!". Igrao sam malo igru i nije mi losa, kad se covek malo, spidermen like prebacivanje sa bandere na banderu i zgrade na zgradu ide sasvim lepo. Grafika OK, zvuk OK, jedino sto jako smara su sitne deonice igre, tj. cesto ucitavanje.

Poslednja izmena:
Od svih prosečnih igara kojima nas smaraju i bombarduju u zadnje vreme ova mi je najbolje legla.

Grafika joj je dosta dobra,pogotovo kada se izađe napolje i kada efekti osvetljenja i senki dosta dobro odrađuju posao.
Samo veranje i skakanje uz pomoć biomehaničke ruke je zanimljivo i po meni dobro urađeno.
Neprijatelj je tupav i borba sa istim je vrlo laka - njihov AI recimo da i ne postoji.
Cinematic scenes koje se uklapaju u igru su dosta duhovito odrađene.

Summa summarum igra se izdiže malo iznad proseka,i za moj feeling i štimung je ok.
Kad je već "poredite" sa Prototype-om (a mislim da je to nezahvalno) po meni je zanimljivija i naravno vizuelno lepša Bionic Commando.

Ili je samo meni naišla u pravo vreme....:)

P.S.
.....jedino sto jako smara su sitne deonice igre, tj. cesto ucitavanje.

Da i to joj je mana.

Poslednja izmena:
Ja sam danas igrao dva sata, i svidela mi se igra. Ali tek sam uzivao kad sam podesio kontrole na dzojstiku. Mnogo mi je udobnije tako. :)

Meni se svidelo da pichim po postapokaliptichkom gradu sa mehanichkom rukom :)

Pogotovo kada nauchish da brzo skachesh i kachish se za svakakve predmete imash osecaj da si mnogo jak.

U poredjenju sa Prototypeom, grafika je bolja, gameplay je tu negde, jedino shto smeta je stalno uchitavanje.

Eee,moram priznati da mi se svidelo!Sat,sat i po sam igrao i mogu reci da me je igra drzala svo vreme i nisam primetio da je toliko proslo_Optimizovana je lepo,grafika je na visokom nivou,gameplay solidan,jedino mi smeta sto su oni brojevi sa dzojstika stalno na ekranu-mogli su ih skinuti u verziji za PC.Sve u svemu-moja preporuka.

kako se ubiju ona leteca dva robota,skoro na pocetku igre,od njih ne mozes uci na "neka" strujna vrata.

Poslednja izmena:
kako se ubiju ona leteca dva robota,skoro na pocetku igre,od njih ne mozes uci na "neka" strujna vrata.

Kad mu se zabode štit u zemlju ti brzo iza njegovih leđa,"kukom" se uhvati za pulsirajuće crveno na njegovim leđima i počni da ga puniš.
Ili pucaj ili udri ili mu bacaj bombe,šta god od toga dok ga držiš "kukom" ;) i tako par puta i ćao

Nazad
Vrh Dno