Šta je novo?

Bing.com - MS odgovor na Google

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Prvo sam pomislio da je stvarno dobar ali onda je zakazao na IPtorrents.

Google pronađe u prvom rezultatu a kod binga sam pregledao 4 stranice i nema.

Možda "zaobilazi" ove sajtove za pirateriju ali opet jedan veliki minus, ako to postoji na netu i drugi pretraživači pronalaze zašto baš BING preskače!?

attachment.php

attachment.php

Prilozi

• 2.JPG
    2.JPG
    120.2 KB · Pregleda: 596
  • Capture.PNG
    Capture.PNG
    63.4 KB · Pregleda: 594
Dobra je fora i sa ovim quickview za text (kao za taj video preview), ponovio sam neke pretrage koje sam danas radio preko Googla i dobio sam gotovo identičan raspoerd linkova (vidim koje sam otvarao), ali recimo Google mi je među prvima za traženi pojam dao link ka Wiki stranici na engleskom, a Bing na nemačkom?! :zbun:

Još jedan pretraživač, valjda, ne može da škodi....osim ako ne počne da obara sistem crawlovanjem :d

Na prvi pogled, nije loše... Mada, slažem se sa Senkom ;) Oću JEDNOSTAVAN pretraživač, nisu mi na njemu potrebni wallpaperii slično!

ово all results са стране баш боде очи, чак имам утисак да ми отежава брзи преглед стране. не знам да ли сам толико навикао на гугл али некако смета када резултати претраге нису скроз уз ивицу.

Mozda je i ok ali kasno se pojavljuje, zasto bih sada neko menjao google.

Nema odgovora na Google, jer Google nije pitanje, nego odgovor.

Za koju godinu ćemo kupovati gFlash i gMleko.

Poslednja izmena:
diglo se mnogo prašine oko činjenice da bing traži video i slike xxx kategorije kao od šale. Više ti ne treba Tube8 ili Spankwire... Ukucajte npr. Sasha Grey pa ćete videti na šta mislim :)

@byMax
istina, istina! doduse, upozori te prvo da je materijal koji ce se prikazati mozda namenjen samo odraslima.. :D

PS. Jedan je google! ,)

diglo se mnogo prašine oko činjenice da bing traži video i slike xxx kategorije kao od šale. Više ti ne treba Tube8 ili Spankwire... Ukucajte npr. Sasha Grey pa ćete videti na šta mislim :)
Hehe, šta je pravi znalac :)

Nego, ne vidim kako Bing bolje pretražuje slike nego Google Images? Uz to, kod Binga, kad se otvori strana sa thumbnailovima, svako skrolovanje dovodi do malo seckanja (XP, FF, Cel 2.4Ghz, 1GB, Radeon 9200), dok kod Googleta to ide skroz glatko...

Secka zato što Bing non-stop učitava nove slike dok skroluješ, kod gugla imaš strane sa slikama, dok ovde možeš skrolovati dok god ima rezultata pretrage.

Bing! :) u svakom slučaju _mnogo_ bolje ime od onog koje su prvobitno planirali...

znaci prvi klik koji sam napravio i već mi nude da instaliram SilverLight :D (klikno sam na strelicu levo/desno u dnu wallpapera...)

ok radi i lepo izgleda - daleko bolje nego onaj kilavi MSN search...

btw mali bug na Mac-u i Safariju 3: kad se stane na thumb od video fajla, video krene ali ako se mis mrdne makar za pixel video ponovo krece od pocetka...

ipak bih rekao da je komplikovaniji nego Google - prakticno za iste stvari Bing zahteva od korisnika bar jos jedan ili dva dodatna klika...

ima i par nelogičnosti u UI: dugme za povratak "back to results" se nalazi gore desno...

Poslednja izmena:
Kao da je bitno kako radi... Kada Google vec nema premca... I mislim da ga niko nece skinuti sa trona jos dugo, dugo vremena.

Nazad
Vrh Dno